• Erzurum14 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı15 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım: 'Cumhurbaşkanımızı nasıl yalanlarsın' diye darp ettiler
17 Nisan 2023 Pazartesi 11:32

Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım: 'Cumhurbaşkanımızı nasıl yalanlarsın' diye darp ettiler

Gezi eylemleri sırasında "camide içki içildiği" iddiasını yalanlayan Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım, olayın ardından "Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı" diye saldırıya uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Erzurum Seçimleri/ On yıl önce Gezi Parkı eylemlerinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Camide bira içtiler" açıklamasını yalanlamasıyla gündem olan ve önümüzdeki seçimler için CHP’den milletvekili adayı olan Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

'DARP EDİP SİLAH ÇEKTİLER'

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'a konuşan Yıldırım, "Baskılarla karşılaştınız mı? sorusuna şu yanıtı verdi:

"Her gündem olunca tehditler başlıyor. Açıyor adam bana telefon, “bak” diyor, “basına çok malzeme veriyorsun, seni kafanı kırarım” diyor. Bunlar benim yiyip yutacağım şeyler değil. “Peki, gel kafamı kır.” En nihayetinde yapıldı o. Benzin istasyonu var Dolmabahçe'de. Akşam olduğu zaman bakkal market yok. Ancak benzin istasyonundan faydalanabiliyoruz. O zaman daha lojmanı boşaltmamıştım. Lojmanı polis zoruyla boşalttırdılar. Bir şey lazım oldu. Benzinliğe giderken, demek takip edilmişiz yatsı namazından sonra. Herhalde denk gelmez altı kişi tarafından elinde silahla falan. ‘Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı' diye paldır kültür saldırıya geçtiler. Boğuştuk, boğuştuktan sonra biri silah çekti. Dedim ki 'Çektin sık o zaman.' Cesaret alamadı. Silahın kabzasıyla vurdu. Derimi yırttı, aldı götürdü.

'BASINA DÜŞER DİYE HASTANEYE GİTMEDİM'

Geri dönmek mecburiyetinde kaldım. Evde hasta baldızım var, kanser hastası, biz bakıyoruz. Genç kızım var. Kafamın kırığını ve kanı görmemesi lazım. Travma açar. Kan durmuyor. ‘Böyle olmaz seni hastaneye götürelim' dediler. ‘Basına düşer' dedim. Kanamayı kan taşı sürte sürte durdurmuşum."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim