• Erzurum4 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti yeni döneme hazırlanıyor!
16 Mayıs 2023 Salı 12:28

AK Parti yeni döneme hazırlanıyor!

AK Parti yeni döneme hazırlanıyor! İşte Kabine'de yer alacağı iddia edilen isimler

Erzurum Seçimleri/ Cumhurbaşkanı adaylarının seçilme yeterliliğini elde edememesi nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken, "Erdoğan'ın zafer kazanacağı" düşüncesinin hakim olduğu AK Parti içerisinde Kabine'de yer alacak isimler tartışılmaya başlandı. Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu'nun parlamentodan bakan olarak atanabileceği, Adalet Bakanlığı içinse eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un isimlerinin geçtiği öne sürüldü.

TBMM'deki çoğunluğun Cumhur İttifakı'nda olmasıyla birlikte AK Parti içerisinde, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alacak isimler şimdiden tartışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "AK Parti'nin parlamentodaki çoğunluğu" referans alarak parlamentodan da bakan atayabileceği konuşuluyor. İddialara göre, bu isimlerin Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu olduğu belirtiliyor.

AK Parti'de TBMM'de çoğunluğu sağlayıp ikinci turda "Erdoğan'ın zafer kazanacağı" düşüncesi hakim. Bu nedenle eski Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç gibi isimlerin de bakan olarak görev alabileceği söyleniyor. Yılmaz Tunç'un Adalet Bakanlığı için adı geçiyor.

Tunç'a ek olarak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un da "yeni kabinede adalet bakanı olabileceği" öne sürülüyor.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan Selda Güneysu'nun kulis haberine göre ayrıca TBMM Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski bakanlar Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gibi isimlerin konuşulduğu ifade ediliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim