• Erzurum6 °C
  • Erzincan12 °C
  • Ağrı7 °C
  • Ankara19 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan'dan flaş 'af' sinyali! Sabır sabır sabır...
03 Ekim 2018 Çarşamba 09:15

Erdoğan'dan flaş 'af' sinyali! Sabır sabır sabır...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü AK Parti Grup Toplantısı çıkışında Meclis kulisine uğrayıp gazetecilerle selamlaştı. Affın çıkıp çıkmayacağını merak eden gazetecilere öyle bir cevap verdi ki af sinyali olarak algılandı.

Erzurum Seçimleri-  CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin af teklifiyle ilgili gazetecilerin meraklı sorularına verdiği cevapla affın çıkacağının sinyalini verirken şimdi affın içeriğiyle ilgili merak başladı. Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin olduğu bölüme gidip selamlaştı ve meraklı sorulara daha da merak uyandıran cevaplar verdi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesinde Erdoğan'ın gazetecilerle selamlaşmasını şöyle köşesine taşıdı:

MERHABALAR NASIL GİDİYOR ARABALAR?..  AK Parti Grup Toplantısı yeni bitmişti. Erdoğan, Meclis’ten ayrılırken gazetecilerin olduğu bölüme geldi. “Merhabalar nasıl gidiyor arabalar” diye takıldı. Güzel bir hava oluştu. 

SABIR SABIR SABIR... Ama gazeteci her yerde gazeteci. Kanal D Muhabiri Seçil Özer bu fırsattan yararlanarak Erdoğan’a “Sorularımız olabilir mi?” dedi. Erdoğan grup konuşmasını işaret ederek, “Sorularınıza yanıt veremedim mi?” diye karşılık verdi. Ancak “Hadi sorun” dercesine bir havası vardı. Seçil, “Af konusunda merak ettiklerimiz var” deyince Erdoğan, “Sabır, sabır, sabır...” diyerek yürümeye başladı.

AK PARTİ ÜÇÜNCÜ YOL SEÇEBİLİR... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af konusundaki tavrını hatırlatan Selvi, "AK Parti destek vermek ya da karşı çıkmak yerine üçüncü bir yolu tercih edebilir" dedi. 

 

ERDOĞAN AF İÇİN NE DEMİŞTİ?.. Erdoğan, af konusundaki görüşlerini daha önce şöyle açıklamıştı: "Kader mahkûmları meselesini anlamış değilim. Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Burada milletin, ülkenin, devletin menfaati önemli. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Tüm bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim. İlke şu; devlete karşı işlenenlerde devlet bu yetkiyi kullanabilir, ama şahıslara karşı işlenen olduğunda orada devletin böyle bir af yetkisi kesinlikle yoktur...”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim