• Erzurum2 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ala ve Altınok İçişleri Bakanı olabilir
30 Mayıs 2023 Salı 10:38

Ala ve Altınok İçişleri Bakanı olabilir

Erdoğan'ın seçimi kazanması sonrasında gözler yeni kurulacak Kabine 'ye çevrildi!. Erzurumlu iki eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Selami Altınok'un isimleri siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Erzurum Seçimleri/  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması sonrasında gözler yeni kurulacak Kabine'ye çevrildi. Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürüten Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu göreve getireceği konuşulurken, ekonominin başına Mehmet Şimşek'i, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine Necdet Ünüvar'ı getirmeyi planladığı öne sürüldü. Erdoğan'ın Hulusi Akar'ın yerine de Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'i göreve getirmesi gündemde.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de ilk kez yapılan 2. tur oylamada yüzde 52,14 oy oranına ulaşarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ardından gözlerse kurulacak yeni Kabine'ye çevrildi.

ERDOĞAN'IN YOLA YENİ YÜZLERLE DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

Mevcut kabineden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki tüm isimlerin milletvekili seçilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yola tamamen yeni yüzlerle devam etmesi bekleniyor.

14 Mayıs Pazar günü yapılan genel seçimde, yemin töreni yapılmaması nedeniyle bakanlar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kadar görevlerini sürdürdü. TBMM'de bu hafta yemin töreninin yapılması bekleniyor. Törenle birlikte bakanların görevi sona erecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi seçim sonuçları kesinleştikten sonra açıklayacak.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN YERİNE EFKAN ALA  VEYA SELAMİ ALTINOK GELEBİLİR

Anayasa'ya göre, milletvekilleri bakan olamıyor, kabineye atanacak isimler parlamento dışından seçiliyor. İstanbul'dan milletvekili seçilen Süleyman Soylu yerine İçişleri Bakanlığı koltuğu için kulislerde farklı isimler konuşuluyor. AK Parti'de, Soylu'nun vekillikten istifa ederek bakanlık koltuğuna oturması ihtimali hâlâ bütünüyle dışlanmıyor.

Ancak Erdoğan'ın tercihini Soylu'dan yana kullanmaması durumunda en çok güvendiği isimlerden, 2014'ten bu yana Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevini yürüten Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan yana kullanabileceği de konuşuluyor.

EFKAN ALA VE SELAMİ ALTINOK' DA LİSTEDE

Daha önce Erdoğan'ın memleketi Rize'de valilik yapan Hacımüftüoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinin ardından MGK Genel Sekreterliği'ne atanmıştı. Değişik gazetelerde yer alan kulis bilgisine göre İçişleri Bakanlığı için konuşulan diğer iki isim ise eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Selami Altınok. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim