• Erzurum-3 °C
  • Erzincan2 °C
  • Ağrı-2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'Suriye' eleştirisi
07 Nisan 2017 Cuma 13:42

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na 'Suriye' eleştirisi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 14 yıllık iktidarları boyunca engellemelere rağmen gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Erzurum Seçimleri- Yıldırım, "14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler. Binbir engelle karşılaşarak, engelleri aşa aşa bu işleri yaptık. Şeytan taşlamadan vakit kaldıkça Türkiye'ye bu muazzam eserleri kazandırdık. Engelli koşu yaparak geliyoruz. Şimdi 16 Nisan'da inşallah kararımız net, oyumuz 'evet' olacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin en büyük 2'nci İçme Suyu Projesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Düzbağ Projesi'nin temel atma törenine katılmak üzere eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Gaziantep'e geldi. Havalimanında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Havaalanında kendisini karşılayanlarla tokalaşan Başbakan Yıldırım daha sonra beraberindekilerle birlikte uzun araç konvoyu ile törenin yapılacağı Şehitkamil Kültür Merkezi önüne geldi.

KİLİS ZİYARETİ ÖNCESİ GAZİANTEP

Merkez önünde toplanan kalabalığa otobüs üzerinden seslenen Başbakan Yıldırım, programında Gaziantep olmadığını, ancak Kilis ziyaretinden önce talep oluşunca geldiğini belirterek, "Gaziantep'te programımız yoktu. İşin doğrusunu söyleyelim. Kilis'e gidecektik, havaalanında 'Burası Gaziantep, buraya uğramadan geçilmez' dediler. Biz de 'başımız gözümüz üstüne' dedik ve rotayı çevirdik Gaziantep'e. Kilisli kardeşlerimiz biraz bekleyecek haklarını helal etsinler. Zaten Kilis ile Gaziantep kardeş şehirdir" dedi.

GAZİANTEP'TE SU YÜZDE 50 UCUZLAYACAK

Alanda bulunan ve temeli atılacak projede kullanılacak olan boruyu işaret eden ve içerisinde bir cip bulunduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bakın bu borunun içerisinde bir cip var. O ne biliyor musunuz? Tam 107 kilometre o borudan yapılacak. Kuzeyden güneye Kahramanmaraş'a kadar oradan Düzbağ'dan Gaziantep'e su gelecek su. Artık elektrik motorlarıyla su çekilip oradan sizin musluklarınıza gelmeyecek. Bu ne demektir daha ucuza su gelecek. Fatma hanım, belediye başkanım Fatma bacım şimdi bak bu proje bitince su parası yarı yarıya ucuzluyor tamam mı? Söz mü? Çünkü artık elektriğe lüzum yok, motora lüzum yok. Allah'ın suyu borulardan inip gelecek, ondan sonra evlere girecek. İşte böyle Ak Parti laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan partidir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA 'SURİYE' ELEŞTİRİSİ

Konuşmasının devamında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Suriye konusundaki açıklamalarını eleştiren Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"Size bir takım yalan yanlış bilgiler veriyorlar, farkındayım. Efendim; 'Suriyeliler, şöyle olacak, böyle olacak' diye kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, külliyen iftira. Gaziantep ensar şehirdir, ensar. Misafirpeverdir. Zordakine, dardakine kucak açtınız, gönlünüzü açtınız Allah sizden razı olsun. Düşünebiliyor musunuz, kim doğduğu, büyüdüğü vatanını, evini, barkını terk eder gelir. Hiç birimiz yapar mıyız? Can korkusu yoksa, hayat tehlikesi yoksa kim düzenini bozup gelebilir? İşte bu kardeşlerimiz oradan canlarını kurtarmak için sığınacakları emniyetli bir yer aradılar. Dünyada onlara kucak açan asaleti tartışılmaz Türk milleti oldu, Gaziantep oldu. Bağrımıza bastık. Şimdi de Türkiye olarak Suriye'deki sorunları çözmek için Fırat Kalkanı'yla Gaziantep’imizi Kilis’imizi burada yaşayan siz vatandaşlarımızı füze ve roketlerden emniyetli hale getirmek için oralara gittik, oraları da düzene soktuk. Kılıçdaroğlu diyor ki; 'ne işimiz var orada?' Sen bu işlerden anlamazsın. Sen kahvecilerle otur, onlara yalanlarını dolanlarını anlat. Neymiş kahvecilerle bir araya geliyor, 'evet çıkarsa 17 Nisan’dan itibaren kahveler kapanıyor, haberiniz olsun' diyor. Taksicilerle oturuyor, servis şoförleriyle oturuyor; 'bak taksi plakaları iptal, ruhsatlar iptal, aman evet vermeyin' diyor. Onun bu yalanlarını dinleyen Gaziantep'in taksicileri havaalanından buraya kadar kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Bizi karşıladılar. Demek ki yalanla dolanla bu işler olmuyor, dürüst olmamız lazım millete doğruları söylememiz lazım. Yoksa bir yalan söylersiniz aşağı mahallede yukarıya gelir unutursunuz başka bir yalan söylersiniz. Şimdi bunların yalanları ne kadar biliyor musunuz? Ne kadar yalan söylediklerini anlamanız için örnek veriyorum, biz 14 yılda Türkiye'de 350 kilometre tünel yaptık, bunların yalanlarını uç uca koy 350 kilometreyi geçiyor. Daha fazla bin şeye lüzum yok."

PARANIN ARTIK YÜZDE 8,5'U FAİZE GİDİYOR

Temeli atılacak olan projenin 1 milyar 250 milyon lira değerinde olduğunu ve Ak Parti iktidarıyla Türkiye'nin büyük projelerle buluştuğunu anlatan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

"Bu projeleri Türkiye; Ak Parti iktidarından önce rüyasında bile göremiyordu rüyasında. Bırak 1 milyarlık proje en temel ihtiyaçlarını göremiyordu, sağlık hizmetini veremiyordu, memurlarının maaşını zor veriyordu. Çünkü paraların yüzde 85'i faize gidiyordu. Onun, bunun cebine giriyordu. Şimdi ne kadar, şimdi yüzde 10'u bile değil, yüzde 8,5'unu faize veriyoruz. Gerisini nereye veriyoruz işte Düzbağ projesine veriyoruz, Gaziantep çevre yoluna veriyoruz, Gaziray'ın yapımına veriyoruz. Gaziantep'e 14 yılda 22 milyar yatırım yaptık, destek verdik. Helali hoş olsun Gaziantep daha fazlasına layık. 2002'de Gaziantep sadece 650 milyon dolar ihracat yaparken, bugün 6,5 milyar dolar ihracat yapan bir şehir oldu. Ankara’yı geçti, Gaziantep'e yakışır. Yapacak çok işimiz var, 14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler. Binbir engelle karşılaşarak, engelleri aşa aşa bu işleri yaptık. Şeytan taşlamadan vakit kaldıkça Türkiye'ye bu muazzam eserleri kazandırdık. Engelli koşu yaparak geliyoruz. Şimdi 16 Nisan’da kararımız net, oyumuz 'evet' olacak."

Başbakan Yıldırım, konuşmasında Gaziantep'e hizmetlerin devam edeceğini ve büyüyen kente 5 milyon yolcu kapasiteli 5 körüklü yeni bir havaalanı terminalinin yapılacağını, ihalesine de mayıs ayında çıkılacağını kaydetti.

KILIÇDAROĞLU'NUN 82 MODEL ARABASI ARTIK İŞE YARAMIYOR

Yıldırım, iktidarlarında otoyol ve duble yollar yaptıklarını da belirterek, "Biz yolları yaptık, yolları böldük ve hayatları birleştirdik. Yolları birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Ama yapamadığımız bir yol kaldı onu da siz yapacaksınız. O da demokrasi yolu, anayasa yolu. 16 Nisan'da bu 82 yılından kalan stabilize yolu otoyola çevirmeye hazır mısınız? Otoyol olduğu zaman artık engel yok basıyorsun gaza gidiyorsun. Kılıçdaroğlu'nun 82 model arabası artık işe yaramıyor, yeni araba lazım, yeni yol lazım" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım konuşmasının son bölümünde alanda bulunan kadınlardan referandum için çalışmalarını istedi ve 'İyi gidiyoruz ama yetmez, daha çok çalışacağız. Bu halk oylaması geçmişte olduğu gibi sizin zaferiniz olacak. Ak partinin başarısında en büyük payı yine hanımlar alacak, bunu biliyoruz" dedi. Yıldırım, alanda bulunan erkeklere de "Siz de alınmayın, hanımlar olmaza bizim halimiz ne olacak? Onun için beraber çalışacağız, gayret edeceğiz" diye seslendi.

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından telekonferans yöntemiyle bağlandığı Düzbağ proje alanında ilk borunun kaynak edilişini izledi.

"YENİ SINIRLARI KANLA ÇİZMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep programının ardından gittiği Kilis'te, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap etti. Havadan ve karadan önlem alınan kente beraberinde Başbakan Yardımcıları Veysi Kaynak ve Mehmet Şimşek ile birlikte gelen Başbakan Yıldırım, binlerce kişinin toplandığı meydandaki platformda Kilislilere, Suriyelilere yaptıkları ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek başladı.

FIRAT KALKANI İLE İNLERİNE GİRDİK

Kilis'in sahabeler, alimler, evliyalar ve kahramanların şehri olduğunu aynı zamanda peygambere kucak açan Medineliler gibi ensar şehir olduğunu belirtti. Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'de başarılı bir operasyon yapılarak Kilis'e düşen roket ve bombaların etkisiz hale getirildiğini anlatan Yıldırım, "Kahraman ordumuz buradan, Kilis'ten girdi inlerine kadar, onları kovaladı. Fırat Kalkanı operasyonuyla Kilis'e atılan roketler, bombaları etkisiz hale getirdik. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize hayırlı, uzun ömür diliyorum. Kahraman ordumuzun başarıyla tamamladığı Fırat Kalkanı operasyonu milletimiz için, Kilis'imiz için tam bir zaferdir. Bu vesileyle askerimizi, güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE VE ÇEVRESİNDE OLAĞANÜSTÜ OLAYLAR OLUYOR"

Tarihi günlerden geçildiğini, Türkiye ve çevresinde olağanüstü olaylar yaşandığını ve sınırların kanla çizilmek istendiğini dile getiren Yıldırım, şöyle dedi:

"Türkiye'de ve Türkiye'nin çevresinde olağanüstü olaylar oluyor. Gerçekten, tarihi günler yaşıyoruz. Birileri devletleriyle, örgütleriyle, coğrafyamızı kana buluyor, yeni sınırları kanla çizmeye çalışıyorlar. Oyun büyük, tezgah büyük, oyun acımasız. Bu oyunları kuranlar kendilerine en büyük engeli de Türkiye olarak görüyorlar. Mazlumlara, yoksullara, gariplere kol kanat geren Türkiye'nin devre dışı kalması için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye'yi saf dışı bıraksalar zulümlerini daha rahat yapacak, daha da artıracaklar. Türkiye'yi bir geriletebilseler kanlı oyunlarını daha kolay oynayacaklar." 

"SURİYE'DE YAŞANAN İNSANLIK, SAVAŞ SUÇUDUR"

İdlib'de yaşanan kimyasal saldırıyı da hatırlatarak kınayan Yıldırım, "Daha 2 gün önce Suriye’de bir seferde yüzü aşkın insanı katlettiler. Yarısı çocuk. Gözleri açık, yüzleri gülümseyen hiçbir şeyden haberi olmayan bu sabilere yaptıkları bir insanlık suçudur, bir savaş suçudur. 'Dünya, 5'ten büyüktür' diyemeyenler sus pus oldu" dedi.

Böyle önemli günlerden geçilirken referanduma 10 gün kaldığını anlatan Yıldırım, yapılacak halk oylaması ile Anayasa değişikliği yapılacağını ifade ederek, şöyle dedi:

"Kilisliler, 10 gün sonra 16 Nisan’da bir oylama yapacağız. Bu oylamayla anayasada değişiklik yapıyoruz. Bugüne kadar Anayasa'da 18 kere değişiklik yaptık. Bir çoğunu fark etmediniz ama bu neden önemli? Bu çok önemli, çünkü bu değişiklikle beraber Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçiyor. Bu sistemin özelliği, artık anayasa değişikliğiyle beraber yapılacak 2019'daki ilk seçimde Türkiye'yi gelecek 5 yıl için kim yönetecek, kim hükümet olacak siz sandıkta karar veriyorsunuz. Öyle, seçim olsun, milletvekillerini seçelim, Ankara'ya gitsinler, orada ne oluyor, ne bitiyor, zaman geçiyor hükümet kurulmuyor, Türkiye kaybediyor, krizlere giriyor, zarar ediyoruz. Bu artık bitiyor. Artık patron sizsiniz, mühür sizde, karar sizde. Böylece seçim bittiği an o akşam hükümet belli. Türkiye'yi yönetecek olan belli oluyor. Dolayısıyla Türkiye her zaman daha güçlü olacak. Sadece dönem dönem güçlü iktidarlar olmayacak, sürekli iktidar olacak. Kulağımız rahat olacak, kriz oldu mu, ekonomi bozuldu mu, terör azdı mı bunlarla vakit geçirmeyeceğiz. Enerjimizi, gücümüzü Kilis'in kalkınmasına, Türkiye'nin kalkınmasına harcayacağız. Sandıktan çıkan her 'evet' oyu mazlumun yüzünü güldürürken, zalimin yüzünü de düşürecektir inşallah."

"KİLİS'İN KİRVESİYİM"

Başbakan Yıldırım konuşmasında Kilis'in kirvesi olduğunu hatırlatarak referandum için destek isteyerek, "Ben aynı zamanda Kilis'in kirvesiyim. Unutmayın kirvenizim. Kirvenizi sahip çıkmaya var mısınız? Kilis bizim her zaman yanımız da oldu. Yüzde 80'le Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesine 'evet' dediniz. Şimdi yüzde 80'i yüzde 90'a çıkarmaya hazır mısınız?" diye sordu.

"FARKLI DİLDEKİ KASETLER, TEZGAH ALTINDA SATILIYORDU" 

Kilis'in bir mozaik olduğunu; Türk, Kürt ve Arapların bir arada yaşadığını ve bunun bir zenginlik olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şiirdeki gibi bir ağaç gibi tek ve hür, orman gibi kardeşçe yaşanıldığına değinerek şöyle dedi:

"Kilis'teki vahdet, Kilis'teki birlik, Türkiye'nin bir örneğidir. Her türlü kavimcilik, ayrımcılık ayak altına alınmıştır. İşte o şehrin adresi de Kilis'tir. Kilis, hoşgörü şehridir, Kilis ensar şehirdir. 80 milyonun kardeşliğine sahip çıkan şehrin adı Kilis'tir. Sizler, asırlar öncesinden gelen değerlerle, bir asra yaklaşan cumhuriyetle aynı şekilde barışıksınız. Kimileri devlet adına yanlış yapsalar bile asla devletinize küsmediniz, gücenmediniz. Vesayet odaklarının dayatmalarına üzüldünüz, öfkelendiniz ama devletinize asla sitem etmediniz. Kilis, acıların eski Türkiye'nin acılarını en çok siz yaşadınız. Eski Türkiye anlayışının yasaklarının olduğu o günleri en iyi siz bilirsiniz. Ana sütü gibi helal o dilinizi bile konuşamadınız. Türküler, şarkılar yasaktı, anaların çocuklarıyla konuşmaları yasaktı. Eski Türkiye'de farklı dilde müzik kasetleri silah gibi, uyuşturucu gibi tezgah altında satılırdı. Hamdolsun bunların hepsi bitti, tarih oldu. Ak Parti kadroları milletin adamı partimizin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 'bu iş artık böyle gitmez. Biz 80 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz' diyerek yola çıktık. Alevi, Sünni, Arap, Kürt, Türk hepimiz bu ülkede ev sahibiyiz. Her vatandaşımız başımızın tacı dedik. Ak Parti Türkiye'yi karanlıklardan aydınlığa taşıyan büyük değişimin, kutlu yürüyüşün mimarı oldu. Allah nasip etti, sizler destek oldunuz. Türkiye'yi hayal bile edilemeyecek başarılara taşıdık, çok büyük hizmetler getirdik. Biz, hizmet etmekten yorulmayız. Çünkü gücümüzü sizden alıyoruz, Kilis'ten alıyoruz. 780 bin kilometre kare vatan toprağının her karışının hakkını, hukukunu bugüne kadar koruduk. Ayrıştıran değil, birleştiren olduk, 80 milyonu kardeş gördük. Her ilimize, her ilçemize, her köyümüze hizmet götürdük. Türkiye'yi, bir Türkiye değil 3 Türkiye yaptık."

"YALAN DOLANLA DEĞİL, ÇALIŞIP TER DÖKEREK İKTİDAR OLUNUR"

Başbakan Yıldırım, konuşmasının son bölümünde 'hayır' kampanyası yürüten CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Yalan, dolan ile iktidar olunamayacağını belirten Başbakan Yıldırım, CHP liderine yönelik şu eleştirilerde bulundu:

"Bazıları 'hayır' diyor, 'hayır' kampanyası yapıyor. 'Hayır' kampanyasını kim yapıyor; PKK, DEAŞ; FETÖ. 15 Temmuz alçak darbe girişimini yaptılar, akılları başlarına gelmemiş tekrar meydanlarda 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Kilis, 15 Temmuz'da bu meydanda cevabı verdiniz, şimdi 16 Nisan'da tekrar derslerini vermeye hazır mısınız? Şimdi, Atatürk'ün partisi CHP'nin hali pek parlak değil. Onlar da takılmış bu 'hayır'cıların arkasına, nere gittikleri belli değil. Kardeşim, her gittiğin yerde yeni bir şey uyduruyor. Bugün de bir yerde demiş ki; '16 Nisan'da 'evet' verirseniz bütün tarlalarınız arazilerinizi Recep Tayyip Erdoğan el koyacak.' Allah, Allah, inanıyor musunuz? Bu ne biçim şey. İnsanlarla siz dalga mı geçiyorsunuz? Bu milletin bir şey anlamadığını mı sanıyorsun? Kahvecilere gidiyor, 'kahveleriniz kapanacak ha. sakın evet demeyin' diyor. Taksicilere gidiyor; 'ruhsatlarınız, hatlarınız iptal olacak aman 'evet' demeyin' diyor. Muhtarlarla bir araya geliyor 'muhtarlıklar kapanacak' diyor. İnanıyor musunuz? Bu kadar yalan, dolan olur mu kardeşim. Sen bu milleti bir şeyden anlamaz mı zannediyorsun. Bırak bunları biraz çalış. Yalan, dolanla iktidar olunmaz, çalışmakla olunur tek dökmekle olur."

"NE TEK ADAMI KARDEŞİM"

"Onun için bu 10 günü dolu dolu geçireceğiz. Biz diyoruz ki; Türkiye büyüsün, onlar diyor ki küçük olsun, bizim olsun. Biz diyoruz ki daha güçlü bir Türkiye olsun, onlar diyor ki Türkiye yerinde saysın. Biz diyoruz ki istikrar kalıcı hale gelsin bu hayalleri kuruyoruz, 2023 hedeflerini ve daha sonrasının hazırlığını yapıyoruz Türkiye’nin, onlar ise bugünkü geldiği noktayı bile görmekten acizler. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 94 yıl oldu, başka ülkelere bakın 5 senede bir iktidar değişiyor. Bizde ise 94 senede tam 65 hükümet gelmiş geçmiş. 1,5 sene bile değil, nasıl çalışacağız, nasıl iş yapacağız, projeleri nasıl bitireceğiz. Zırt pırt iktidar değişikliği olursa, durmadan seçim olursa, yazın seçim, kışın seçim olursa geçim için ne zaman vakit bulacağız. 16 Nisan bunun için önemli. Seçimi yapacaksınız 5 yıl sen sağ ben selamet. Kulağınız rahat, biz de işimize gücümüze bakacağız. İktidarı siz seçiyorsunuz. Patron millet. Milletin dediği olur. Şimdi diyor ki 'tek adam.' Ne tek adamı kardeşim. Patron millet olursa, tek adam olur mu? Verdiniz oyları seçtiniz 5 sene sonra beğenmediğiniz al aşağı edersiniz. Beğendiniz bir 5 sene daha seçiyorsunuz. Çok iyi gidiyor, üçüncü sefer yine seçelim yok. İki dönem. Bitti. İşte böyle. Padişahlık mı bu? Tek adam olur mu? Milletin ayağına gideceksin, hizmet yaparsan karşılığını görürsün, yapmazsan biletini keser. İşi gücü yalan, dolan, korkutma, tehdit. Gençler siyasete hazır mısınız? Kılıçdaroğlu 'olmaz, gençler siyasette olmasın' diyor."

Türkiye'nin kısa süreli hükümetler nedeniyle iş yapamadığını ve Ak Parti iktidarıyla yarım kalan işlerin tamamlandığını anlatan Yıldırım, "İyi ki son 15 sene Ak Parti geldi bu yarım kalan işleri, başlamamış işleri hep ele aldık. Allah'a şükür bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Daha güzel olacak, yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak. Hiç merak etmeyin. İstikrar ve güçlü iktidar kalıcı hale gelecek. Yeni sistemde kaybeden kayıt dışı, siyaset dışı olacak. Yeni idare sistemde çeteler olmayacak, yeni sistemde sıfır sorumlulukla yüzde yüz yetki sahibi olunmayacak. Böylece Türkiye zaman kaybetmeyecek, bölgesinde daha güçlü hale gelecek. Sadece Türkiye'deki sorunları değil; Suriye'deki, Irak'taki bölgemizdeki her türlü sorunun da üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Referandumda 'evet' denilmesi için kalan on günlük süreçte daha çok çalışılmasını isteyen ve Ak Parti iktidarında Kilis'e yapılan hizmetleri anlatan Başbakan Yıldırım, kente 500 yataklı yeni bir hastanenin de yapılacağı müjdesini de verdi.


BAŞBAKAN MERSİNLİ İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım, Osmaniye'deki programının ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen programa katılmak üzere helikopterle kente geldi.

Helikopteri Tevfik Sırrı Gür Stadı'na inen Başbakan Yıldırım, programın yapılacağı merkez Yenişehir İlçesi'ndeki CNR Expo Fuar Merkezi'ne karayolu ile geçti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yakınında denizde de Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir gemi ile 3 zodyak bot önlem aldı.

Alana giden güzergahta geniş güvenlik önlemi alınırken, fuar merkezinin etrafı da demir bariyerlerle çevrildi. Davetliler, üstleri aranarak içeri alındı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda iş adamlarıyla buluşan Başbakan Yıldırım, programın ardından Mersin'de konaklayacağı otele geçti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim