• Erzurum-2 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı-2 °C
  • Ankara14 °C
  • İstanbul11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediye sebze meyve satmaya hazırlanıyor
27 Nisan 2017 Perşembe 11:19

Belediye sebze meyve satmaya hazırlanıyor

Gıda fiyatlarının önlenemez yükselişi bir türlü durdurulamazken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek belediyenin ucuz fiyata sebze meyve satmak için mağazalar açacağını söyledi.

Erzurum Seçimleri- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentte gıda fiyatlarının düşmemesi halinde her ilçede sebze-meyve tanzim satış mağazaları açacaklarını söyledi.

Gökçek Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğinden vatandaşın şikayeti büyük, ‘üreticiden bire alıp beşe satıyorlar’ deniliyor. Keçiören Belediye Başkanı iken aynı şimdiki gibi fiyatlarla oynanıyordu. ‘Fiyatları düzeltin, yoksa tanzim satışlara başlarım’ dedim. Ama umursamadılar. Bende mecburen tanzim satışlara başladım. Fiyatlar hemen aşağılara indi. Pişman  oldular ama iş işten geçmişti.” dedi.

İLGİLİ HABERGıda fiyatları dolarla yarışıyorGıda fiyatları dolarla yarışıyor

Gökçek, market ve pazarlarda fahiş fiyatlarla satış yapan esnafa seslenerek, “Kar etmek en tabii hakkınız, ancak fahiş kara hakkınız yok. Ankara’da meyve ve sebze satanları ikaz ediyorum. Fiyatlar alış fiyatının iki katından fazla olursa her ilçede bir sebze-meyve tanzim satış mağazası açacağız. Bir hafta müsaade ediyoruz. Fiyatlar düşmezse Ankara Tanzim Satış hayırlı olsun.” mesajı verdi.

 

5️⃣BİR SEBZE/MEYVE TANZİM SATIŞ MAĞAZASI AÇACAĞIZ...
BİR HAFTA MÜSADE EDİYORUZ.
FİYATLAR DÜŞMEZSE ANKARA TANZİM SATIŞ HAYIRLI OLSUN.

 

TÜRK-İŞ, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin ‘gıda için’ yapması gereken asgari harcama tutarının Nisan’da bir önceki aya göre  yüzde 2,51 oranında artış gösterdiğini açıklamıştı. Gıda fiyatlarında yıllık artış yüzde 9,45 olmuştu.

FOREKS

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim