• Erzurum-3 °C
  • Erzincan2 °C
  • Ağrı-2 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul Valiliği’nin ‘Atatürk’ yasağına tepkiler sürüyor
17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:34

İstanbul Valiliği’nin ‘Atatürk’ yasağına tepkiler sürüyor

CHP'li Cankurtaran: Türk Milleti’nin Atatürk’ün hediye ettiği milli bayramları kutlaması AK Parti’nin bürokratlarının iki dudağından çıkacak izne bağlı değildir. Onlar engelledikçe bu halk milli bayramları bizzat kendisi sahip çıkacaktır.

Erzurum Seçimleri- İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlek ve Spor Bayramı için 4 gün sürecek “Gençlik Festivali” düzenlemek istedi. Valilik “güvenlik” bahanesiyle iptal etti. CHP’li Başkan Murat Hazinedar “Diğer festivallere izin veriyorlar. Atatürk’ü anmayı yasaklıyorlar” diye isyan etti. Başkan’ın sözlerine bir destek de partisi CHP’den geldi. İstanbul Valiliği'nin kararına sert tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “2011'den beri toplam sekiz milli bayram kutlaması farklı gerekçelerle iptal edilmişti.  Şimdi de ‘provakasyon olabilir' denilerek başta 19 Mayıs kutlamaları olmak üzere milli bayramlara gölge düşürülüyor. Konu milli bayramları kutlamak olunca AK Parti'nin bürokratlarında engelleme maksatlı bahane bitmiyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran İstanbul Valiliğin kararına tepki gösterdi.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran İstanbul Valiliğin kararına tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,“2011'den beri toplam sekiz milli bayram kutlaması terör olayları, şehitler, Van Depremi, Soma'daki maden faciası nedeniyle iptal edilmişti. Ortada büyük bir acı varsa bayram kutlaması iptal edebilir. O konuda bir tabumuz yok. Ancak milli bayramları iptal etmek için hiçbir bahaneyi kaçırmayanlar geçmişte ne düğünlerini ne de herhangi bir etkinliklerini iptal etmemişti. Bu iptallerin, yasakların amacı halkımızı milli bayramlardan soğutmak mıdır? Halkımız da bu yönde ciddi bir şüphe oluşmuş durumda” diye konuştu.

Duyurusu günler öncesinden yapılan etkinliğe izin çıkmaması üzerine, Beşiktaş'taki afişlere belediye tarafından 'yasak damgası' vuruldu.
 

Duyurusu günler öncesinden yapılan etkinliğe izin çıkmaması üzerine, Beşiktaş’taki afişlere belediye tarafından ‘iptal damgası’ vuruldu.

‘ŞİMDİ DE PROVAKASYON BAHANESİ’

Cankurtaran şimdi de “provakasyon olabilir” bahanesi ile Beşiktaş'taki 19 Mayıs etkinliğine izin verilmediğine dikkat çekerek, “Türk Milleti'nin Atatürk'ün hediye ettiği milli bayramları kutlaması AK Parti'nin bürokratlarının iki dudağından çıkacak izne bağlı değildir. AK Parti mitinglerinde hiç gündeme gelmeyen bu provakasyon ve olay olabilir ihtimalleri her nasılsa hep milli bayramlarımızda gündeme gelmektedir. Ancak çabaları beyhude. Onlar engelledikçe bu halk milli bayramları bizzat kendisi sahip çıkacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİLİ HABERİstanbul Valiliğinden 'Atatürk yürüyüşüne' izin çıkmadıİstanbul Valiliğinden 'Atatürk yürüyüşüne' izin çıkmadı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim