• Erzurum12 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'den stadyumlara isim önerisi
30 Mayıs 2017 Salı 08:06

CHP'den stadyumlara isim önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın stadyumlardan 'arena' isimlerinin kaldırılması girişiminin gecikmiş ve yetersiz bir adım olduğunu belirtti.
Erzurum Seçimleri- CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın stadyumlardan 'arena' isimlerinin kaldırılması girişiminin gecikmiş ve yetersiz bir adım olduğunu belirterek, "Stadyumların simgeleşmiş isimleri kaldırılarak, 'arena' adlarının verilmesi doğru değildi. Bugün 'arena' isimleri kalkıyorsa, stadyumların gerçek isimlerine de geri dönülmelidir. Örneğin Beşiktaş Stadyumu'na 'İnönü', Antalyaspor Arena Stadı'na da 'Atatürk' adı iade edilmelidir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Budak, yazılı bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'arena' adlarının kaldırılmasıyla ilgili girişimini eleştirdi. Stadyumların simgeleşmiş isimlerinin kaldırıldığı süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, haklı itirazlara kulak tıkadığını ve sürece seyirci kaldığını savunan CHP'li Budak, şöyle devam etti: 
"Cumhurbaşkanı'na da stadyumların isimlerini değiştiren kurumlara da günaydın demek gerekiyor. Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimleri kazınırken, hiçbir ses çıkarılmayacak, aradan iki, üç yıl geçtikten sonra arena rahatsızlığı belirecek öyle mi? Şimdi arenalar kaldırılıp, stadyumlar geri gelecekse, o stadyumların simgeleşmiş isimleri de geri gelmelidir. Beşiktaş Stadyumu'na İnönü adı iade edilmelidir. Antalya, Kayseri, Konya, Bursa, Rize gibi illerdeki Atatürk stadyumları yıkıldı, yeni yapılan stadyumlara ise Atatürk adı yerine arena adları verildi. Şimdi bu stadyumlara da Atatürk adları iade edilmelidir. Malatya'daki yeni stadyuma İnönü adı verilmelidir. Eğer sadece arenalar kalkacaksa, rahatsızlık duyulan kavramın arena değil, Atatürk ve İnönü isimleri olduğu anlaşılacaktır" 

"BU, DOĞRU BİR YÖNTEM DEĞİL"
Arena isimlerinin kaldırılmasının, Türkçe isimlere dönüşün adımı olarak değerlendirilebileceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, "Cumhurbaşkanı katıldığı toplantılarda sürekli birilerine talimat veriyor. İşsizliği çözüyor, otomobil ürettiriyor, isimleri değiştiriyor. Bu bir alışkanlık haline almış görünüyor. Keyfi yönetimin tipik uygulamalarıdır. Bu, doğru bir yöntem değildir. Cumhurbaşkanı zaman zaman yabancı isimlerden de şikayet ediyor. Ama bunu yolu aklına estiğinde bazı yerlerin isimlerinin değiştirilmesi değildir. Bir strateji oluşturulmalı ve bu çerçevede adım atılmalıdır" dedi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim