• Erzurum20 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı19 °C
  • Ankara24 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Edip Uğur istifa için tarih verdi
26 Ekim 2017 Perşembe 16:57

Ahmet Edip Uğur istifa için tarih verdi

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa edecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Ahmet Edip Uğur yeni bir açıklama yaptı. Ahmet Edip Uğur, kararını pazartesi günü saat 17.00'da duyuracak.

Erzurum Seçimleri- İstifası istenen belediye başkanları arasında gösterilen AK Partili Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğurkararını verdi. İstifa edip etmeyeceği konusunda net bir açıklama yapmazken, Uğur kararını pazartesi günü saat 17.00'de açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Partili belediye başkanlarından Bursa, Ankara ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifasını istemesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise cumartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı. Bu iki istifa kararının ardından gözler son isim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a çevrildi.

AK Partili Edip Uğur, bugün katılmayacağı açıklanan meclis toplantısına geldi. Basın mensupları ise toplantıya alınmadı. Toplantı öncesi "İstifa ile ilgili bir açıklama yapacak mısınız?" sorusuna Başkan Uğur, "Pazartesi günü saat 17.00'de açıklama yapacağız, kararımızı açıklayacağız. O zaman kamuoyu kararımızı öğrenmiş olacak" yanıtını verdi.

SON AÇIKLAMASI BOMBA OLMUŞTU
Ahmet Edip Uğur istifasıyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklama ile gündeme oturmuştu. Açılış töreninde istifasını duyuracağı söylenmiş, ancak Başkan kürsüye çıkıp herkesi ters köşeye yatıran şu açıklamayı yapmıştı;

Şahsımla ilgili bir çok söylenti var. Ben bu konuda şunları söylemek istiyorum. Eşyanın ömrü var. Makamın mevkinin ömrü var. Dünya fani. Kader ağlarını örüyor. Bizler imtihandayız. İnançlı insanlarız olan her işte hayır vardır diyoruz.

BU İŞİN İÇİNDE VEFA DA VAR VEDA DA...
-Kıyametimiz koparılırken biz fidan dikiyoruz. Koltuğa yapışmak için koltuğu bırakmamak için fidan dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Cenabı Allah'ın Balıkesir ve ülkemiz için hayırlısını nasip etmesini istiyorum.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim