• Erzurum11 °C
  • Erzincan17 °C
  • Ağrı13 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnce ile Nagehan Alçı arasında canlı yayında gerginlik
31 Mayıs 2018 Perşembe 09:13

İnce ile Nagehan Alçı arasında canlı yayında gerginlik

24 Haziran seçimine sayılı günler kala CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Didem Yılmaz'ın moderatörlüğünde gazeteciler Gürkan Hacır, Nagehan Alçı ve Bülent Aydemir'in sorularını yanıtladı.

Erzurum seçimleri- 24 Haziran seçimine sayılı günler kala CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Didem Yılmaz'ın moderatörlüğünde gazeteciler Gürkan Hacır, Nagehan Alçı ve Bülent Aydemir'in sorularını yanıtladı. Canlı yayında Muharrem İnce ile gazeteci Nagehan Alçı arasında gergin anlar yaşandı.

Muharrem İnce "Sizin diğer adaylardan farkınız ne, ne vaadediyorsunuz şeklindeki ilk soruya "Türkiye'yi yöneten Erdoğan, dolayısı ile neden Erdoğan değil de size diye sormak lazım'' cevabını verdi. İnce ''Yeni dönemde ben sen o yok, biz diyeceğiz, Türkiye'yi kucaklayacağız" dedi.

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİ VE FETULLAH GÜLEN İDDİALARI''Kamuda yükselmeyi adil koşullara bağlayacağız'' diyen İnce, ''Herkesi kucaklayan anlayışla, başörtülü başörtüsüz, alevi sünni diye bakmadan'' vurgusunda bulundu.

Erdoğan'ın ABD ziyareti ve Gülen ile biraraya gelmesine dair soru üzerine İnce ''Beni arayan kişi Erdoğan ile o görüşmede bulunan kişi, şimdi açıklarsam ona zarar veririm'' dedi. İnce ''Aradım açıklama bekle dedi bana. Kitapta 89. sayfada diyor ki 'Erdoğan, 2000 yılı Mayıs ayında ABD'ye yaptığı gezide uzun süre orada yaşayan Fetullah Gülen'le de bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok, uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından da hayli dikkat çekiciydi.' '' ifadelerini kullandı.

İNCE İLE NAGEHAN ALÇI ARASINDA GERGİNLİK

Muharrem İnce'nin sözlerinin ardından Nagehan Alçı, 'Ne ima ettiğinizi anlamıyorum' dedi. Muharrem İnce ise Alçı'ya 'Ben de sizin neyi anlamadığınızı anlamıyorum' diyerek tepki gösterdi. İNagehan Alçı'nın 'Hakan Fidan'ı görevden alacak mısınız' sorusuna cevap veren İnce, "Onu size söyleyecek halim yok. Ekibime söylerim. Size söylersem gider Erdoğan'a söylersiniz" dedi.

"BU SORUYU ERDOĞAN'A DA SORABİLİR MİSİN?"

"Sivas katliamına katliam demeyen Karamollaoğlu ile aynı ittikafta olmaktan rahatsız değil misiniz?" sorusuna ise "Bir şartla bu soruya yanıt veririm. Bu soruyu Erdoğan'a da sorabilir misin? Ben hiç Karamollaoğlu ile aynı partide siyaset yapmadım ama Erdoğan yaptı. Ben hep CHP'de siyaset yaptım." diye yanıt verdi.

NASUHİ GÜNGÖR VE KİTABA İLİŞKİNİki yıl sonunda Türkiye'nin hiçbir çocuğunu tarikat yurduna mecbur etmeyeceğiz. Bunu en büyük vaadim olarak alabilirsiniz. Bu ülkenin çocuklarından daha değerli bir şey olamaz. 24 Haziran'da normalde sınav vardı. Sınava 9 ay kala, 8 ay kala, 6 ay kala değişiklik yapıldı. Çocukların sınava gireceği yerde kabine gireceklerin. Sınavın değil seçimin tarihi değişmeliydi."

İnce referans aldığı kitabın yazarı Nasuhi Güngör'ün kitapta yazdıklarını yalanlamasına ilişkin ise ''Kitabı yazmışsın, tweet atmışsın burada yalanlıyorsun. Yazık günah. Bunlar ciddi ye alınacak şeyler değil.'' dedi.

Bu şekilde yalanlayan birini referans almasını soran Nagehan Alçı'ya İnce'nin cevabı ''Referansım çok. Bana bu tür bilgiler gelir, siz kaynağınızı söyler misiniz? Beraber büyümüşler(Cemaat ile) arada buna CHP'yi karıştırmıyorlar mı bu çok can sıkıyor. Cumhurbaşkanı bu kitaba dava açmış mı, bu kitabı okumamış mı, her zamanki gibi özetini mi okumuş. Keşke hepsini okusaydı.'' yanıtını verdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim