• Erzurum-1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım'dan bankalara son çağrı!
22 Haziran 2017 Perşembe 09:33

Yıldırım'dan bankalara son çağrı!

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası'nın meclis toplantısında yaptığı konuşmada bankacılara seslenerek, "Tren kalkıyor, hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz yahut da biz bunun da tedbirini alırız" dedi.

Erzurum Seçimleri- Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılışı ve meclis toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, bankacılara faiz oranlarını makul bir orana indirme çağrısında bulundu.

"Tren kalkıyor, hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz yahut da biz bunun da tedbirini alırız" diyen Başbakan Yıldırım, "Bunu bankacılarımız bir tehdit olarak algılamasın. Elimizde araçlarımız var. Ellerinden parayı falan alacak değiliz, aracımız olduğunu bilsinler. Bankalara bakıyoruz, faize, enflasyona vesaire, burada işler tersine dönüyor. Bunda bir yanlışlık yok mu? Siz bu işin erbabısınız, burada bir yanlışlık var. Bu doğal bir şey değil, sürdürülebilir de bir şey değil. Bunun çaresi var. Bu işi, biz tek taraflı yapmak istemiyoruz. Bankalara diyoruz ki 'gelin kardeşim, bak aklınızı başınıza alın, mevduat toplama yarışına girmeyin.' Birbirleriyle yarışıyorlar. 'Ne veriyorsun?', '13', 'Ben 13,2.' Sanki efendim, balık mezbahasında müzayede yapıyor. Olur mu böyle şey? Parayı toplayacaksınız, sonra o parayı kullandıracak kimse bulamazsan ne yapacaksın? Turşusunu mu kuracaksın paranın" ifadelerini kullandı. 

“Kamu alımlarında mutlaka yerlileştirme ve millileştirme ile yapılacak”

 

 

180 günlük bir eylem planı yaptıklarını ve bunu bayramdan sonra ele alacaklarını aktaran Başbakan Yıldırım, "Bürokrasinin azaltılması, iş süreçlerinin hızlandırılması, önceliklerin yeniden tanımlanması, devlet mekanizmasının daha hızlı çalışmasını sağlayacak tedbirler var. Bütün toplum kesimlerinin beklentilerini karşılayacak tedbirler var. Bazılarının hoşuna gitmeyebilir. Ama önce iğneyi kendimize batıracağız sonra vatandaştan isteyeceğiz. KDV konusu yeni baştan çalışıldı. Burada çelişkiler var. Bu kayıt dışılığa neden oluyor. Bunlarda maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Kamu alımlarında mutlaka yerlileştirme ve millileştirme ile yapılacak" şeklinde konuştu.

"Kıdem tazminatı konusunda adil bir çözüm bulacağız"

Kıdem tazminatı konusunda adil bir çözüm bulunacağını kaydeden Yıldırım, "Kıdem tazminatı, önemli konu. Burada prensibimiz çok açık, bu işin taraflarını bir araya getirip uzlaşma sağlayıncaya kadar gayret etmemiz lazım. Biz hakemlik görevimizi yapacağız ve bu işi çalışanlarımızın hakkına, hukukuna halel getirmeden, onlara zarar vermeden, işverenin de sürdürülemez bir yük almasının önüne geçecek, adil bir çözüm bulacağız" diye konuştu.

"Yasayı değiştirmenin yolu parlamentodur, yol değil"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüşe de değinen Başbakan Yıldırım, "Mahkeme kararı bizi mutlu etmeyebilir. Ama o kanun orada olduğu müddetçe, o hükümler yazılı olduğu müddetçe, ona rıza göstermemiz lazım. Ne yapacağız? Değiştireceğiz. Eğer maksat o yargılamadan hasıl olmuyorsa, yasayı değiştireceğiz. Bunun yolu da parlamentodur, yol değildir, yollara düşmek değildir. Çalışacağız, çabalayacağız, değiştireceğiz. Ana muhalefet partisi, iktidar alternatifi parti ve onun başkanının yapması gereken, parlamentoda bu meselenin takipçisi olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Ufuk Kıvık

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim