• Erzurum17 °C
  • Erzincan22 °C
  • Ağrı19 °C
  • Ankara24 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Erdoğan sayesinde' akımını başlatan tasarımcı Mahir Akkoyun'a gözaltı
07 Nisan 2023 Cuma 12:12

'Erdoğan sayesinde' akımını başlatan tasarımcı Mahir Akkoyun'a gözaltı

Marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, İzmir'de gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltıya sosyal medyada büyük tepki var.

Erzurum Seçimleri/ İşsizlik, enflasyon ve geçim sıkıntısı Türkiye'de milyonlarca vatandaşı derinden etkiliyor. Enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün azalırken, vatandaşlar da tepkilerini farklı şekillerde dile getiriyor. Bunlardan bir tanesi de market raflarına yapıştırılan çıkartmalar...

Seçimlere günler kala market raflarına yapıştırılmaya başlanan "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmaları sosyal medyada gündem olurken, çıkartmaları hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu.

Twitter'dan açıklama yapan Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

Avukatı açıklama yaptı: Gözaltı gerekçesi cumhurbaşkanına hakaret

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, Akkoyun’un işlemlerinin sürdüğü İzmir Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Kaya, şunları söyledi:

“Mahir bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı, gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında. Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız.”

Sosyal medyada tepki büyük

Akkoyun'un gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Vatandaşlar, milletvekilleri, sanatçılar gözaltı kararına tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Yargı, adalet, hak, hukuk onun yüzünden ucuzladı. Bu hukuksuzluğa son verin. Mahir'i serbest bırakın" derken, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Korku imparatorluğuna hayır!!! Mahir Akkoyun'u serbest bırakın!" diye yazdı.

Gözaltı kararına tepki gösterenler arasında komedyen Kaan Sekban da vardı. Sekban, "Hayat pahalılığını hükümete bağlayan stickerları tasarlayan kişi bu sabah gözaltına alınmış. Önceki gün de bataklık zemine bina diken belediyenin haberini yapan İsmail Arı ifade vermişti. Ne bi hakaret, ne küfür var. Gerçekleri haykırmak bu ülkede gözaltı için yeterli. Zavallılık" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi.

"Erdoğan sayesinde..."

Akkoyun, üzerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" yazılı çıkartmalar tasarlamıştı.

Bu çıkartmalar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.

 

KAYNAK: halktv.com.tr

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim