• Erzurum8 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emine Erdoğan fotoğraf baktı
10 Haziran 2017 Cumartesi 08:31

Emine Erdoğan fotoğraf baktı

Emine Erdoğan: Batı merkezli ekonomik ve siyasi hegemonya, kadın ve çocuk haklarını bastırıyor

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) iftarına katıldı. TİKAD yönetim kurulu üyesi olan iş kadını Ayşe Cevahir Ersoy yemek öncesi Emine Erdoğan'ın bulunduğu masaya gelerek bir süre sohbet etti. Ersoy daha sonra Etiyopya'dan evlat edindiği 18 aylık Mehmet Cevahir Ersoy'un cep telefonunda bulunan fotoğrafını Erdoğan'a gösterdi.

Beyoğlu, Miniatürk Beltur tesislerinde gerçekleşen TİKAD iftarına; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Eski Bakanlardan Egemen Bağış, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ile aralarında Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı'nın da bulunduğu TİKAD yönetim kurulu üyeleri, Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan YalçındağAjda PekkanMahsun KırmızıgülTanju BabacanEsra Erol, Bülent Serttaş, Abdurrahim Albayrak gibi iş, sanat ve siyaset dünyasından birçok davetli katıldı.

"BULUŞMA NOKTAMIZ MİLLİ POLİTİKALAR" 

Yemekte konuşan Emine Erdoğan, Türkiye'de ve Dünya'da ilgi ve çözüm bekleyen birçok sorun bulunduğuna işaret ederek, "Ülkemizin sorunlarını çözmek için buluşma noktamız milli politikalar, küresel sorunlar içinse insani yaklaşımlardır. Uluslararası siyasetin nasıl bir bencillik üzerine kurulduğunu hepiniz görüyorsunuz. Çalışıp çabalayarak, alın teri ile kendi bütünlüğünü koruma çabasındaki ülkeleri ve dünyanın mazlumlarını nasıl bertaraf etmeye çalıştıklarını anbean seyrediyoruz. Batı merkezli ekonomik ve siyasi hegemonya düşüncesi, insan, kadın ve çocuk haklarını hep bastırıyor. Üstelik özgürlüğün, insan haklarının sözcülüğünü en çok kendileri yapıyorlar. Bu çifte standardı görmek, insani ve ahlaki bir duruşu benimsemek, son derece şahsiyetli bir tavırdır. Bu yaklaşımla ülkemiz için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Güç birliği yapar, doğru planlamalarla etkin adımlar atarsak, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur" diye konuştu.

İnsana yatırımın en büyük sermaye olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sizler her biriniz kendi sahasında başarılı kadınlarsınız. Milli politikalar çerçevesinde özellikle kadınlarımızı güçlendireceğinize büyük bir inancım var" dedi.

"KADIN ŞEFKATİNİN DÜNYAYA Merhamet GETİRECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUM"

 Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

"TİKAD'ın da içinde bulunduğu Kadın-20 girişiminde, hatırlayacağınız üzere, 2025'e kadar kadın ve erkeğin iş gücüne katılım farkını %25 indirme hedefi koymuştuk. Bu küresel hedefe biz kendi ülkemizde ulaşmak için çabalamak durumundayız.İş kadınları olarak, kendi alanınızda +1 kadın istihdamı ile,hem ekonomiye can suyu verir, hem de kadınları güçlendirebilirsiniz. TİKAD bünyesinde böyle bir istihdam seferberliği başlatmak, inanıyorum ki, gücümüze güç katacaktır. Öte yandan her biriniz kendinizden bir tane daha yetiştirmek üzere, bir usta-çırak seferberliği başlatsanız, bu ne kadar büyük bir kazanım olur. Biliyorsunuz, geleneksel kültürümüzde birikim ve tecrübe bu yolla aktarılır, her ustanın dizinin dibinde, işin usulünü, ahlakını, adap ve inceliklerini öğrenen bir çırak bulunurdu.

Çok kabiliyetli gençlerimiz var. Okullarımız onları teknik anlamda meslek sahibi yapıyor olabilir, staj mekanizmaları işliyor olabilir. Ama işin ruhunu birebir, diz dize, göz göze öğretmek dünyaya katacağınız bir artı değer olacaktır kanaatindeyim. Kadın detaycılığının iş dünyamıza kalite, kadın şefkatinin dünyaya merhamet getireceğine yürekten inanıyorum."

"BİRÇOK ALANDA DEĞİŞİMİ CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİREBİLDİK"

 Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da yaptığı konuşmada, "Kadının yok sayıldığı yerde beşeri sermayenin yarısını kullanmıyoruz. Ben kuruluşundan beri Ak Parti'de görev yapıyorum. O zaman genel başkanımız şimdi tekrar genel başkanımız bize yönetimde yüzde 30 kadın kontenjanı istiyorum diye dayatıyordu. Bizde itiraz ediyorduk. 'efendim zaten 50 kişilik kadın yönetim kurulumuz var.' Sonra gördük ki gerçekten verim alabilmek, kadına, aileye, evin içine girebilmek ancak böyle mümkün oluyor. Sadece bu alanda değil, birçok alanda biz değişimi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun kararlılığıyla gerçekleştirebildik" ifadesini kullandı. 

"KATILIMINI YÜZDE 41'LER SEVİYESİNE SİZLERLE BİRLİKTE ÇIKARACAĞIZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin iş kadınlarıyla değişim rüzgarını devam ettireceğini belirterek, "2023'te Türkiye'yi hedeflerine sizlerle birlikte ulaştıracağız. Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri haline getirebilmek için kadının iş gücüne katılımını arttırmak, kadın girişimci sayımızı hak ettiği düzeye taşımak zorundayız. Tam bir dayanışma içinde kadının iş gücüne katılımını yüzde 41'ler seviyesine sizlerle birlikte çıkaracağız. Bu hedefler için hep birlikte çalışırken kadının kendi hakikatine uygun bir saygınlık kazanması için de bir taraftan çalışıyoruz. Bu anlamda birçok hukuki düzenlemeyi hayata geçirdik. Kadınlarımıza çeşitli imkan ve ayrıcalıklar sunduk. Kadınlarımızın iş, yaşam uyumunu destekliyoruz. Sermayeye erişimini de kuvvetlendiriyoruz. Çünkü kadın hem aileyi hem toplumu inşa eden bir ustadır" diye konuştu. 

"KADINLARIMIZIN İŞ YAŞAMINA KATILIMINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kaya, 2017 Mart sonu itibariyle 724 bin 515 ticari şirketin 205 bini kadınlarımız tarafından işletilip, yönetildiğine dikkat çekerek, "251 bin 346 kadın esnafımızın ülke ekonomisine çok büyük katkısı var. Oransal olarak yüzde 20'lerden yüzde 33'ler seviyesine geldik. Kadınlarımız bankacılık sektöründe yüzde 51, milli eğitimde yüzde 54, üniversitelerde yüzde 44, sağlık sektöründe yüzde 58 gibi çok büyük bir orana ulaştı. Bu hepimiz için büyük bir gurur meselesi. Ama hala aşağıda olduğumuz gruplar var. Buralarda da kadınlarımızı aynı şekilde güçlendirmek ve kadınlarımızın iş yaşamına katılımını hep birlikte arttırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"TİKAD OLARAK İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ"

 TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut ise yaptığı konuşmada, "Ülkemiz ve dünya çok zor bir süreçten geçiyor. Biz bunun farkındayız. Ne yapacağız diye bir kenara çekilmiyoruz. Bu bilinç ve inançla daha çok çalışıyoruz. Üyelerimizin her biri gerek uluslararası alanda gerek Türkiye'de yılmadan hem iş alanında hem kültürel alanda bütün çalışmalara imza atıyorlar. Kadınlar olarak Türkiye'nin geleceğinden büyük ümit içerindeyiz. Biz kadınlar bu çalışmaları yaparken, bir şey olmak için değil, gerçekten bir şeyler yapmak için çabalıyoruz. Biz kadınlar beşeri sermayeye inanıyoruz.  Beşeri sermaye, insana yatırım diyoruz. O nedenle TİKAD olarak insana yatırım yapıyoruz" dedi.

Öte yandan iftar yemeğine katılan ve aynı zamanda TİKAD yönetim kurulu üyesi olan iş kadını Ayşe Cevahir Ersoy yemek öncesi Emine Erdoğan'ın bulunduğu masaya gelerek bir süre sohbet etti. Ersoy daha sonra Etiyopya'dan evlat edindiği 18 aylık Mehmet Cevahir Ersoy'un cep telefonunda bulunan fotoğrafını Erdoğan'a gösterdi. Oldukça sevinen ve mutlu olan Emine Erdoğan minik Mehmet'in fotoğrafını basın mensuplarına gösterdi. İftar yemeği Emine Erdoğan ile TİKAD Yönetim Kurulu üyelerinin günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim