• Erzurum10 °C
  • Erzincan16 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Bulutlar'dan AK Parti'ye hizmet turu
26 Ekim 2017 Perşembe 09:47

Başkan Bulutlar'dan AK Parti'ye hizmet turu

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti'nin Erzurum'daki yöneticilerine belediyenin çalışmalarını yerinde anlatmakla kalmadı, bir de sunum yaptı.
Erzurum Seçimleri- Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, AK Parti'nin Erzurum'daki yöneticilerine belediyenin çalışmalarını yerinde anlatmakla kalmadı, bir de sunum yaptı. 
 
2009 yılından bugüne kadar tamamlanan yatırımların yanı sıra, yapımına bu yıl başlanan ve inşaatları devam eden projeleri de tanıtan Bulutlar, partili yöneticilerden tam not aldı.
 
AK Parti'nin Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeleri, Palandöken Belediyesi'nin yatırım ve hizmetlerini yerinde inceledi. Başkan Bulutlar'ın bire bir sunumuyla Palandöken'deki yatırımları yakından görme fırsatı bulunan partili yöneticiler, memnuniyetlerini gizleyemedi. Bulutlar, Tamamlanarak halka hizmet veren Yeni Hizmet Binası, Yıldızkent'te yapımı devam eden ikinci kültür merkezinden Yenişehir'deki nikah sarayına, bir süre önce tamamlanan ilçe emniyet müdürlüğü binasından Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi'ne, Erzurum'un ilk Engelliler Yaşam Merkezi'nden yeni açılan caddeler ve bağlantı yollarına varıncaya kadar partililerini çıkardığı hizmet turunda, parklardan dönüşüm alanlarına, konuk evleri ve taziye evlerinden asfaltlanan yollara kadar tüm güzergahı gezdirdi. Başkan Orhan Bulutlar, "2009 yılında göreve başlarken taşıdığımız heyecanla 2017 yılında da yatırımlarımıza hız kesmeden yolumuza devam ediyoruz " dedi.
 
BAŞKAN BULUTLAR, " ARTIK YATIRIM YAPAN BİR BELEDİYEYİZ"
 
Hizmet turunun yanında 2009 yılından bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında Ak Parti İl Teşkilatına sunum yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şunları kaydetti: "Palandöken Belediyesi'nin geçmişini uzun uzun anlatmaya gerek yok. Hacizli, yatırımı olmayan, işçisine, esnafına borcu olan, kurumsallaşmadan uzak, eli kolu bağlı bir belediye vardı o dönemde. 8 yıl sonrasına, yani bugüne bakıldığında kapılarını halka açan, kurumsallaşmış, tek kuruş borcu olmayan, önünü gören ve yatırım yapan bir Palandöken Belediyesi var. Son 8 yıl içerisinde ilçede ilk kentsel dönüşümü Harput Mahallesi'nde başlattık ve tamamladık, Rus Pazarı'nda kentsel yenileme çalışması yaptık ve tamamladık. 26 mahallemizde eşit bir hizmet programı uyguladık, her mahalle de çalışma yaptık. İlçemizin 60 bin nüfuslu bölgesi olan Yunus Emre'de Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışır Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi inşa etti. Merkezimiz bin 200 kişi kapasiteli. Ayrıca Kültür Merkezimiz 15 kurs salonuyla ve çocuk kreşiyle 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 3 bin kişiye hizmet veriyor. Bu kompleksimizin önünde yapılan 10 bin metrekarelik rekreasyon alanıyla bölgeye değer kazandırılmıştır. Yine Yıldızkent semtimizde Hanımlar Çarşısı inşa edilmiştir. Erzurum'un ilk Engelsiz Yaşam Merkezi'ni biz hizmete sunduk. İnanç turizmine katkı amacıyla ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Toparlak Baba ve Maksut Efendi türbelerinin restorasyonunu yaptırdık. İlçeye 6 milyon metrekare standartlara uygun asfalt serimi, asfalta paralel olarak renkli kaldırım, karo, bordür ve kilit taş çalışması yaptık. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatıldığı Şehitler Parkı ve ilçenin muhtelif mahallelerinde büyüklü, küçüklü 80 yeni park inşa ettik."
 
YATIRIMLARIN TOPLAMI 95 MİLYON LİRA
 
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, sunumunda belediyenin kültür, sanat ve sosyal belediyecilik atılımlarından da bahsetti. Bulutlar, "Kent Ormanı mesire alanı oluşturduk, 100 bine yakın fidanı toprakla buluşturduk. Tüm köy mahallelerimize çocuk oyun alanları kurduk. 3 bin 500 adet çöp konteyneri ile birlikte araç filomuzun tamamını değiştirerek güçlü bir filo oluşturduk. Bu çalışmaya yaklaşık 5 milyon lira peşin ödeme yaptık. 21 köy mahallemizin tek tek sokakları kilitli taş ile döşenirken tuvaletlerinin yapımı ve yenileme çalışmasının yanı sıra sosyal belediyecilik alanında dar gelirli ailelere her ay 30 bin ekmek dağıttık, dağıtıyoruz. Gıda, yakacak, giyecek ve okula yeni başlayan çocuklara set dağıtımı ve dar gelirli ailelerini çocuklarına kırtasiye yardımı yaptık. Kültürel etkinlikte her üç ayda bir yayınlanmak üzere Beyazşehir Palandöken isimli kültür ve edebiyat dergisi, çeşitli yazarlara ait kitaplar, şehir takvimi çıkardık. Sanatçılarımızı destekledik. ebru, fotoğraf ve resim sergileri açtık. Ramazan ayı boyunca etkinlikler yaptık, Ramazan sofralarının yanı sıra halk günlerinde vatandaşlarımız ile kucaklaştık. Sportif faaliyetlerimize ara vermedik. Palandöken Belediyesi Spor Kulübü voleybol, boks, futbol, sürat pateni, atletizm dallarında büyük başarılara imzasını attı, atıyor. Kent Konseyi kurduk, Kadın ve Gençlik Meclisleri oluşturduk. Belediye olarak sözleşmeli ve nitelikli genç mimar ve mühendisimiz ile birlikte hizmet satın alarak 150 gencimize istihdam alanı oluşturduk. İş- Kur aracılığıyla 160 gencimiz yine belediyemizde iş sahibi oldu. Palandöken Belediyesi'nin 8 yıl içerisinde borç ödemeleri hariç, yaptığı yatırımların toplam maliyeti 95 milyon lira olmuştur. Artık belediyemiz o kötü günlerini geride bırakmış, yatırım yapan, denk bütçe oluşturan, ihtiyaçlara cevap verebilen ve koşar adım yürüyen bir belediye konumuna gelmiştir" diye konuştu.
 
ÇALIŞMALAR AK PARTİ İL TEŞKİLATINDAN TAM NOT ALDI.
 
Bulutlar'ın sunumunun ardından söz alan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AK Partili belediyelerin Türkiye'nin dört bir yanında nitelikli hizmetler ve yatırımlar ürettiğini belirterek, Palandöken Belediyesi'nin de, bunlardan birisi olduğunu kaydetti. Palandöken Belediyesi'nin yaptığı yatırımların ilçeye değer kattığının altını çizen Başkan Öz, "Bir dönemler personeline olan borçlarını bile ödeyemeyen bir belediye iken, Palandöken Belediyesi bugün yatırım üstüne yatırım yapıyor. Düşününüz ki; bir ilçe belediyesi, Emniyet Müdürlüğü için artık hizmet binası yapıyor. Bu bile belediyenin nereden nereye geldiğini tek başına izah etmeye yetiyor. Belediyemizin hizmetlerini ve yatırımlarını hep birlikte gezdik, gördük. Karşılaştığımız bu fotoğraf, işte AK Parti belediyecilik anlayışının fotoğrafıdır. İnsan odaklı hizmet anlayışının fotoğrafıdır. Bu bağlamda Palandöken Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlar'a ve ekibine teşekkür ediyor, kendilerini yürekten kutluyoruz. Çıktıkları hizmet yolunda başkanımıza ve ekibine başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim