• Erzurum-1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti grubunda sürpriz isim!
07 Kasım 2017 Salı 15:07

AK Parti grubunda sürpriz isim!

Cumhrurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan gezisi dönüşü sonrası isimlerini vererek istifasını istediği başkanlar tek tek istifa etti. Ak Parti'de gözler istifası konuşulan diğer başkanlara çevrildi.

Erzurum Seçimleri- AK parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'deki istifaların bir bayrak değişimi olduğuna dikkat çekerek, istifa eden başkanlara seslendi.

AK Parti grubunda sürpriz isim! O da mı istifa ediyor?

Erdoğan, " Bu bayrak yarışında gerek teşkilatta, gerek belediyelerimizde ayrılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki, her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabilir. Hiç kimse gücenmeyecek. Görevleri devreden arkadaşlarımız bu büyük aile içinde çalışmaya, proje üretmeye devam edeceklerdir. " ifadelerini kullandı.


 
AK Parti grubunda sürpriz isim! O da mı istifa ediyor?

Bugünkü Ak Parti grubunda ise sürpriz bir isim vardı. CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç'un adının istifa edecek başkanlar listesinde olduğunu iddia ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu... Karaosmanoğlu Erdoğan'ın konuşmasını dinledi. Şimdi herkes bunu merak ediyor; İbrahim Karaosmanoğlu da mı istifa edecek?

 
AK Parti grubunda sürpriz isim! O da mı istifa ediyor?

İBRAHİM KARAOSMANOĞLU KİMDİR?

1952 yılında İzmit Yuvacık´ta doğdu. 1977 yılında Marmara Üniversitesi´nden mezun oldu. 1978-1989 yılları arasında Kırıkkale Lisesi’nde, İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nde ve İzmit Ortaokulu´nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapıp yönetici olarak çalıştı. Evli ve beş çocuk babasıdır.

SİYASETE BAŞLANGICI AK PARTİ’YLE OLDU

1989-99 yılları arasında Milli Eğitim’den istifa edip İzmit´te 10 yıl süreyle Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptı. Ak Parti´nin kuruluşunda bulundu. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile aktif olarak görev aldı. 2001 yılında Ak Parti Kocaeli Teşkilatında kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Daha sonra Başbakan Danışmanı olarak Ankara´da görev yaptı.
 

 
AK Parti grubunda sürpriz isim! O da mı istifa ediyor?

BİRÇOK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Kırgızistan Cumhuriyeti’nde bulunan Mahmud Kaşgarî Barskanî Doğu Üniversitesi tarafından “Fahri profesörlük” unvanı ile Kazakistan Cumhuriyeti Kainar Üniversitesi’den “Fahri doktora” unvanına layık görüldü. Karaosmanoğlu, COPPEM-Avrupa-Akdeniz İşbirliği Komitesi asli üyeliği yapmaktadır. UCLG-MEWA Dünya Konseyi Üyesi ve aynı organizasyonda üç farklı komitede başkan ve yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Birçok sivil toplum kuruluşu tarafından defalarca “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı” seçildi.

DEVLET NİŞANIYLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türk-Macar dostluğunun geliştirilmesi maksadıyla “Kral Thököly İmre” anısının Kocaeli’de yaşatılması yönünde göstermiş olduğu katkılarından dolayı Macaristan Devleti tarafından Devlet “Liyakat Nişanı” ile ödüllendirildi. Ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)’nin 09 Mart 2012 tarihinde başkanlığına seçildi. Büyükşehir kanunu ile İzmit Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmuş ve İbrahim Karaosmanoğlu ilk Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

 
AK Parti grubunda sürpriz isim! O da mı istifa ediyor?

EN BORÇLU BELEDİYE BAŞKANI

2014’ün Mart ayında Hazine Müsteşarlığı, en borçlu belediyeleri açıkladı. İlk sırada 2,5 milyar liralık bölümü vadesi dolan ve toplam 5 milyar 742 milyon liralık borcu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yer aldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim