• Erzurum15 °C
  • Erzincan23 °C
  • Ağrı17 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan hükümetinin yeni kabinesi
09 Temmuz 2018 Pazartesi 22:27

Erdoğan hükümetinin yeni kabinesi

Yeni kabine belli oldu! Kimler bakan oldu? İşte isim isim yeni bakanlar (2018 yeni kabine, yeni bakanların isimleri) Kaynak: Yeni kabine belli oldu! Kimler bakan oldu?

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ilk kabinesiyle ilgili sosyal medyada bir liste yayınlandı. Günlerdir merakla beklenen kabinedeki bakanların listesi de büyük oranda ortaya çıktı. Peki kimler bakan oldu, yeni bakanların isimleri neler... 2018 yeni kabinenin ve ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin detayları haberimizde...

Yeni hükümet sisteminin yeni bakanlar kurulu listesini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Törende yeni bakanlar da yer aldı. 26 olan bakanlık sayısı 16'ya indi. Yeni bakanlar listesinde iki işadamı dikkat çekiyor. ETS Tur'un sahibi ile Özel Maya okullarının sahibi bakan oldu.

İşte Erdoğan'ın yeni kabinesindeki bakanların listesi : 
Başkan Yardımcısı: Fuat Oktay
Adalet Bakanı: Abdulhamit Gül
Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kuru
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez
Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu
Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak
İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu
Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy
Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk
Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar
Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank
Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli
Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekçan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki canlı yayında bakan listelerini duyurmadan önce şunları söyledi:

"Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıda ülkeler arasına girmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 Temmuz gecesi milletimizin kanı ve canıyla rüştüyle ispat etmiştir. 24 Haziran'da da bu sandıkla sağlanmıştır. Kesin sonuçlara baktığımızda dünyada eşi ve benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. 

 

Seçimlerde sandığa giderek iradesini yansıtan 50 milyon vatandaşımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Şahsımı cumhurbaşkanlığına layık gören vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Artık 81 milyonun cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

MHP'ye burada başta genel başkan Devlet Bahçeli olmak üzere teşekkür ediyorum. MHP ile işbirliğimizi inşallah Meclis'te de geleceğe dönük olarak sürdüreceğiz.

Uzun ve yoğun bir mesainin ürünü olan yeni yönetim sisteminin çalışmalarını geçtiğimiz güne kadar devam ettirdik. Bakan yardımcılarından başlayarak aşağıya doğru yeni yönetim mimarisini tamamladık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Eski sistemden yeni sisteme geçişin alt yapısı resmi gazetede yayımlandı. Bugün de yemin ederek resmen bu göreve başladık. Hemen ardından da 1 numaralı kararnameyi yayınladık. Yeni yönetim sisteminin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk.

"BAHANEMİZ KALMAMIŞTIR"

Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme hususunda eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette yasaları Meclis'te uyumla çıkarmak zorundayız. Bakanlarımız ve ekibimizle birlikte gece gündüz çalışacağız.

Daha önce de açıkladığımız gibi bakanlık sayımızı 17'ye indirdik. Başkan yardımcımızın dışında 16 bakan bulunuyor. Bakanlıkların bazılarını birleştirdik bazılarını ile tümden lağvettik. 

Şimdi sizlere kurulan ilk cumhurbaşkanlığı kabinesindeki isimleri açıklamak istiyorum. Kendilerini de buraya davet edeceğim ve yakından tanıma imkanı olacak."

yeni kabine kimler bakan oldu

yeni-bakanlar

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim