• Erzurum8 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara18 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erzurumlu Müezzin Fuat Yıldırım CHP'den Aday Adayı
24 Mart 2023 Cuma 17:05

Erzurumlu Müezzin Fuat Yıldırım CHP'den Aday Adayı

Fevzi Budak yazdı...

Gezi protestolarında bazı yetkililerin “Camide bira içtiler” açıklamasını yalanlayan Erzurumlu hemşehrim müezzin sayın Fuat Yıldırım kendisine gelen teklif üzerine CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

 

O dönemde kutsal mabedimiz cami üzerinden siyaseten halkı etkileyecek bir algı oluşturulmaya çalışılmıştı. Her türlü siyasi baskıya direnen ve bu yüzden görev yeri değiştirilen, fakat islâmın yasakladığı ve büyük günah kabul ettiği "iftira etmeyeceksin, yalan söylemeyeceksin" emri uyarınca yalana sapmamış, telkinlere karşı örnek alınacak saygın bir din adamı tavrı sergilemişti. 

 

Yalana sapması halinde kimbilr kendisine hangi kapılar açılacaktı? Ama o samimi bir müslüman ve vicdanlı bir insan olarak ahlàki olanı, doğru olanı yapmıştı. "Bazıları bana yalan söyle, iftira et" telkin ederken "inandığım din bana asla yalan söylemeyeceksin, iftira etmeyeceksin" diyordu. Ben onların dediğini değil, inancımın gereğini yaptım diyordu bu değerli hemşehrim. O dönemde bir vesileyle kendisiyle bir telefon konuşmamız da olmuştu. İçki içilmiş olması halinde de inkâra sapmadan doğruyu, olanı aynen söyleyeceğini aktarmıştı. '"Ama camide içki içilmedi emin ol Hocam' demişti.  Erzurum dışında bir ilden ayadlığı muhtemel sanırım. Yolun açık olsun değerli Hocam. 

 

Rahmetli Naim Hoca'nın vaazlarında sürekli tekrarladığı ve herkes için geçerli olan şu sözleri hatırladım. "Söz dediğin kantar/ İnsanı tartar/ Doğru konuşursan şerefin artar/ Yalan söyler isen ocağın batar"  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim