• Erzurum20 °C
  • Erzincan26 °C
  • Ağrı22 °C
  • Ankara31 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'de kritik mesajlar
02 Mart 2019 Cumartesi 15:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rize'de kritik mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti kuracağı iddia edilen AK Partili isimlere tepki gösterdi. Rize mitinginde halka seslenen Erdoğan, "Birileri gözlerini dikmiş 31 Mart gecesini bekliyor. Kim onlar, malum" diye konuştu.

Erzurum Seçimleri/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde 31 Mart yerel seçimleri sonrası parti kuracağı söylenen Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan vardı. 

Kim onlar malum

AK Parti'nin küskün isimlerini isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Bu seçimlerde de Rize'den rekor bekliyorum. Birileri gözlerini dikmiş 31 Mart gecesini bekliyor. Kimler olduğunu anlıyorsunuz. Kim onlar, malum. Rizeli bunlara fırsat verir mi? Rizeli ülkesinin ve evlatlarının istikbali söz konusu olduğunda mücadele safının en önünde yer alır mı? Rize 31 Mart'ta istikrarımıza istikbalimize göz dikenlere bir kez daha derslerini veriyor muyuz?" dedi.

Terör örgütü PKK'nın uzantısı olmakla suçladığı HDP'ye yüklenen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Rahmetli Erbakan Hocamız kalksa bunlara ne derdi"

"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Bay Kemal sen kimlerle kol kola gezdiğini görüyor musun? Sözde İYİ Parti kimlerle kol kolasın görüyor musun? Saadet Partisi.. Rahmetli Erbakan Hocamız kalksa bunlara ne derdi Ne hallere düştük. Durmadan yatıyorlar kalkıyorlar Atatürk'ün partisi. Atatürk'ün partisinin bunlarla ne işi var. CHP'ye bir Osmanlı tokadı vurmaya var mıyız? Bizim arkamızda PKK var diyor, YPG var diyor. Bizim arkamızda da halk var, Hak var. Bunlara 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz."

Rize-Artvin havalimanı ve şehir hastanesi

Rize'ye son 17 yılda 18 katrilyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi var mıydı? Rize'ye inşallah taliplisi bulunduğunda bir de şehir hastanesini inşa edeceğiz. Rize-Artvin Havalimanı yapımına devam ediyoruz. 2020 sonunda artık havalimanından Rize'ye geleceğiz. "

Bize 20-19 enflasyon yakışmaz

Merkez Bankamızın döviz rezervinin 100 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, "Merkez Bankamız yeniden güçlenirken daha ileri gideceğiz. Enflasyon tekrar 6'lara 7'lere kadar düşecek. Bize 20-19 enflasyon yakışmaz. Enflasyonun hararetini daha da düşüreceğiz. Milletimizi piyasa simsarlarının eline bırakmamak için tanzim satış uygulaması başlattık. " dedi.

İki müjde verdi

"Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar tarımsal sulama abonesi olarak yüzde 12 indirimle elektrik kullanabilecekler" diyen Erdoğan, ikinci müjdeyi de  "yeni sondaj gemimiz. Adını Fatih koyduğumuz Antalya açıklarında faaliyet gösteriyor. İkinci gemimizin adını Yavuz olarak belirledik. Yavuz da Akdeniz'de petrol sondaj çalışmalarına başlayacak." sözleriyle açıkladı.

Biz de araya araya bulacağız

Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz aramalarına değinen Erdoğan," Sondaj işi bir yönüyle hesap kitap, teknik işidir. Bir yönüyle de nasip işidir. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır. Biz de araya araya bulacağız. Gemilerimizin çalışmalarından müjdeli haberler alacağımız günlerin çok yakın olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim