• Erzurum19 °C
  • Erzincan25 °C
  • Ağrı20 °C
  • Ankara27 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'den Berberoğlu tepkisi
14 Haziran 2017 Çarşamba 17:06

CHP'den Berberoğlu tepkisi

CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı. MİT TIR'ları davasında yargılanan Berberoğlu'na 25 yıl hapis cezası verildi. CHP'den Berberoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin ilk tepki geldi: Bu tuzun koktuğu yerdir.

Erzurum Seçimleri- CHP'li Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanması sonrası CHP'den beklenen açıklama geldi. Karara çok sert tepki gösteren  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.  Altay, "Bu tuzun koktuğu yerdir. Ne gerekiyorsa yapacağız. CHP olarak birlikte direneceğimizi milletimize beyan ediyorum." dedi.

İşte Altay'ın konuşmasından satır başları;

Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu bütün topluma da bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde yapılabilecek bir uygulama ile karşı karşıyayız. Gerek CHP, gerek diktatör karşıtları bu güzel ülkenin diktatörün çiftliği olmasına izin vermeyeceklerdir.

Soner Yalçın iddiası Enis Berberoğlu CHP FETÖ imamı

Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır. Erdoğan unutmasın, bu millet ve CHP onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır.

Önünde daha İstinaf Mahkemeleri süreci varken Enis Berberoğlu bugün bu adliyede, yürütmenin Gladyosu şeklinde karar veren hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir.

"BÜTÜN ÜYELERİMİZLE DİRENECEĞİMİZİ TAAHHÜT EDİYORUM"

Bu mahkeme kararını milletimizin vicdanına havale ederken, parti genel merkezimizde, CHP Meclis grubumuzda bütün üyelerle birlikte direneceğimizi, demokrasiyi yaşatmak konusundaki kararlılığımızı da yüce milletimize taahhüt ediyorum.

Enis Berberoğlu tutuklanmasına Can Dündar'dan ilk yorum

Karar sonrası Berberoğlu'ndan ilk açıklama

 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim