• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı8 °C
  • Ankara17 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanlığı'ndan Katar açıklaması
05 Haziran 2017 Pazartesi 08:39

Cumhurbaşkanlığı'ndan Katar açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika Katar açıklaması geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Katar'a yönelik yaptırımları üzüntüyle karşılıyoruz' dedi.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Katar'a yönelik yaptırımlara ilişkin yaptığı açıklamada sağduyu çağrısı yaparak mevcut durumu üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten  İbrahim Kalın,  Katar'a yönelik alınan yaptırımlarla ilgili açıklama yaptı.

"ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ"

Kalın, "Bu gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz. Bölgemizin barış ve istikrar arayışının sürdüğü, tüm bölge ülkelerinin bu ortak hedefler doğrultusunda gerekli adımları atmasına ihtiyaç duyulduğu bir dönemde stratejik işbirliği içerisinde bulunduğumuz Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri müzakere, diyalog ve iletişim yoluyla çözmeleri gerekir." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ DİPLOMATİK TEMASLARA BAŞLAMIŞTIR"

Açıklamanın devamında "Terör başta olmak üzere büyük siyasi, ekonomik ve insani zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler birtakım asılsız haber ve söylentilere binaen değil, birlik ve beraberlik temelinde değerlendirilmelidir. Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu tatsızlığın bir an önce çözüme kavuşturulması için Sayın Cumhurbaşkanımız diplomatik temaslara başlamışlardır. Bu vesileyle önümüzdeki süreçte Türkiye olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum." ifadeleri kullanıldı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim