• Erzurum4 °C
  • Erzincan9 °C
  • Ağrı5 °C
  • Ankara10 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir'in İMAMOĞLU korkusu, Erzurum'u utandırdılar
07 Mayıs 2023 Pazar 14:38

Büyükşehir'in İMAMOĞLU korkusu, Erzurum'u utandırdılar

13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaoğlu mitingine, valilik tarafında getirilen yasaktan sonra, Bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun havuzbaşında yapacağı Büyükşehir Belediyesi engel çıkardı.

 

Erzurum Güncel- Bugün Erzurum tarihine yazılacak ve Erzurumluları utandıracak bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla, havuzbaşı kent meydanı toplu taşıma araçlarıyla dolduruldu.

Bugün saat 18.00'da Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, mitingi öncesi Erzurum'da sıcak saatler yaşanıyor. Miting öncesi Havuzbaşı Kent meydanına onlarca toplu taşıma aracı getirildi. Alanın tamamı toplu taşıma ve iş makineleriyle doldurulurken, Millet itifakı il başkanları ve partililerde Havuzbaşı kent meydana gelerek, yaşananlara tepki gösterdiler.

CHP il Başkanı Suat Dülger, tüm Erzurumlulara çağrıda bulunarak , saat 18.00'da Havuzbaşı kent meydanında olmalarını istedi. Korkunun ecele faydası olmadığını dile getiren CHP İl Başkanı Suat Dülger, "Yaşanan olay utanç verici. Erzurum bu utanç verici engellemeyle Türkiye gündemine gelecek. 4 Mayıs'ta Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting izni valilik tarafından, uyduruk bir kararla iptal edildi. Şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen alana araçlar yığarak, İmamoğlu mitingini engelliyor. Bu olup bitenleri kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz" dedi.

Havuzbaşı Kent Meydanında saat 18.00'da yapılacak olan Mitingi ne pahasına olursa olsun yapacaklarını ifade eden, CHP Erzurum Milletvekili adayı Av. Erdinç Okanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ahlaksızca bir engellemeyle karşı karşıyayız. Mehmet Sekmen ne yaparsa yapsın, bu buluşmayı engelleyemeyecek. 15 Mayıs'tan sonra tek meselem Mehmet Sekmen ve Büyükşehir Belediyesin de dönen dolaplar olacaktır. Mehmet Sekmen hukuk önünde hesap verecektir".

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim