• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara10 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan’a muhteşem karşılama
09 Mayıs 2017 Salı 11:14

Başkan’a muhteşem karşılama

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel başkanlık görevini üstleneceği kongre için muhteşem bir program hazırladı. 150 bin kişinin katılacağı kongrede Erdoğan, salona girişinde gençler ve çocuklar tarafından karşılanacak.

Erzurum Seçimleri- AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık görevini üstleneceği 21 Mayıs’taki olağanüstü kongre için son hazırlıkları yaptı. Ankara Arena Spor Salonu’ndaki kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterilecek. Kongrede partinin en üst karar organı olan 50 kişilik Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) da yenilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini seçerek yeni A Takımı’nı belirleyecek. Siyasi partiler de kongreye çağrılırken, terörle bağını kesmeyen HDP’ye davet gönderilmeyecek. Erdoğan salona ‘Dombıra’ şarkısı eşliğinde girecek. Kongre düzenleme heyeti, Erdoğan’ın genel başkan ve başbakan olarak katıldığı daha önceki kongrelerden farklı bir şekilde karşılanması üzerinde duruluyor. Kalabalık karşılama protokolü yerine sadece gençlerden oluşan bir grubun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılaması planlanıyor. 

BİN 500 OTOBÜS

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelecek gençlerin Erdoğan’a eşlik ederek salona birlikte girmeleri ve salon girişinde de yine her bölgeden gelen çocuklarla karşılanması düşünülüyor. Kongrede, Erdoğan’ın siyasi yolculuğu da kısa film ile anlatılacak. Türkiye genelinden kongre için Ankara’ya bin 500 dolayında otobüs gelecek. Toplamda 150 bin kişinin katılacağı kongrenin yapılacağı salonun dışına da dev ekranlar kurulacak. Gelen partililere ikramlarda bulunulacak.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Hazırlanan muhteşem programa yabancı devletlerden konuklar davet edilecek. Kongreye ilişkin hazırlıklarda öne çıkan unsurlardan biri de kongrenin sağlıklı şekilde yapılabilmesini sağlamak amacıyla alınacak güvenlik tedbirleri oluşturuyor. Bu nedenle kongreye dışarıdan sızmaları önlemek amacıyla katılımcılara yönelik sıkı güvenlik tedbiri uygulanacak. Kongre salonu ve çevresindeki güvenlik tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı koruma ekibiyle ortak çalışma yapılacak.

GENÇLERİN DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Erdoğan’ın genel başkanlık görevini yeniden üstlenmesinin ardından AK Parti 4 hedefe odaklanacak. Toplumun her kesimi kucaklanacak, enerjik ve dinamik kadrolarla partiye yeni bir ivme kazandırılacak. Gençler ve kadınlar ile yerel yönetimlere ağırlık verilecek. Anayasa paketindeki 18 yaş düzenlemesinin de verdiği destekle genç kadroların önü daha da açılacak. Gençlere ve kadınlara yönelik yeni projeler üretilerek, toplumun önemli bir kesimi oluşturan bu kitlelerin AK Parti ile daha da bütünleşmesi sağlanacak. Yerel yönetimlerle ilgili düzenlemeler yapılacak. Özellikle referandumda ‘hayır’ oylarının yüksek çıktığı yerlerdeki belediyelerin çalışma yöntemleri gözden geçirilecek.

SEÇİMİN ANALİZİ YAPILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında Seçim Analizi Toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan toplantıya Yazıcı’nın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Cevdet Yılmaz ve Erol Kaya katıldı.  Toplantıya AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş iştirak etti. 16 Nisan halk oylaması sonuçlarının tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağı toplantıda elde edilen sonuçlar raporlaştırılarak, Başbakan Binali Yıldırım ‘a sunulacak.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim