• Erzurum9 °C
  • Erzincan12 °C
  • Ağrı8 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abdullah Gül ile Davutoğlu yeni parti kuracak mı
27 Aralık 2018 Perşembe 10:29

Abdullah Gül ile Davutoğlu yeni parti kuracak mı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracağı iddiası gündemde. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Gül ve Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiasıyla ilgili ne dedi?

Erzurum Seçimleri/ 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracağı iddiası gündemde. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Gül ve Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiasıyla ilgili ne dedi? Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile hangi pazarlıkları yaptı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazeteciyle buluştu ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ittifak görüşmeleri sırasında hiçbir dayatma yapmadığını savunan Akşener, Mansur Yavaş'a hem sandık hem de propaganda desteği vereceklerini söyledi. Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir parti kuracakları iddiası için "Siyaset gerekçesiz, ‘Haydi siyasi parti kuralım’ diyerek olmaz” diyen Akşener, AK Parti'nin Ankara'yı kaybedeceğini iddia etti. 

EN SADIK SEÇMEN BİZDE... Genel seçimlerinden ardından yaptırdıkları bir anket ile yaklaşık 5 milyon seçmenin tutumuna baktıklarını anlatan Akşener, “En yüksek oranda sadık seçmen bizde. Seçmenin yüzde 87’si yerinde duruyor. Yani 9.97’nin yüzde 87’si yerinde duruyor” dedi. Akşener, “Seçmenin yüzde 1’i nereye gitti?” sorusuna ise, “Bir yere gitmemiş, yerel seçim olduğu için bakıyor, bekliyor” yanıtı verdi.

‘HAKKANİYETLİ BİR SONUÇ OLDU’... Akşener, CHP ile 21 il üzerinde gerçekleşen mutabakat için şunları söyledi: “İYİ Parti’nin aday çıkaracağı Kayseri, Konya ve Gaziantep gibi şehirleri çok önemsiyorum. Bu şehirler Selçuklu coğrafyası içinde şehirler. Buralarda daha farklı yol-yöntem izlenecek. Sonuç itibariyle bir bilek güreşi yapmadık. Bu tür görüşmeler kolay değildir. Hakkaniyetli bir sonuçla karşılaşıldı. 21 büyükşehirin şimdi ilçelerle ilgili olan bölümü tartışılıyor. Bazı illerle ilgili de şöyle bir durum var: CHP’de olan iller var. O illerle ilgili olarak muhattaplarımız ‘ne yapalım sorusunu?’ getirdi. Bunun karşılığında bizim de güçlü olduğumuz iller var. Ona göre bir işbirliği, güçbirliği konuşuluyor.”

‘ANKARA’YI KAYBEDEN İKTİDARIN KİBRİ GİDECEK’... İYİ Parti yerine CHP adaylığını tercih eden Mansur Yavaş’ın bu kararıyla ilgili konuşmak istemeyen Akşener, “Mansur Bey’le Ankara’nın alınacağına inanıyorum” dedi, şöyle devam etti. “Yerel seçimle Tayyip Bey’in iktidardan gidecek hali yok. En azından Ankara’nın kaybedilmesi durumunda iktidar hale, yola girer. Tavır, davranış değişir. Kibir ortadan kalkar. Seçmeni unuttular ama seçmen odaklı bir politika oluşur. Birbirimizle siyasi cenahta konuşabilir hale gelebiliriz” dedi.

 

MANSUR YAVAŞ’A NE DEDİ?.. AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki’yi çok istekli görmediğini belirten Akşener, “Ben Mansur Bey’e de söyledim. Vatandaş Mansur Yavaş’ın katakulli ile kaybettiğine inanıyor. Katakulliyi engelleyecek bir vicdan da devreye girecektir. Mansur Bey’in kazanacağına gerçekten inanıyorum. CHP’nin adayıdır ama biz de destek olacağız. Ankara’da yüzde 12 oyumuz var. Seçmenin yönlenmesi için de sandık güvenliği açısından da her şeyi yapacağız.”

‘ŞAHSEN MİTİNG YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM’... Kılıçdaroğlu ile ortak miting yapıp yapmayacakları sorulan Akşener, “Şahsen miting yapmayı çok düşünmüyorum, ama şehirlere gideceğim. Esnaf gezileri yapıp, esnafın elini sıkacağım. Yerel seçimde mitingler çok doğru olmayabiliyor. Çünkü yerelde adaylar farklı siyasi görüşler, etnik gruplar, aidiyetlerle çeşitli işbirlikleri yapıyor. Liderler gittiğinde ise yüksek politika yapıyor. Bir anlamda orayı biçip geliyoruz. Adayı çok zor duruma sokabiliyoruz” dedi.

EKREM İMAMOĞLU ÇOK ŞANSLI... CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu da çok şanslı gördüğünü söyleyen Akşener’e eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun parti kuracağı iddiası da soruldu. Seçime giderken böyle bir partinin kuruluşunu çok mümkün görmediğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

ABDULLAH GÜL PARTİ KURAR MI?.. "Seçime giderken böyle bir parti kurulmaz diye düşünüyorum. Genellikle siyasi çalışmaların özelliği seçim sonrasını görmektir. Yani 31 Mart akşamı çıkan sonuçlar itirazları doğurur. Bütün siyasi partiler açısından söylüyorum. Siyaset gerekçesiz olamıyor. Dolayısıyla 'Hadi, canım istedi parti kurduk' demekle olmuyor. Bir büyük mücadeleyi veriyorsunuz, gerekçen olması gerekiyor. Ben Sayın Gül'ü uzun zamandır tanır, sayar ve saygı duyarım. Sayın Gül çapındaki bir siyasetçi bugün onu yapmaz. 31 Mart akşamı çıkan sonuç bunu belirler."

UMUTSUZ SEÇMENE 16 NİSAN HATIRLATMASI... Akşener, muhalefet partilerine oy veren seçmendeki, “Sonuç değişmez” umutsuzluğu ve sandığa gitme oranının düşeceği iddialarıyla ilgili de konuştu. 16 Nisan referandumunu hatırlatan Akşener şöyle konuştu: “Neden sonuç değişmesin? Referandumda değişti. Referandumda hepimiz farklı çalıştık ve İstanbul’dan, Ankara’dan hayır çıktı. 17 büyükşehirin hayır demesi basit bir durum mu? Referandumda belki mühürsüz oya istenen tavır konulamadı. Ama ben sürekli umutsuzluk halini, sürekli hilenin hurdanın söylenmesini doğru bulmuyorum. 25 yıldır aktif politika yapan biri olarak insan unsuru diyorum. Sandık başındaki müşahit, sizi temsil eden kişi boş bırakırsa orada hile olur. 1989’da olduğu gibi olacak. Millet kulak çekecek ve bunu AK Parti seçmeni yapacak. Çok şey değişir.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim