• Erzurum11 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emine Erdoğan'dan kadınlara +1 istihdam çağrısı
11 Haziran 2017 Pazar 11:22

Emine Erdoğan'dan kadınlara +1 istihdam çağrısı

Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) iftarına katılan Emine Erdoğan, istihdam çağrısı yaptı.

Erzurum Seçimleri- Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) iftarına katılan Emine Erdoğan, istihdam çağrısı yaptı. Erdoğan, “Işkadınları olarak, kendi alanınızda +1 kadın istihdamı ile hem ekonomiye can suyu verir hem de kadınları güçlendire-bilirsiniz. TİKAD bünyesinde böyle bir istihdam seferberliği başlatmak, inanıyorum ki, gücümüze güç katacaktır” dedi.

Türkiye İş Kadınları Derneği’nin (TİKAD) önceki akşam iş dünyasındaki kadınları buluşturan iftarına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, işkadınlarına +1 kadın istihdamı çağrısında bulundu. Işkadınlarını arkalarından gelecek kadınları usta-çırak ilişkisiyle yetiştirmeye de çağıran Emine Erdoğan, “Işkadınları olarak, kendi alanınızda +1 kadın istihdamı ile hem ekonomiye can suyu verir hem de kadınları güçlendirebilirsiniz. TİKAD bünyesinde böyle bir istihdam seferberliği başlatmak, inanıyorum ki, gücümüze güç katacaktır. Öte yandan her biriniz kendinizden bir tane daha yetiştirmek üzere, bir usta-çırak seferberliği başlatsanız, bu ne kadar büyük bir kazanım olur. Biliyorsunuz, geleneksel kültürümüzde birikim ve tecrübe bu yolla aktarılır, her ustanın dizinin dibinde, işin usulünü, ahlakını, adap ve inceliklerini öğrenen bir çırak bulunurdu” dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPILABİLİR

Hürriyet'in haberine göre, Emine Erdoğan 250 davetlinin bulunduğu iftar salonunda iş dünyasındaki kadınlara hitaben yaptığı ülke ve dünya sorunlarının altını çizen bir konuşma yaptı. Batı ülkelerini çifte standart uygulamakla eleştiren Emine Erdoğan, “Ülkemizin sorunlarını çözmek için buluşma noktamız milli politikalar, küresel sorunlar içinse insani yaklaşımlardır. Uluslararası siyasetin nasıl bir bencillik üzerine kurulduğunu hepiniz görüyorsunuz. Çalışıp çabalayarak, alın teri ile kendi bütünlüğünü koruma çabasındaki ülkeleri ve dünyanın mazlumlarını nasıl bertaraf etmeye çalıştıklarını anbean seyrediyoruz. Batı merkezli ekonomik ve siyasi hegemonya düşüncesi, insan, kadın ve çocuk haklarını hep bastırıyor. Üstelik özgürlüğün, insan haklarının sözcülüğünü en çok kendileri yapıyorlar. Bu çifte standardı görmek, insani ve ahlaki bir duruşu benimsemek, son derece şahsiyetli bir tavırdır. Bu yaklaşımla ülkemiz için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Güç birliği yapar, doğru planlamalarla etkin adımlar atarsak, üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur” dedi.

W20’NİN HEDEFLERİ

Emine Erdoğan, geçtiğimiz yıl G-20 toplantıları kapsamında gerçekleştirilen ve Türkiye’den de kadın STK temsilcilerinin de katıldığı W-20 toplantılarına da atıfta bulunduğu konuşmasında, “TİKAD’ın da içinde bulunduğu Kadın-20 girişiminde, 2025’e kadar kadın ve erkeğin iş gücüne katılım farkını yüzde 25’e indirme hedefi koymuştuk. Bu küresel hedefe biz kendi ülkemizde ulaşmak için çabalayalım. Işkadınları olarak, kendi alanınızda +1 kadın istihdamı ile hem ekonomiye can suyu verir, hem de kadınları güçlendirebilirsiniz” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim