• Erzurum10 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı9 °C
  • Ankara22 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'de 71 yeni aday belirlendi
03 Şubat 2019 Pazar 09:30

CHP'de 71 yeni aday belirlendi

HP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı. 45 dakikalık aradan sonra tekrar başlayan PM toplantısında, 71 yeni aday belirlendi.

Erzurum Seçimleri- CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde göstereceği adaylara bugün toplanan MYK ve PM’de 71 yeni aday belirlendi. Parti Meclisi kalan yerlerde adayların belirlenmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na atama yetkisi verdi.

Ayrıca tutuklu olarak bulunduğu cezaevinde açlık grevi yapan eski CHP milletvekili Eren Erdem’e eylemini sonlandırma çağrısı yapıldı. Açıklamada, “CHP Parti Meclisi üyeleri olarak, sesine ses olacağımızı, davanın her adımını dün olduğu gibi yarın da takip edeceğimizi ilan ediyor, açlık grevini sonlandırmanı istiyoruz. Demokrasi için vereceğimiz mücadelede sana ve sağlıklı olmana, ailenin ve bizlerin her zamankinden daha çok ihtiyacı var” denildi.

MÜZİKLİ KARTAL İTİRAZI

CHP MYK, belediye başkan adaylarının belirleneceği son kez toplanacak PM öncesi bir araya geldi. Toplantı için genel merkez binasına gelenleri Kartal Belediyesi için ilan edilen adayın değiştirilmesini isteyen bir topluluk karşıladı. Bina önünde ses sistemi kuran grup Kılıçdaroğlu şarkıları çalarak aday olarak açıklanan Gökhan Yüksel yerine 10 yıldır Kartal’da Belediye Başkanlığı görevini yürüten Altınok Öz’ün devam etmesini talep ettiler.

AYLİN NAZLIAKA SÜRPRİZİ

CHP MYK sabah saat 11.00’de başladı. Edinilen bilgiye göre PM’ye sunulacak aday listesine son şekli verilecek toplantıda bağışlanma talepleri kapsamında eski CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın af dosyası da gündeme getirilecek. CHP’de bir milletvekilinin Atatürk posterini duvardan indirdiği iddiaları üzerine partiden ihraç edilen Nazlıaka’nın daha önceki bağışlanma talebi PM’de görüşülmüş ve reddedilmişti. Eğer MYK’da kabul görürse Nazlıaka’nın dosyası üçüncü kez PM’ye sunularak oylanacak. Nazlıaka’nın ismi en son Etimesgut Belediye Başkan adaylığı için geçmişti.
REDDEDİLEN ADAYLAR YENİDEN LİSTEDE

PM’ye bir önceki toplantıda reddedilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadan yeniden sunulacak. Salt çoğunluk sağlanamadığı için Kadıköy Belediye Başkan adayı Şerdil Odabaşı için de PM’de yeniden oylama yapılması bekleniyor. CHP MYK toplantısının uzaması nedeniyle, PM toplantısı saat 15.00’e alındı.

PM onayına sunulacak MYK listesinde İstanbul Maltepe için mevcut belediye başkanı Ali Kılıç, İzmir Buca için Suat Nezir’in yer aldığı öğrenildi. Adana Seyhan için önerilen isim ise Akif Akay oldu. İstanbul Beyoğlu için beklendiği gibi PM’ye sunulan isim ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş oldu.

İzmir Bayraklı için son PM’de Cevat Durak sunulmuş ama yapılan oylamada reddedilmişti. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Bayraklı adayını belirlemek için yetki talep edecek.

KADIKÖY İÇİN ODABAŞI’NIN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

CHP Parti Meclisi’nin önceki toplantısında İstanbul Kadıköy Belediye Başkan Adaylığı için MYK listesinde Şerdil Dara Odabaşı yer almış, Odabaşı için yapılan oylamada 30 kabul, 29 ret, 1 de çekimser oy kullanılmıştı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için Parti Meclisi’nde Odabaşı için yeniden oylama yapıldı. Oylama sonucunda Odabaşı oy çokluğuyla Kadıköy Belediye Başkan adayı oldu.

Toplantıda Hatay Arsuz belediye başkan adaylığı için gösterilen Asaf Güven için kapalı oylama istendi. Oylama sonucunda Güven reddedildi.

ALPER TAŞ OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş’ın Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı Parti Meclisi’nden oy birliğiyle geçti.

SARIGÜL’ÜN RAKİBİ KESKİN OLACAK

CHP PM’ye Şişli Belediye Başkan adaylığı için Muammer Keskin ismi önerildi. Mustafa Sarıgül’ün DSP’den aday olduğu ilçede Keskin’in adaylığı kabul edildi.

GÜZELBAHÇE ADAYI GERİ ÇEKİLDİ

İzmir Güzelbahçe için önceki Parti Meclisi’nde Mustafa İnce aday gösterilmişti. Son toplantıda ise bu isimde bir değişikliğe gidildi. İnce yerine Nilay Kökkılınç ismi PM’ye sunuldu. Bir grup PM üyesi oylamanın kapalı yapılmasını istedi. Edinilen bilgiye göre bunun üzerine yeni aday MYK tarafından oylama yapılmadan geri çekildi.

CHP PM’YE ARA VERİLDİ, MYK TOPLANDI

Parti Meclisi’nde İzmir Bayraklı ve Güzelbahçe adayları görüşülürken tartışma yaşandı. Edinilen bilgiye göre tartışma sonuçlanmayınca PM’ye ara verildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı. 45 dakika süren MYK’nın ardından ara verilen PM toplantısına geçildi.

KILIÇDAROĞLU’NA ATAMA YETKİSİ

MYK’dan sonra yeniden toplanan PM’de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kalan belediye başkan adaylarının belirlenmesi için atama yetkisi istedi. Yapılan oylamada 43 oya karşılık 14 ret oyuyla atama yetkisi verildi. Kılıçdaroğlu, İstanbul’un Maltepe ve Silivri, Ankara’nın Etimesgut, İzmir’in Bayraklı ve Muğla’nın Bodrum ilçelerindeki adayları aldığı yetki ile kendisi belirleyecek.

MYK’ya atama yapma yetkisi verilen son PM toplantısında toplam 71 aday daha belirlendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mehmet Sait Şimşek, Muş Belediye Başkanlığına Tansu Saraç, Şırnak Belediye Başkanlığına Osman Can aday gösterildi.

‘YETKİ KALAN YERLER İÇİN’

PM toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun kalan yerler için Parti Meclisi’nin genel başkana yetki verdiğini söyledi. Torun, “Genel Başkan’a belirlenen yerleri değiştirme yetkisi verilip verilmediği” sorusuna, “Sadece açıklanmayan yerlerle ilgili. Tabii ki geçmişte görüşülen yerler Parti Meclisi’nden geçmişti ve adaylaşmıştır” yanıtı verdi.

902 ADAY BELİRLENDİ

Torun’un verdiği bilgiye göre 18 büyükşehir, 38 il, 637 ilçe 210 beldede adaylar belirlendi. Şu ana kadar açıklanan aday sayısı 902 oldu. Torun, çalışmaların devam ettiğini kalan adayların çok kısa sürede belirleneceğini söyledi.

Son Parti Meclisi toplantısında belirlenen adaylar şöyle:

Adana Seyhan: Akif Kemal Akay (CHP belediyesi)
Adana Yüreğir: Kamuran Karaca
Afyonkarahisar Hocalar: Veli Aydoğmuş
Afyonkarahisar İhsaniye Gazlıgöl Beldesi: Muhammer Dede
Afyonkarahisar İhsaniye Kayıhan Beldesi: Kadir Temiz
Afyonkarahisar İhsaniye Yaylabağı Beldesi: Ramazan Tetik
Ankara Ayaş: Ali Başkaraağaç
Ankara Haymana: Hacı Aysu
Ankara Çubuk: Can Kaderoğlu
Antalya Akseki: Erdoğan Erdoğan
Bilecik Merkez Bayırköy Beldesi: Hüseyin Kaygısız
Bilecik Merkez Vezirhan Beldesi: Ercan Öztürk
Bolu Göynük: Necdet Yıldıran
Bursa Yıldırım: Özgür Erdursun
Erzincan Tercan Kargın Beldesi: Esra Polat
Erzurum Büyükşehir: Mehmet Sait Şimşek
Erzurum Köprüköy: Hüseyin Hanoğlu
Erzurum Pasinler: Uğurhan Göksu
Erzurum Olur: Ferudun Kaplan
Erzurum Horasan: Medeni Kılıçer
Erzurum Oltu: Hakan Zengin
Erzurum Çat Mahmut Edebali (CHP belediyesi)
Erzurum Tortum: Ömer Dürlü
Erzurum Narman: Birkan Külekci
Erzurum Pazaryolu: Bilal Güven
Erzurum Uzundere: Yaşar Ergün
Eskişehir Sarıcakaya: Şafak Atay
Gümüşhane Torul: Ali Osman Araz
Hatay Erzin: Ökkeş Elmasoğlu
Hatay Defne: İbrahim Güzel (CHP belediyesi)
Hatay İskenderun: Yılmaz Şahutoğlu
Hatay Samandağ: Refik Eryılmaz (CHP belediyesi)
İstanbul Küçükçekmece: Kemal Çebi
İstanbul Beyoğlu: Alper Taş
İstanbul Şişli: Muammer Keskin (CHP belediyesi)
İstanbul Kadıköy: Şerdil Dara Odabaşı (CHP belediyesi)
İzmir Buca: Suat Nezir (CHP belediyesi)
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu: Ayhan Çiftarslan
Karaman Merkez Akçaşehir Beldesi: Abdullah Yeşildaş
Kırıkkale Delice Çerikli Beldesi: Mustafa Delice
Konya Kadınhanı: Veli Köleli
Kütahya Tavşanlı Balıköy Beldesi: Emre Aydın
Kütahya Tavşanlı Kuruçay Beldesi: Filiz Özata
Kütahya Tavşanlı: Fisun Aktakka Yıldız
Kütahya Tavşanlı Tepecik Beldesi: Nurullah Öztürk
Kütahya Tavşanlı Tunçbilek Beldesi: Serkan Kılıç
Malatya Arapgir: Haluk Cömertoğlu
Malatya Yeşilyurt: Erkan Özgün
Mersin Erdemli: Hüseyin Serin
Mersin Akdeniz: Sabit Yelkovan
Muş Merkez: Tansu Saraç
Niğde Çamardı: Osman Okcu
Sakarya Arifiye: Muzaffer Cebeci
Sivas Gölova: Mustafa Şengül
Şanlıurfa Ceylanpınar: Mehmet Emin Çağra
Şırnak Merkez: Osman Can
Şırnak Beytüşşebap: Zahit Aykut
Şırnak Kasrik: Nedim Bilik
Şırnak Silopi: Cemal Cengiz
Şırnak Balveren: Ahmet Ertak
Tokat Sulusaray: Memet Alkan
Tokat Merkez Çamlıbel Beldesi: Serhat Evcimen
Tokat Turhal: Hasan Yücel Resuloğlu
Tunceli Çemişgezek: Ali Rıza Özçelik
Van Muradiye: Yavuz Demir
Yozgat Çekerek Özükavak Beldesi: Osman Aslan
Yozgat Saraykent: Kazım Can
Yozgat Sarıkaya Karayakup Beldesi: Ali Sonkur
Yozgat Sorgun Araplı Beldesi: Ali Büyükerdoğan
Yozgat Sorgun Eymir Beldesi: Dursun Tekbaş
Yozgat Sorgun Yeniyer Beldesi: Adem Soylu

CHP PM’DEN EREN ERDEM BİLDİRİSİ

CHP Parti Meclisi cezaevinde tutuklu bulunan ve açlık grevi yapan CHP eski milletvekili Eren Erdem için bildiri yayınladı. CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak’ın okuduğu “Eren Erdem’e Çağrı” başlıklı bildiride şöyle denildi:

“Eren Erdem tam 219 gündür haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir karar yüzünden cezaevinde. Eren Erdem işte bu haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı tepkisini göstermek ve zulme karşı susmamak için altı gün önce açlık grevine başladı. Eren Erdem altı gündür sadece su ve şekerle besleniyor. ‘Adalet Orucu’ adını verdiği eylemiyle, Türkiye’de yaşanan tüm hukuksuzluklara karşı mücadele ediyor. Biz CHP Parti Meclisi üyeleri olarak Eren Erdem’e sesleniyor ve ‘halkımız bir çığlığa dönüşen sesini duydu, dört duvar arasına sıkıştırılmak istenen adalet özlemine şahit oldu’ diyoruz. CHP Parti Meclisi üyeleri olarak, sesine ses olacağımızı, davanın her adımını dün olduğu gibi yarın da takip edeceğimizi ilan ediyor, açlık grevini sonlandırmanı istiyoruz. Demokrasi için vereceğimiz mücadelede sana ve sağlıklı olmana, ailenin ve bizlerin her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Sesini dünya duydu Eren! Çığlığın sağır kulakların pasını sildi. Şimdi adaleti daha yüksek bir sesle isteyebilmemiz için senin Adalet Yürüyüşü’nde o hiç susmayan sesine ihtiyacımız var. Bizi o sesten mahrum etmeyeceğini biliyoruz.” (DUVAR)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim