• Erzurum7 °C
  • Erzincan11 °C
  • Ağrı6 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan’dan Hüsnü Bozkurt tepkisi
03 Nisan 2017 Pazartesi 16:21

Erdoğan’dan Hüsnü Bozkurt tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de düzenlenen referandum mitinginde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde CHP'li Hüsnü Bozkurt ile lideri Kılıçdaroğlu vardı.

Erzurum Seçimleri- Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize’deki referandum mitinginde konuştu

Cumhurbaşkanı, idam cezası tartışmalarına ilişkin “Avrupa’da sandıklardan ‘evet’ ile bu Nazizmin torunlarına cevabı verin, diyorum. (AB ülkeleri) Hepsi Vatikan’a gitti. Tek millet oldular. 16 Nisan’da vereceğiniz kararla bu işi masaya yatıracağız. İdam kararı parlamentodan geçerse ben bunu onaylarım. Hans ne der, Çorc ne der buna bakmam. Ayşe ne der, Fatma ne der, Allah ne der ben buna bakarım. İdam için gerekirse bir referanduma daha gideriz ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ ile mücadele ile ilgili ise “O Feto, bu milletin İstiklal Marşı’nı bile bilmiyor… İşte o gece gençler göğüslerini siper ettiler. Gurur duyuyorum. Ben Yeşilköy’de milletimle beraber oldum, ama o saatte birileri kaçıyordu. Bakırköy’de ilçe başkanının evine gitmiş. 7 Ağustos’ta çağırdığımda kendi gelmedi, çevresinin baskısıyla geldi. Bunlarda yalan çok ama yürek yok. Böyle bir hainliği ancak aklını, namusunu, imanını Pensilvanya’daki o şarlatana 1 dolara satmış mankurtlar yapabilir. 249 şehidimizin bedelini ödeyecekler. Nasıl PKK’nın inlerine girmişsek, sizin de inlerinize girdik” diye konuştu.

SAADET PARTİLİLERE SESLENDİ

Saadet Partisi’ne de değinen Erdoğan “Kandil hayır diyor. Ne yazık ki Saadet’in başındaki bir takım da hayır diyor. Ben Saadet'e gönül vermiş kardeşlerime, BBP'ye gönül veren kardeşlerim, CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum bu ayrım noktasıdır dikkat edin, gelin 16 Nisan'da bu reformu gerçekleştirelim” yorumunda bulundu.

CHP’Lİ BOZKURT’A, KILIÇDAROĞLU’NA VE BAYKAL’A TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Hüsnü Bozkurt’un geçtiğimiz günlerde Halk Tv’de yaptığı “Bu bir emperyal plan, Sevr nerede hazırlandıysa, BOP nerede hazırlandıysa, BOP haritası nerelerde çizildiyse, o mahfillerde hazırlanıp, Meclis' te bu metni okumadan imzalayan milletvekillerinin onayı ile milletin önüne getirildi. Bu metin bir ihanet belgesidir. Bu Anayasa metni bir bölünme, 1923 cumhuriyetini tasfiye metnidir. Milletimiz bu anayasanın içine gizlenmiş tuzakları bilirse % 1 bile evet çıkmaz. Bu millete güvenmek gerek. Ben eminim en az % 60-65 hayır çıkacak. Ama olur da evet çıkarsa kimse heveslenmesin, biz yine Samsun'a çıkarız, Amasya, Sivas, Ankara' ya geliriz, oradan İnönü, Sakarya, Dumlupınar ve İzmir' e kadar sizi de, 7 göbek sülalenizi de, bütün emperyalistleri yine denize dökeriz” sözlerine de tepki gösterdi.

Erdoğan, Bozkurt’a ” Ana muhalefetin bir milletvekili evet diyenleri denize dökmekten bahsediyor. Bu ne terbiyesizlik, haddini bil. Sen kimi nereden denize döküyorsun ya! Sana adım attırmazlar adım. Sen bu milleti ne zannediyorsun ya. Bu ne terbiyebsizlik” diye yüklendi. Cumhurbaşkanı CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da “Sen ne biçim genel başkansın. Sen bir milletvekiline bu lafları ettikten sonra nasıl ağzının payısı vermezsin. Hani demokrasi” şeklinde seslendi. Erdoğan, Deniz Baykal’ın  “Hayır çıkarsa, düşmanı İzmir’de denize dökmüş gibi sevineceğiz”  sözlerine de “Ey Baykal yazıklar olsun sana….” karşılığını verdi.

İLGİLİ HABERCHP'li Hüsnü Bozkurt'tan açıklama geldiCHP'li Hüsnü Bozkurt'tan açıklama geldi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim