• Erzurum-1 °C
  • Erzincan5 °C
  • Ağrı1 °C
  • Ankara13 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kocadon’dan Kılıçdaroğlu’na Halikarnas ziyareti
13 Ekim 2017 Cuma 11:58

Kocadon’dan Kılıçdaroğlu’na Halikarnas ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile makamında görüştü. Görüşmede Kocadon, Bodrum’un tarihi ve kültürel atak yapabilmesi için destek istedi.

Erzurum Seçimleri- Kocadon görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, turizmin zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Bodrum'un bir dünya markası olduğunu vurgulayan Kocadon şunları söyledi: Bizim belediye bütçesi ile yapabileceklerimiz çok sınırlı. Dünyanın 7. Harikası olarak sayılan Halikarnas Mozolesi'ni (Mausoleion) daha iyi tanıtabilmeliyiz. Bugün Sanayi Sitesinin altında bulunan hipodromun gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Bunu devletin yapması gerekiyor.

Yabancı turisti tekrar ülkemize çekmeliyiz. Sadece turist sayısı azalmadı gelen turistin harcamaları da azaldı. Turizm çalışanlarının ve esnaf ağır kayıplar yaşıyor. Turizm sektöründe yeniden onarım ve yapılanma gerekli.

kk-kocadon
 

Burada en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor. Ancak Büyük Şehir Yasası nedeniyle elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Biz belediye olarak komşu ilçelere yardım ediyoruz. Asfalt ihtiyaçlarını karşılıyoruz ancak yaptığımız bu yardım ilimizin ilçe belediyeleri ile dayanışma içinde olduğunu gösterir. Bodrum Belediyesinin asfalt yapım fabrikası tam kapasite ile çalışmaya devam ediyor. Kendi yaşadığımız alanda seçilmiş kişiler olarak neyin iyi veya güzel olacağı konusunda söz sahibi değiliz. Bu yasadan sadece CHP'li belediyeler değil diğer siyasi partilerde şikayetçi. Bu yasanın yeniden ele alınması şart. Biz önerilerimizi toplumun iyiliği için dile getiriyoruz.

 

Sayın Kılıçdaroğlu'ndan da bu konuda desteklerini istedim. Turizmin yeniden canlanabilmesi için bir takım proje çalışmaları yapacağız.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim