• Erzurum14 °C
  • Erzincan19 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara23 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adalet Yürüyüşü’nde on sekizinci gün
02 Temmuz 2017 Pazar 10:34

Adalet Yürüyüşü’nde on sekizinci gün

Sabah saat 07:00'da kamp alanında toplanan kortej 18. Gün için yürüyüşe başladı. 7.3 kilomtre yürüyen kortej mola yerine vardı.

Erzurum Seçimleri- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlayan Adalet Yürüyüşü’nde 18. gün erken başladı. Saat 07:00’da yürüyüşe başlayan kortej yaklaşık 7.3 kilometre yürüyüp ara verdi. Artan hava sıcaklığından etkilenmemek için uzun tutulacak olan aranın ardından saat 17:00’da yürüyüşe devam edilecek. 17:00’de başlayacak parkurun yaklaşık 8 kilometre sürmesi planlanıyor.

Madımak katliamının yıldönümü olması nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu önce Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile yürüdü.

 

gul-2
 

Kortej Sakarya şehir merkezine girerken üst geçitten kilolarca gül yaprağı atıldı. Güllerin Isparta’dan getirildiği öğrenildi. Yürüyüşe ayrıca Ankara Barosu yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Baro başkanı’nın olmaması dikkat çekti. Öte yandan Madımak’ın yıldönümü olması nedeniyle Sivas Divriği’nden gelen yöresel kıyafetli kadınlar Kılıçdaroğlu’na çiçek verdi.

 

Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında bir süre Türkiye Emekli subaylar Derneği Başkanı Emekli Korgeneral Karakuş ile yürüdü.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada AKP hükümetine bir çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, “suçlamak yerine dinlemek bir yöneticinin temel görevidir” dedi. Erdoğan’ın sözlerine üstü kapalı olarak yanıt veren CHP Lideri, “bizi suçlamasınlar; bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanıyız” dedi.

Öldürülen iki AKP yöneticisini de anarak ailelerine ve AKP yönetimine başsağlığı dileyen CHP Lideri “teröre karşıyız” dedi. Madımak ile ilgili de mesaj veren Kılıçdaroğlu, “Madımak’ta hayatını kaybedenler hâlâ adalet arıyorlar. Bu nedenle bizim yaptığımız Adalet Yürüyüşü anlamlı. Hiç kimse inancı, kültürü ve siyasi görüşü nedeniyle suçlanmamalı. Herkes düşüncelerini özgürce söyleyebilmeli” dedi.

Son olarak dün yürüyüşe katılan taşeron işçileri ana Kılıçdaroğlu, “kadrolu çalışmak, iş güvenliği onların da hakkı. Taşeron işçilere de adalet istiyoruz” dedi.

PROVOKASYONLARA ALKIŞLA KARŞILIK

Öte yandan korteje sürekli yapılan provokasyonlara ‘sadece alkışla karşılık’ verin anonsu yapılıyor. Adalet otobüsünden yapılan anonsta, “provokasyonlara karşı sadece alkışlarla karşılık verin. Bir alkış, bin sözcükten daha anlamlıdır” deniliyor.

kk-1
 

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?

Adalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü'nde yedinci gün

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde sekizinci günAdalet Yürüyüşü’nde sekizinci günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu günAdalet Yürüyüşü’nde dokuzuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde onuncu günAdalet Yürüyüşü’nde onuncu günİLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on birinci gün!Adalet Yürüyüşü’nde on birinci gün!

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on ikinci gün notları...Adalet Yürüyüşü'nde on ikinci gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on üçüncü günAdalet Yürüyüşü’nde on üçüncü gün

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü on dördüncü günündeAdalet Yürüyüşü on dördüncü gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde on yedinci gün sona erdiAdalet Yürüyüşü'nde on yedinci gün sona erdi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim