• Erzurum1 °C
  • Erzincan4 °C
  • Ağrı2 °C
  • Ankara1 °C
  • İstanbul8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmamoğlu'ndan Kerem Kınık tepkisi
13 Nisan 2023 Perşembe 18:03

İmamoğlu'ndan Kerem Kınık tepkisi

İmamoğlu'ndan Kerem Kınık tepkisi: Görevden alındığı anda kan bağışları hızla artacaktır

Erzurum Seçimleri/ Kızılay'ın kan stoklarının azalması nedeniyle kalp ameliyatlarının ertelendiğine dair haberlerin ardından bir tepki paylaşımı da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Son dönemde eleştirilerin odağında bulunan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı hedef alan İmamoğlu, "Bu şahıs görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi.

 

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkmış ve bu nedenle Kızılay Başkanı Kerem Kınık, tepkilerin odağına oturmuştu. İstifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirtmiş ve satışın normal bir durum olduğunu anlatmıştı.

Ancak bu noktada yeni bir durum ortaya çıktı ve Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin altına düştü. Kızılay, 4 günlük kan stoğunun kaldığını açıkladı. Birçok önemli isim ve kurum, günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor. Kamuoyunda ise Kızılay'a kan bağışının azalmasının sebebi olarak Kızılay Başkanı Kerem Kınık gösteriliyor.

Kınık'a yönelik istifa çağrılarının ardı arkası kesilmezken, Kızılay'ın başındaki isme tepki gösteren son isimse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kızılay'ın çok kan kaybettiğini ifade eden İmamoğlu, "Kızılay'ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi.

İmamoğlu'ndan Kerem Kınık tepkisi: Görevden alındığı anda kan bağışları hızla artacaktır

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim