• Erzurum11 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan'dan tüm belediyelerle ilgili flaş açıklama
02 Kasım 2017 Perşembe 09:12

Erdoğan'dan tüm belediyelerle ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin yakından takip edildiğini ve hukuki sorun görüldüğü an müdahale edileceğini söyledi.

Erzurum Güncel- Belediye başkanlarının yakın takipte olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "dokunulmaz değiller" dedi ve ekledi: "Şu anda da bazı belediyelerin sorunlu olduğuna dair birçok şey geliyor kulağımıza. O tür sorunlu belediyelerle ilgili olarak, ilgili partiler problemi kendileri çözmek isterlerse zaten gereğini yaparlar. Aksi takdirde İçişleri Bakanlığımızın Mülkiye müfettişleri devreye girmek durumunda kalabilir."

Balıkesir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederken tehdit edildiğini iddia eden Ahmet Edip Uğur'un sözleriyle ilgili olarak Erdoğan, "Araması halinde de pekala olayın üzerine gidilirdi. Bırakın Edip Bey’i, kim olursa olsun, birine o tür bir tehdit durumunda gerekli müdahale tabii ki yapılır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü’den dönüşünde gündeme ilişkin açıklamalar yapıp gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan'ın belediye başkanlarına yönelik mesajları dikkat çekti:

MİLLETVEKİLLERİ DE DOKUNULMAZDI...
“(İstifası istenecek başka başkanlar var mı?) AK Parti olarak biz, 2019 Mart’a nasıl hazırlanacağımızı planlıyoruz. Attığımız adımlar bu plan çerçevesinde değerlendirilmeli. Diğer siyasi partiler, onların belediye başkanları, benim sorunum değil. Diğer siyasi partiler bu noktada bir sorun, bir sıkıntı görmüyor; bu şekilde devam etmeyi düşünüyor olabilirler. Ama bu sorunlu belediyelere, hukuki anlamda, yargı anlamında herhangi bir müdahale olmayacağı anlamına da gelmez. Neticede hiçbir belediye başkanı layüsel (sorumsuz) değildir. Milletvekillerinde dokunulmazlık vardı, bu nedenle de layüsel oldukları havasındaydılar. Ama dokunulmazlık kalkınca ne olmaya başlandı? Hesaplar sorulmaya başlandı.

 

CHP Milletvekili Havutça'nın iddialarına valilikten yanıt

Ahmet Edip Uğur konuştu! Eşiyle ilgili iddia gerçek mi?

 

BÜTÜN BELEDİYELER TAKİP EDİLİYOR
Hesaplar sorulmaya başlayınca da bu defa ‘Niçin’ demeye başladılar. Oysa dokunulmazlığın kaldırılmasını kendileri istemişti. Belediye başkanları için zaten dokunulmazlık yok. Ben de belediye başkanlığı yaptım; 4,5 yıl yaptıktan sonra beni de okuduğum şiirden dolayı içeri aldılar, yargıladılar. Öyle veya böyle, içeri girdik. Şu anda da bazı belediyelerin sorunlu olduğuna dair birçok şey geliyor kulağımıza. O tür sorunlu belediyelerle ilgili olarak, ilgili partiler problemi kendileri çözmek isterlerse zaten gereğini yaparlar. Aksi takdirde İçişleri Bakanlığımızın Mülkiye müfettişleri devreye girmek durumunda kalabilir. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır.

BİZİ PEKÂLÂ ARAYABİLİRDİ
SAYIN başkanın (istifa eden Ahmet Edip Uğur) tehdit edildiğine yönelik bize ulaşan herhangi bir bilgi yok. Ben o açıklamasından dolayı üzgünüm. Kendisi, siyasette bunca zaman tecrübesi olan, belediye başkanlığı yapan biri olarak, o türden bir tehdit varsa nereyi ya da hangi mercileri araması gerektiğini gayet iyi bilir. Bir tehdit varsa ilgili mercileri, gerekirse bizi pekâlâ arayabilirdi. Araması halinde de pekâlâ olayın üzerine gidilirdi. Biz de ima edildiği türden bir tehdit durumunda herhalde kendisini yalnız bırakacak değiliz. Bırakın Edip Bey’i, kim olursa olsun, birine o tür bir tehdit durumunda gerekli müdahale tabii ki yapılır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim