• Erzurum13 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı13 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Hakan – Aykut Erdoğdu polemiği
20 Haziran 2017 Salı 10:24

Ahmet Hakan – Aykut Erdoğdu polemiği

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun "Erdoğan Aydın Doğan'a da 'adalet yürüyüşüne yer verme' talimatı verdi" iddiasına Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun sert yanıt verdi.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Huber Köşkü'nde medya kuruluşlarının sahipleri ve yöneticilerine bir iftar yemeği vermişti. İftardaki konuşmasında CHP'nin ‘Adalet Yürüyüşü'ne katılanları darbecilere benzeten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizin 15 Temmuz'dakilerden ne farkınız var?” diye çıkışmıştı. Bunun ardından CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşmasıyla gazete yöneticilerine ‘Adalet Yürüyüşü'nü yayınlamamalarını ’emrettiğini’ savunmuştu. Erdoğdu iddiasını duyururken Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın da ismini ‘özellikle’ diye telaffuz etmişti.

 

1- Erdoğan dün akşam bütün gazetelerin yöneticilerini özellikle Aydın Doğan'ı çağırıp Adalet Yürüyüşü'nü vermemelerini emretti...

 

AHMET HAKAN COŞKUN: YALANCISIN MÜFTERİSİN

Erdoğdu’nun bu iddialarına Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan Coşkun bugünkü köşesinden yanıt verdi. Coşkun söz konusu ‘talimat’ iddialarını patronu Aydın Doğan'a sorduğunu ve “Tabii ki yalan ve iftira” yanıtı aldığını belirterek “Yalancısın ve müfterisin Aykut Erdoğdu” diye seslendi. Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü; “Buradan Aykut Erdoğdu'ya sesleniyorum: Tabii ki muhalefet yapacaksın ama yalan söylemeyeceksin, tabii ki eleştireceksin ama iftira atmayacaksın, tabii ki gürleyeceksin ama töhmet altında bırakmayacaksın, tabii ki hakkını arayacaksın ama her şeyden önce dürüst olacaksın. Başka türlü olmaz. Katiyen olmaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Huber Köşkü'nde medya patronlarını ve yöneticilerini ağırladı.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Huber Köşkü’nde medya patronlarını ve yöneticilerini ağırladı.

AYKUT ERDOĞDU’DAN YANIT GELDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu bu defa da Ahmet Hakan’ın sözlerine yanıt verdi.
İşte Erdoğdu’nun yazdıkları “Ahmet Hakan bugün bana “yalancı ve müfteri” demiş… Erdoğan medya mensuplarını toplayıp  adalet yürüyüşünü vermemelerini emretti demişim Aydın Doğan böyle bir şey olmadı demiş hem Aydın Doğan’ı hem Cumhurbaşkanı’nı zan altında bırakmışım… Yalacıymışım… İftarcıymışım… Önce Aydın Doğan: Eğer Cumhurbaşkanı Genel Yayın Yönetmenleri çağırıyor ve siz hepiniz koşarak gidiyorsanız sorun var demektir… Erdoğan hepinizi celp edip adalet yürüyüşünü terörle eşleştiriyorsa bunu adı bütün dillerde yazmayın talimatıdır… Adalet Yürüyüşü sırasında yanıma gelen eski ve yeni gazetecilerin çoğu bu iftarın ve bu konuşmanın bu anlama geldiğini söyledi… Arada Doğan Medya’nın tertemiz çalışanları ve Aydın Doğan’ın yaşına hürmetim olmasa çok daha ağırları dilimin ucunda…  Ahmet Hakan’a tavsiyelerim… Madem böyle yazacaksın önce bilgiyi test edeceksin? Bunu söylemişsiniz kaynağınız nedir diye soracaksın?
Aydın Doğan söyledi kesin doğrudur diye yazı kaleme alıyorsanız bunun adı “Patron Siparişli Yazıdır” yazmayacaksın… Cumhurbaşkanı gazete patronlarını ve genel yayın yönetmenlerini toplayıp bizim yürüyüşümüze terör diyorsa bunun adı Yürüyüşü yazmayındır.  AKP’lilerin yemeğinde iki büklüm oturup CHP’lilere bu kadar kolay “yalancı ve iftiracı” gibi hakareti hamiz sözler kullanmayacaksın… Bu AKP Doğan Medya Grubuna hakaret ederek iktidara geldi… Eziyet ederek iktidarını sürdürüyor? Kendinize sordunuz mu neden? Son söz beni başkalarıyla karıştırmamanızı tavsiye ederim… Bunu zamanla daha iyi anlayacaksınız…”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim