• Erzurum4 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nı bombaladı!
14 Eylül 2018 Cuma 21:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nı bombaladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde bugün de ekonomik gelişmeler vardı. Faiz artışını eleştirerek Merkez Bankası'nın bağımsızlığı üzerinden tartışma çıkaranlara gönderme yaptı.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısında, Merkez Bankası'na yönelik sert eleştirilerini sürdürdü. Merkez Bankası'nın şimdiye kadar enflasyon hedefini tutturamadığını yineleyen Erdoğan, dünkü 6.25'lik faiz artırımını da çok yüksek buldu. Erdoğan, "Hadi buyrun bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır. Ve o sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürüye eyvallah edemeyiz." dedi.

Döviz kurundaki yükselişten yerel seçimlere kadar önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

DOLARIN 7 LİRAYA YÜKSELMESİ SUİKASTTIR

- ABD yönetiminin ülkemizle ilgili açıkladığı olumsuz kararlardan sonra alçak bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Döviz kuru mantıklı bir sebeple izah edilemeyecek şekilde yükseltildi. Yılbaşında 3.8 olan, mart başında bu durumu koruyan, nisan başında yaklaşık 4 olan, mayıs başında 4.12 olan, haziranda seçimlerin ertesi 4.6’yı bulan döviz kurunun yükselişini buraya kadar anlayabilirdik. Seçim öncesinin belirsizleri nedeniyle olabilir diye baktık. Dövizin Ağustos'ta 7 liraya yükselmesi suikasttır.

 

- Her şeyden önce bilinmesi lazım, Türkiye bir hukuk devletidir. Bir kabile devleti değildir. 

- İş ekonomi sınırlarını aştı ve Türkiye'nin cezalandırılması boyutuna ulaştı. Araçlarımızı kullanarak bu saldırıyı bir noktada durdurduk.

Asıl kalıcı darbeleri enflasyon ve faizler konusunda alıyoruz. Faizi yöneticiler belirler. Ama enflasyonu yönetici belirlemez. Enflasyon faizin akışıyla oluşur.

- Bugüne kadar Merkez Bankası defalarca şu 16 yıllık dönemde enflasyonu herkes açıklamıştır. Hiçbir kez enflasyon MB'nin açıkladığı gibi gerçekleşmemiştir. Yıl ortasında MB enflasyonu revize ediyor, üçüncü çeyrekte tekrar ediyor... Niye? Madem biliyorsun bu işi... Faizi belirlerken tutuyor da enflasyonu açıklarken niye tutmuyor? Ekim ayında da göreceğiz bu gerçekleri.

SABIR SAFHAMDAYIM AMA SABIR SABIR NEREYE KADAR!

Son olarak MB sürekli gündeme getirilen faiz artırımını oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Bağımsızlık... Hadi buyrun bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır. Ve o sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz.

- Finans kuruluşlarına tabii ki ihtiyacımız var. Onlarsız bir ekonomi olmaz. Onların ayakta kalışı da bizim reel ekonomi ve yatırımcının güçlü olmasına bağlıdır. O tulumbaya suyu koymamız lazım ki tulumbadan su gelsin. Kişisel olarak faiz meselesine bakışımı bilmenizi isterim. Bu meseleyi gerek sizlerle gerek milletimle defalarca paylaştım.

DÖVİZ İSTEYENİ ŞİKAYET EDİN... 

- Gelişmeleri takip ediyoruz, bekleyip göreceğiz. Pek çok tedbiri de hayata geçirdik. Menkul alım satım ve kiralamada tüm işlemlerde ödeme yükümlülüklerinin kendi paramızla yapılmasını zorunlu hale getirdik. Artık Türk Lirası. Kim ki döviz talep ediyor, ilgili merciye şikayet ediliyor. Gereği ne ise yaparız. Uzun süredir şikayet konusu olan döviz ile kira konusunu ortadan kaldırdık. Sen elektriği suyu döviz ile mi ödüyorsun. 25 kuruşa simit yok.

DEVAM EDEN YATIRIMLARI BİTİRECEĞİZ...

- Kamuda tasarrufa yönelik ciddi adımlar attık. Bakanlıklar birleşti. Ciddi bir tasarrufa kamuda gitmiş oluyoruz. Kamudaki araçların kullanımını sınırlandırdık. Personel alımını da emekli olan personel sayısına yakın bir seviyeye çekiyoruz.

- Devam eden yatırımları bitireceğiz. Müteahhit firmaları mağdur etmeyeceğiz. Bakanlıklarımız ellerindeki yatırım stoklarını gözden geçirecek. Öncelik sırasına göre değerlendirme yapacak.

PARAMIZA GÜVENİN TASARRUFLARINIZI TL İLE YAPIN

Vatandaşlarımıza sesleniyorum, paranıza paramıza güvenin. Tüm tasarrfuların dövizden Türk Lirası'na yönlendirilmesi gerekli. Yastık altı diye tabir edilen sistem dışı tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını bekliyoruz.

- (Yurt dışındaki vatandaşları) Kamuya ilave gelir sağlayacak altın ve avro tahvilleriyle kira sertifikalarını değerlendirmeye davet ediyorum.

- Özel sektör üretim ve yatırımdan vazgeçmemeli. Döviz kuru üzerinden vurmak isteyenlere cevabımızı  üretim ve istihdam yaratarak vermeliyiz.

STOKÇULARA BASKIN YAPACAĞIZ...- Birileri milletimizin kafasını bulandırmak için yalan haber yayıyor. Bu ara bol miktarda stokçu çıktı. Bunlara gereken cevabı baskınlar yapmak suretiyle vereceğiz. Bedeli ödetilecek.

Bu ara bol miktarda stokçu çıktı. Bunlara gereken cevabı baskınlar yapmak suretiyle vereceğiz. Bedeli ödetilecek. Okul kitaplarının basılamadığından sağlık hizmetlerinin aksatılacağına yönelik yalan haberler üretiliyor. Bu ülkede çözülemeyecek bir sorun yok. Türkiye çok yakında bu dalgayı aşacak ama fırsatçılık yapanları da fedakarlık yapanları da unutmayacak. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim