• Erzurum8 °C
  • Erzincan10 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara15 °C
  • İstanbul17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan’a göre anketlere güven olmazmış! 'Meydanlar bize ‘Yürüyün’ diyor'
13 Nisan 2023 Perşembe 11:28

Erdoğan’a göre anketlere güven olmazmış! 'Meydanlar bize ‘Yürüyün’ diyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anketlere deprem nedeniyle güven olmayacağını savunarak, meydanların kendilerine “Yürüyün” dediğini iddia etti.

Erzurum Seçimleri/ Erdoğan, Kanal D ortak canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Belediye başkanlığımdan bu yana hep dikey mimariye karşı çıktım. (Deprem bölgesinde) Toplamda 650 bin konut ve köy evi inşa edeceğiz. 319 binini de inşallah bir yıl içinde tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bir kısmı inşallah bayrama kadar köy evlerinden tamamlayıp teslim etme durumuna geleceğiz.

Bilhassa 1999 öncesi yapılan binaların risk analizini yapmaya başladık. Bunları yoğun şekilde çalışarak bitireceğiz. Hakkaniyete dayalı dönüşümle sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak. Yeni yerleşim alanları tespit edilecek. Bütün bu konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstanbul burada ayrı önem taşıyor. 39 ilçesinde tüm risk unsurlarını ele alacak şekilde harita çıkardık. 1,2 milyon bina ve 5,9 milyon konut bulunuyor. Gördük ki, toplam 220 bin bina yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor.

ANKETLERE GÜVEN OLMAZ

Şu anda bizim bütün yaptığımız ki bu dönemlerde anketlere şu deprem sebebiyle güven de olmaz ama bizim bütün anketlerimizin dışında, yaptığımız açılış törenleri vesaire. Meydanların dilini herhalde mevcutların içinde herhalde bu fakir anlar. Açılışlar bizim doğal mitinglerimizdir. Meydanların dili bize “Yürüyün” diyor, 'yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' diyor.

Milletimizin işi zora sokmadan bitireceğini düşünüyorum. Deprem bölgesinde Bağcılar’da gördük. İnşallah milletim hiç işi zora sokmayacaktır diye inanıyorum. Bir taraftan mitingleri yapacağız, bir taraftan ben açılışları yapacağım. Süreci son ana kadar devam ettireceğiz.

Terörist başını bırakacaklarmış, Selo’yu (Selahattin Demirtaş) bırakacaklarmış, bu ülke bir hukuk devleti. FETÖ’nün uzantıları bırakılacakmış. KHK’lılar bırakılacakmış. Hukuk devletinin hukukiliği nerede? Şimdi eline yetkiyi alan “Cezaevinin kapılarını açıyorum herkes serbest” mi diyecek. Diyarbakır’da 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo değil mi? Selo’nun kendisi aslında Kürt değil, Zaza’dır. Kürt evlatlarımızın ölümü üzerinden kendisine bir rant devşirmeye çalışıyor. Sokağa döktü, 51 Kürt yavrumuz öldürüldü."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim