• Erzurum15 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'li Sezgin Tanrıkulu için soruşturma başlatıldı
08 Eylül 2017 Cuma 15:21

CHP'li Sezgin Tanrıkulu için soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından SİHA'lara ilişkin paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Erzurum Seçimleri- CHP’li Tanrıkulu hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin silahlı insansız hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup öldürdüğünü iddia ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğundan dolayı Başsavcılığımızca hakkında TCK'nın 301. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır" denildi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’a hareketinden önce açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Tanrıkulu'na "Bizim çok önemli bir yanımız var. Yerliyiz ve milliyiz. CHP ve HDP’ye baktığınızda bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıranlarla koalisyon halindeler. Ana muhalefetin temsilcisi çıkıyor SİHA’lar sivilleri vuruyor ediyor. Nerede bu siviller. SİHA’lar teröristleri vuruyor. Ben beklerdim ki ana muhalefetin genel başkanı çıksın “Ey Tanrıkulu sen kimlerden yanasın” desin. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz zaten. Tek farkınız var. Siz CHP’siniz onlar HDP. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler biz attığımız adımların doğru olduğuna, terörle mücadeleyi terör örgütünden bir kişi kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim