• Erzurum0 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı4 °C
  • Ankara8 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hükümet'ten tepki: Lanetliyorum
14 Eylül 2017 Perşembe 10:32

Hükümet'ten tepki: Lanetliyorum

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırıya Hükümet'ten tepki: Lanetliyorum

Erzurum Seçimleri- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün akşam HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir" dedi.

Bozdağ'ın açıklaması şöyle:

Öncelikle merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil. Dinimize, geleneklerimize uymayan bir davranış. Kabul etmemiz mümkün değil. 20-25 kişilik bir grup bu davranışı yapıyor. Polisimiz olay yerinden uzaklaştırıyor. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. Ailenin kararına saygı duyulacağı açıklaması yapıldı. Şunu da söylemek istiyorum cenazenin çıkarılması bu 20-25 kişinin yaptığı bir iş değildir. Bunu onları savunmak için söylemiyorum, bu daha büyük bir saygısızlık olur.

YARGI ÖNÜNDE YAPTIKLARININ HESABINI VERECEKLER

Ben buradan bütün vatandaşlarıma seslenmek istiyorum, bizim inancımıza göre ölen insanların defnedileceği yerlerde yapılacak olan şeyler bellidir. Bu tür davranışların kimseye faydası yok. Aksine terör örgütlerini mutlu edecek, toplumu birbirine düşürmek isteyen çevrelerin arayıp da bulamadığı şeylerdir. Milletimizin her ferdinin uyanık olması ve bu kişilerin yapacakları şeylerin kuvveden fiile geçmeden engel olması gerekir. Bir kere daha bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim