• Erzurum20 °C
  • Erzincan24 °C
  • Ağrı22 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan'dan Gökçek yorumu: Şu anda yok ama olmayacağı anlamına gelmez
04 Ekim 2017 Çarşamba 10:25

Erdoğan'dan Gökçek yorumu: Şu anda yok ama olmayacağı anlamına gelmez

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası istenen 5 belediye başkanından biri olduğu iddiaları başkentte bomba etkisi yarattı.

Erzurum Güncel- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifası istenen 5 belediye başkanından biri olduğu iddiaları başkentte bomba etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iddialarla ilgili “Şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez” dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından bu yana geçen 5 gün içerisinde, istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili Ankara’da müthiş bir görüşme ve telefon trafiği yaşanıyor. Adının listede olup olmadığını öğrenmeye çalışan belediye başkanlarının gece yarılarına kadar parti yöneticisi aradığı öğrenildi. En büyük tartışma ise İstanbul’dan sonra Ankara için yaşandı. Listedeki 5 isimden birinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğu iddiaları üzerine hareketli saatler yaşandı.

LİSTEDEN ÇIKARILDI İDDİASI

AK Parti kulislerinde Ankara’nın da listede olduğu iddiaları üzerine, Cumhurbaşkanlığı ve genel merkez yönetimiyle yapılan görüşmelerden sonra, “Yeniden aday olmayacağını açıklaması, siyasi tartışmalardan uzak durması ve belediye yönetimine ilişkin uyarıları dikkate alması” durumunda, istifa talebinin askıya alındığı ileri sürüldü. Belediye kanadı ise Ankara’nın listeye hiç girmediğini, buna ilişkin açıklamayı da Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın yapacağı bilgisini paylaştı. Dün partinin grup toplantısının bitiminden hemen sonra Ünal, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Melih Gökçek’e dönük, şu ana kadar istifasının istendiğine dair haberlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

‘SÜREÇ İÇERİSİNDE OLUR’

Bu açıklamadan bir dakika sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının istifasının istendiği iddialarına şu yanıtı verdi: “Şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Partimizin bütün kurumlarıyla birlikte, belediye başkanları olur, il başkanları olur... Süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Çünkü bir değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız.Hürriyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim