• Erzurum-1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Erbakan Adnan Oktar'ı savundu
30 Mart 2023 Perşembe 12:10

Fatih Erbakan Adnan Oktar'ı savundu

380 cinsel saldırı eylemi ile suçlanan Adnan Oktar ve "cemaati"yle ilgili "Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde" ifadelerini kullandı.

Erzurum Seçimleri/ Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı yayında suç örgütü lideri Adnan Oktar ile ilişkisine dair sorusuna "Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde" yanıtını verdi.

Fatih Erbakan tv100'de Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Fatih Erbakan, kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen ve kişisel suçları ile örgüt yöneticiliğinden toplam 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'la ilgili soruya da yanıt verdi.

Erbakan’ın yıllar önce çekilmiş görüntülerde suç örgütü lideri Adnan Oktar’dan bahsettiği anlar gündem olmuştu. Bu konuya dair soruyu cevaplayan Erbakan, “Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair bir tane görüntü var mı? Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim. Kitapları gayet güzel, gayet yerinde” ifadelerini kullandı.

erbakan1.jpg

Erbakan, Adnan Oktar'la ilgili sorular soran Işık'a tepki göstererek, "Ben tabi Adnan Oktar'ı savunacak değilim, siz konuyu çarpıtmayın. Tamamen burada ittifakla ilgili, Yeniden Refah Partisi'nin pozisyonuyla ilgili şeyler için çıktık" ifadelerini kullandı.

Candaş Tolga Işık'ın "Adnan Oktar'ın bir eserini birine tavsiye eder misiniz?" sorusuna "Ederim tabi. Çünkü kitabın kendisinde bir sıkıntı yok." diyen Erbakan, "Kitabın üzerinde Adnan Oktar yazması, bunca mağdur kadın, bunca çocuk. Bunlar sizi rahatsız etmez mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabi ki rahatsız edebilir ama zaten bu kitapları şu anda bulmaları mümkün değil. Bir yerde varsa da bu kitapları yakalım, çöpe atalım anlamına gelmez. Kitabın, kağıdın, cildin bir kabahati yok."

Işık'ın "20 senedir bu gruba operasyon yapılıyor, bir tane tape, kaset ortaya konamadı deyip savunuyorsunuz" sözlerine "Bu söylediklerinizle ilgili bir tane kaset çıkartılması gerekirdi bence." diyen Erbakan, "Bir tane Adnan Oktar'ın taciz yaptığına dair görüntü var mı?" ifadelerini kullandı

'ADNAN OKTAR'I SAVUNACAK DEĞİLİM'

Candaş Tolga Işık'ın "10 yaşında bir çocuğun annesinin çocukla konuştuğu ve kendisinin Adnan Oktar'la evlendireceğine dair konuşmalar var. Bunlar normal mi?" sorusuna ise Erbakan şu yanıtı verdi:

"Ben tabii Adnan Oktar'ı savunacak değilim, siz konuyu çarpıtmayın. Tamamen burada ittifakla ilgili, Yeniden Refah Partisi'nin pozisyonuyla ilgili şeyler için çıktık. Konuyu Adnan Oktar'a getiriyorsunuz."

Işık'ın "Ben sizin Adnan Oktar'a ilginizi anlamaya çalışıyorum" sözlerine ise Erbakan, "Ben Adnan Oktar'ın müridiymişim gibi konuyu sürekli oraya getirmenize gerek yok. İlgimi anlattım size. Kitapları gayet güzel. Kitapların içindeki bilgilerin bir kabahati yok. Doğru her zaman doğrudur" yanıtını verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim