• Erzurum5 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara10 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan süre verdi: Bayramdan önce krizi çözün
11 Haziran 2017 Pazar 12:06

Erdoğan süre verdi: Bayramdan önce krizi çözün

Körfez bölgesinde Katar ile yaşanan sorunun çözümü için Türkiye’nin çabalarını sürdüreceğini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın krizin çözümü için Ramazan ayının sonuna kadar süre verdiğini söyledi...
Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed El Halife’yi Tarabya’daki Huber Köşkü’nde kabulünün ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile El Halife basın toplantısı düzenledi.
 
Görüşmede, Körfez bölgesinde 
Katar ile yaşanan sorunun değerlendirildiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız bu hadiseden, krizden dolayı duyduğu üzüntüyü vurgularken özellikle Ramazan içinde dinimize, inancımıza ve geleneklerimize maalesef aykırı olan bu üzücü hadisenin bir an önce ramazan bitmeden, bayramdan önce çözülmesi gerektiğini de vurgulamıştır. Türkiye olarak bu sorunun çözülmesi için yapıcı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Körfez bölgesine yönelik tehditleri kendimize yönelik tehdit olarak görüyoruz.”
 
 
Üsler güvenlik için
 
Türkiye’nin bölgede kardeşliğin tesisi için bugüne kadar çaba sarf  ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu şöyle devam etti:  Şunu özellikle vurgulamak isterim, Katar’da kuracağımız üssün amacı bütün Körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına katkı yapmaktır. Bu anlaşma herhangi bir Körfez ülkesini de hedef almamaktadır. Sonuç olarak Türkiye olarak Körfez bölgesinde Müslüman ülkeler arasında bu tür sorunların yaşanmamasını arzu ederiz. Var olan bu sorunun da özellikle bayramdan önce barışçıl şekilde, diyalog yoluyla çözülmesini isteriz. 
 
Bahreyn Dışişleri  Bakanı Huber Köşkü’nde
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed El Halife’yi Tarabya’daki Huber Köşkü’nde kabul etti. Saat 15.00’te başlayan ve bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. 1.5 saat süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. 
 
Katar Emiri’nden Erdoğan’a ‘kalp’
 
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Thani, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkelerine yönelik desteği için sosyal medya hesabında teşekkür etti. Al Thani, Ankara’da Erdoğan’la yaptığı görüşmeye ait görüntülerin “Dombra” şarkısı eşliğinde verildiği videoyu paylaşarak kalp ve Türkiye bayrağı resimleri eşliğinde “Teşekkür ederim” yazdı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim