• Erzurum-1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
A Haber canlı yayınında Akşener hakkında skandal ifadeler; partililer kanalı bastı!
29 Nisan 2023 Cumartesi 11:02

A Haber canlı yayınında Akşener hakkında skandal ifadeler; partililer kanalı bastı!

AK Parti iktidarına en yakın yayın organlarının başında gelen A Haber'de Siyaset Bilimci Onur Erim'in İYİ Parti lideri Akşener için kullandığı skandal ifadeler sonrasında İYİ Partililer Turkuvaz Medya'ya ait A Haber binasının önünde toplandı.

Erzurum Seçimleri/ Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçime sayılı günler kala, siyaset gündeminde 'seviye' iyice düştü. 

A Haber yayınına yorumcu olarak katılan Onur Erim'in, Akşener'in "Bu ele terörist eli değmedi" açıklamasına yönelik "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir" sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. İYİ Partililer, A Haber binası önünde toplandı.

CANLI YAYINDA SKANDAL İFADE

HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme karanının değerlendirildiği yayında sunucu Merve Türkay, "Diyor ki Meral Hanım, 'Benim elim teröristin eline bugüne kadar değmedi vallahi de billahi de' dedi. Seçmeni ikna edici bir açıklama mı sizce?" sorusunu yöneltti.

Onur Erim ise "Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir, bilemem" ifadelerini kullandı.

TEPKİ YAĞDI

Skandal sözler, kısa sürede sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Twitter hesabından açıklama yapan İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Saltuk Buğra Kavuncu, "Biz milletimizle tarih yazacağız; seni, senin zihniyetindekileri, o çirkin sözlerinizi, hakaretlerinizi de tarihe gömeceğiz!" dedi.

İYİ PARTİ'DEN TURKUVAZ MEDYA ÖNÜNDE PROTESTO

Daha sonra A Haber önünde toplanan partililer Onur Erim'in sözlerine tepki göstererek, "Başbakan Meral Akşener" sloganları attı.

 "YAŞANAN AHLAKSIZLIĞI İFŞA EDİYORUZ"

A Haber önünde basın açıklaması yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, "Büyük bir terbiyesizliğin karşısında duruyoruz. Haramzadelerin iktidarını meşrulaştırmak ve sürdürmek adına yalan üretmek haricinde hiçbir işe yaramayan bu kurumun çatısı altında yaşanan bir ahlaksızlığı ifşa ediyoruz" dedi.

"Ne yazık ki ülkemizde uzun zamandır ahlaksızlığı normalleştirmeye çalışan bir güruh bugün hedefini Genel Başkanımız Meral Akşener'e almaya çalıştı" diyen Yıldırım, "Sokaklarda adamım diye gezerek onurunu pazarlayan bir korkağın, yani Onur Erim'in kendini piyasaya sürmek için çıktığı A Haber kullandığı pis ve aşağılık dil ne bizim açımızdan ne de aziz milletimizin değerleri açısından kabul edilmez bir dildir. Necip Fazıl'ın ifadesiyle biz bunlara çukur diyoruz. Alçak bile değil bunlar ancak çukur. Çünkü alçakta bir seviye vardır, burada seviye diye bir kavram yoktur" ifadelerini kullandı.

Hukuki yollara başvuracaklarını dile getiren Yıldırım, "A Haber özür dilemediği takdirde, ki bu saatten sonra dilese bile, bu saate kadar bize bir özür haberi gelmedi, yarın hukuki işlemleri başlatıyoruz" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim