• Erzurum10 °C
  • Erzincan18 °C
  • Ağrı14 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İzmir, Ankara dahil adaylarını açıkladı
27 Kasım 2018 Salı 14:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İzmir, Ankara dahil adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Özhaseki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Nihat Zeybekci olduğunu

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mehmet Özhaseki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Nihat Zeybekci olduğunu duyurdu. Zeybekci, isminin açıklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada 'Kendimizi İzmir'e vereceğiz' derken, Ankara adayı Özhaseki ise ' Bismillah deyip başlayacağız' ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 20 il belediye başkan adayını grup toplantısında açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı iller arasında Ankara, İzmir, Eskişehir, Trabzon ve Konya da var.


Afyonkarahisar - Mehmet Zeybekİşte Erdoğan'ın açıkladığı 20 kişilik o liste;

Ankara - Mehmet Özhaseki

Balıkesir - Yücel Yılmaz

Çanakkale-Ayhan Gider

Çankırı - Hüseyin Boz

Çorum - Haşil İbrahim Aşgın

Bingöl - Erdal Arıkan

Eskişehir - Burhan Sakallı

Hatay - İbrahim Güler

İzmir - Nihat Zeybekçi

Karaman - Mahmut Sami Şahin

Konya - Uğur İbrahim Altay

Mardin - Mehmet Vecdi Kahraman

Muş - Feyat Asya

Sakarya - Ekrem Yüce

Sivas - Hilmi Bilgin

Tokat - Eyüp Erdoğlu

Trabzon - Murat Zorluoğlu

Uşak - Mehmet Çakın

Yozgat - Celal Köse

ZEYBEKCİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Başkan adayı olarak İsminin açıklanmasının ardından Nihat Zeybekci'den ilk açıklama geldi. Zeybekci, gazetecilerin "İzmir'i alacak mısınız?" sorusuna "O ifadeyi değiştirelim İzmir'i almak yerine, İzmir'e kendimizi vereceğiz diyelim" ifadelerini kullandı.

Zeybekci'nin açıklamaları şöyle;

Gönül belediyeciliğini İzmirlilerimizle beraber olacak, kendimizi İzmir'e teslim ederek inşallah birinci parti olacağız. İzmir AK Parti Teşkilatımıza, en başta sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah mahçup etmesin inşallah.


Sancaktepe'de düşen helikopterde hayatlarını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı dileklerimi ifade ediyorum.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, listeyi açıklamadan önce gündeme ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

ÖZHASEKİ: YARIN SABAH NAMAZIYLA BAŞLAYACAĞIZ

Öte yandan bir açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurulan Mehmet Özhaseki'den geldi.

Özhaseki yaptığı ilk açıklamada "Yarın sabah namazıyla birlikte Bismillah deyip başlayacağız" ifadelerini kullandı.

EGE VE DOĞU AKDENİZ KRİZİ

Ülkemizi 12 mil meselesinde söz söyleyemez hale getirme gayretleri nafiledir. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız. Mülteci akını karşısında tir tir titreyenler konu petrol, doğalgaz, siyasi rant olduğunda aslan kesiliyorlar. Şu anda 4 milyon, 4 buçuk milyonu ülkesinde barındıran bir Türkiye var. Diğer yanda ise botlarını şişlemek sureti ile Akdeniz'in, Ege'nin sularına gömenler var. Bu oyunlar artık karnımız yoktur. Ne Doğu Akdeniz'de, ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en ufak taviz vermeyeceğiz.

RUSYA VE UKRAYNA ARASINDAKİ GERİLİM

Karadeniz'de ise bir başka gerilim giderek tırmanıyor.Rusya ve Ukrayna arasındaki hadiselerin yeniden alevlenmiş olmasından gerçekten üzüntü duyuyoruz. Hem Rusya hem de Ukrayna'yı yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz'in bir an önce barış denizi haline gelmesini istiyorum.


'MGK'DA ÖNEMLİ KARARLAR ALACAĞIZ''SURİYE'DE ARTIK DEAŞ YOK, BİRTAKIM KÜÇÜK ÇETELER VAR'

Bölgemizdeki DEAŞ balonunu, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu patlatmıştır. DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler DEAŞ'a karşı en ufak bir mücadele vermiyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki; Suriye'de DEAŞ yok, yedekte bekletilen, eğitilen birtakım küçük çeteler var.

MGK toplantımızda bu meseleleri değerlendirip önemli kararlar alacağız. Oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Müttefik olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi geleceğe taşımak isteyenler için bu fırsattır. Teröristlerin önünden çekildikleri takdirde yanımızda olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

YEREL SEÇİM MESAJI

AK Parti kendi siyasi gündeminin ayrımını titizlikle yapan bir partidir. 16 yılda 14 seçimde ülkemizin tüm önemli meselelerini olması gerektiği gibi yönetmeyi başardık. Geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul'da 40 büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını paylaştık. Grup toplantımızda 20 adet büyükşehir ve il aday ismini açıklayacağız.


'BU TÜR ARKADAŞLARLA YOL YÜRÜMEYİZ'Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak yeni bir dönem başlatacağız. Yerel seçimleri bu dönemin destekçisi haline dönüştüreceğiz. Manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. AK Parti şahsım başta olmak üzere, milletimizin gönlünde yer etmiş bir kadronun öncülüğünde kurulmuştur. Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan kat be katını ülkemize kazandırmayı başlardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden sosyal yardımlara kadar Türkiye'ye çağ atlattık. Bu güvenle diyoruz ki, kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir.

Biz eserlerimizle konuşuyoruz, anamuhalefet gibi yalanlarla değil. Bu anamuhalefet rahatsız oluyor, İstanbul'a belediye başkanı olduğumda, musluklarında su akman, dağ gibi çöpleri olan bir İstanbul'u CHP'den almıştım. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlar varsa, onlarla da yol yürümeyiz.

Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurudunda değildir. Kılıçdaroğlu CHP'li başkanların yönettiği yerde hayat kalitesinin yüksekliğinden bahsediyor. CHP'li başkanların yönettiği yerler belediyelerin değil, büyükşehirin veya hükümetin yatırımları sayesinde gelmiştir. Bugün Kadıköy'den Pendik'e büyükşehirin hazırladığı raylı sistemle gidiyorsunuz. Bunların kafasında kim daha iyi yönetir diye bir düşünce yok. Bunun yerine AK Parti ve diğer partilerin oylarını alabilecek cinliğe kafa yoruyorlar. CHP yönetimine bir ödev veriyorum. Bu 60 kişilik listeyi alsınlar taktiklerine, cinliklerine göre isimler koysunlar. 31 Mart gecesi milletimiz hizmete talip olanlara mı, cinlik yapanlara mı itibar edecek. 31 Mart'ta bu köhne zihniyete bir dur diyin. Bizim nasıl hizmetler verdiğimizi biliyorsunuz. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim