• Erzurum16 °C
  • Erzincan22 °C
  • Ağrı19 °C
  • Ankara26 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
16 Haziran 2017 Cuma 09:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında konuşarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye üzerine oynanan oyunların farkında olduklarını belirterek vakit kaybetmeden gerekli önlemleri almak zorunda olduklarına dikkat çekti. Erdoğan, ABD ziyareti sırasında yaşanan olaylar nedeniyle 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ise; "İki soydaşımı içeri aldılar. 12 korumam için yakalama kararı almışlar. Hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

 ''Bugün bölgemizde yaşanan çatışmaların ve ortaya çıkan büyük yıkımın da gerisinde aynı oyun vardır. Türkiye büyümeye devam edecek''. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Ekonomide ülkemize uygulanan gizli kuşatmanın kırılışının işaretlerini almaya başladık. İşte büyüme oranımız bunun son örneğidir." ifadelerini kullandı.

HANS MI BENİ KORUYACAK? 

Washinton Polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi sırasında Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan kavgayla ilgili olarak, Erdoğan'ın 12 koruma görevlisi hakkında tutuklama kararı alındığını duyurdu. Erdoğan karara tepki göstererek şunları söyledi:

"Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor.

Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi?

Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur?

''ABD'de benim korumalarım için tutuklama kararı çıkartmışlar. Bunlar beni korumak için benim yanımda gelmeyecek mi? Amerika'nın Hans'ı mı George'u mu beni koruyacak? Biz oralara gittiğimizde hayır illa biz kendi polisimizi oturtacağız. Yok benim polisim var diyorum yok istemeyiz diyorlar. Bunun çeşitli hukuki siyasi mücadelesini vereceğiz. İsimlerimizi tarihe altın harflerle yazdırmak da suya yazdırıp kaybolup gitmesi de bizim elimizdedir.''

SALDIRILAR DEVAM EDECEKTİR 

Ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği devletimizin bekası uğruna bugüne kadar yaptığınız tüm hizmetler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasi sosyal ekonomik fay hattımıza yönelik saldırıların bundan sonra da devam edeceği açıktır zira kıskanılan bir ülkeyiz bbir milletiz. Bu yüzden ülkemizin güvenlik konseptinde güçlü bir değişiklik yapmamız şart olmuştur.

Bugün bölgemizde yaşanan çatışmaların ve ortaya çıkan büyük yıkımın da gerisinde aynı oyun vardır. Benzer bir niyetin ülkemiz için de geçerli olduğu açıkça görülmektedir. Özellikle son 4 yıldır kesintisiz bir şekilde maruz kaldığımız saldırıların tesadüf olmadığını daha sonra yaşanan gelişmeler ortaya çıkarmıştır.

ADIMLARI ANINDA ATMAMIZ LAZIM GECİKEMEYİZ

Fırat Kalkanı harekatı bu kapsamda ne kadar isabetli ve netice verici olduğunu bize göstermiştir. Bu vesile ile silahlı kuvvetlerine şahsım ve milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Bu millet demek ki isterse yapar. Öyleyse gecikme olmadan bir çok şeyi yapmamız gerekiyor. Gecikemeyiz adımları anında atmamız lazım. Şimdi bu oyunu tüm sınırlarımız boyunca işlemez hale getirmenin çalışmalarını yapıyoruz.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME HIZI DEVAM EDECEK 

Yüzde 5 büyüme bütün oyunları bozmuştur. Bu böyle devam edecek ben buna inanıyorum. İstihdam rakamları açıklandı. Yüzde 1 işsizlik düşmüştür. Önümüzde mevsimsel çalışmalardan kaynaklı işsizlik daha da düşecektir. Türkiye büyümeye devam edecek. Onlar bizim için kapılar kapandı zannettiği dönemde bize daha fazla kapılar açıldı. Farklı bir çok şey üreteceğiz. Çatıştırmaya yönelik girişimlerde bu başarısızlığın devamını sağlayalım bunu başarmamız lazım. Büyük ölçüde de başarısız oldular. Bölücü örgütün çukur eylemlerinde FETÖ ve çukur siyasetinde milletimizin gösterdiği feraset takdire şayandır.

KULAĞI OLUP DUYMAYANLAR VAR 

Parlamentoda bakıyorum biri konuşuyor ve diyor ki bu iktidar DEAŞ'ı terör örgütü olarak görmemiştir. El insaf. Şu anda DEAŞ'a gerek Suriye'de gerekse ülkemizde DEAŞ'a en ağır kaybı verdiren ülke Türkiye ve bu iktidar olmuştur. Gerek ben,, gerek başbakanımız miletvekili ve bakan arkadaşlarımız DEAŞ'ın terör örgütü olduğunu hepimizin sözlerini herkes çok iyi biliyor. Ama kulağı var duymuyor. Biz yeter ki erkler olarak hedeflere ulaşma kararlılığımızı koruyabilelim.

BAZI ADIMLAR ATMAK İSTEYENLER 138. MADDE'Yİ İYİ OKUSUN 

Milletimiz 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün yine bir şahlanış içerisindedir. Bir taraftan hukuka saygı denilip ondan sonra hukuku çiğnemek yoluna gitmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bir taraftan yasalara uymalıyız deyip öte taraftan bir çok yerden dolaşıp yasaları ayaklar altına almak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu alanda hukukta yasalarla ilgili bir çok alanda adım atmak isteyenler Anayasa'nın 138. maddesini hiç bir zaman unutmasınlar. Onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda oradan bir güç alarak bir yerlere baskı yapma yoluna gitmesin. Sorumluluğumuz sadece kendimize ve başında olduğumuz kuruma değil asıl sorumluluk gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakma sorumluluğudur.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim