• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara10 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YSK'dan skandal yanıt
19 Mayıs 2017 Cuma 11:24

YSK'dan skandal yanıt

YSK referandumda bırakın nerede mühürsüz oy kullanıldığını, kaç tane mühürsüz oyun olduğunu dahi bilmiyor!

Erzurum Seçimleri- 16 Nisan’da yapılan Başkanlık Anayasa’sı referandumuna mühürsüz zarflar damgasını vurdu. Oy kullanma işleminin bitmesine az bir süre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan kararla mühürsüz oyların da geçerli kabul edileceği duyurulmuştu. Muhalefet ise YSK’nın bu kararına şiddetle itiraz etse de YSK kararından dönmedi ve kesin sonuçları açıkladı. 

Avukat Doğan Erkan, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde YSK’ya başvurarak referandumda kaç tane mühürsüz oyun kabul edildiği ve bunların hangi sandıkta kullanıldığını sordu. 

YSK Başkanvekili Erhan Çiftçi imzalı yanıtta ise şu ifadeler yer aldı:

“Karar, seçmenin iradesinin tam bir şekilde yansıması ve sandık kurulları tarafından yapılan bir eksikliğin giderilmesi amacıyla sandıklar açılmadan ve sayıma geçilmeden önce alınmış olup, mühürsüz oy pusulası ve zarf miktarları ile bunların hangi sandıklarda kullanıldığına ilişkin bir çalışma yapılmamıştır.”

Özetle; YSK referandumda bırakın nerede mühürsüz oy kullanıldığını, kaç tane mühürsüz oyun olduğunu dahi bilmiyor! 

Şimdi soruları sormanın zamanı geldi:

YSK, mühürsüz oy kararıyla ilgili ilk açıklamasında sandıklardan mühürsüz zarfları öğrendiklerini söylemişti. Şimdi hangi sandıkta sorun olduğunu bilmiyorlar! Bu çelişki nasıl çözülecek?

Referandumda ne kadar mühürsüz oy kullanıldığını bilmiyoruz. Peki ne kadar mühürsüz zarfla kullanılan oyun olduğunu bilmezsek, araya “serpiştirilen” sahte oyları nasıl tespit edeceğiz?

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim