• Erzurum11 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı12 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Olursa Öz, olmazsa sürpriz aday!
13 Kasım 2018 Salı 10:29

Olursa Öz, olmazsa sürpriz aday!

MHP’nin Serdar Sevimli atağından sonra AK Parti harekete geçti.
Erzurum Seçimleri - MHP’nin Serdar Sevimli atağından sonra AK Parti harekete geçti. İstifası istenecek 20’yi aşkın il başkanı arasında olup olmadığı bilinmeyen İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile yönetiminin ‘sır bir isim’ üzerinde anlaştıkları ve genel merkeze de bu ismi bildirdikleri kulislere bomba gibi düştü. 
 
Siyasi kulisler adeta kaynar kazan… Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Kardiyolog Prof. Dr. Serdar Sevimli ismini açıklamasıyla diğer partiler de ‘aday belirleme mesaisini’ artırdı. Son genel seçimde bir vekil çıkaran İYİ Parti de adı öne çıkan isim Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz oldu. MHP tabanlı olduğu bilinen Uykusuz’un parti içi rakibi ise Milletvekili adaylarından Eczacı Canan Uçar… Ancak Genel Merkezin bu iki isim dışında bir takım kişilerle de görüştüğü öne sürüldü.
 
AK PARTİ CEPHESİ HAREKETLİ…
 
Bir çok ismin adaylık başvurusunda bulunduğu AK Parti de MHP’nin kendi adayını açıklamasından sonra teşkilatın nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu olmuştu. 20’yi aşkın İl Başkanının istifasına onay veren Genel Merkezin Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz hakkındaki düşüncesi henüz bilinmezken, süreci yakından takip eden il yönetimi sürpriz bir isim belirledi. Öz ve yönetiminin Genel Merkeze bildirdiği sır ismin kim olduğu merak konusu oldu.
 
SEKMEN KARTAL MI!?
 
Bu arada aday gösterilip gösterilmeyeceği henüz belli olmayan Mehmet Sekmen’in eski görev yeri olan Kartal Belediye Başkanlığı için genel merkez ile görüşmeler yaptığı kulislerde en çok konuşulan başlık olarak yer aldı. Öte yandan eski milletvekili Mustafa Ilıcalı da adaylık başvurusunu yaptı. Bir süre önce ünlü televizyoncu yeğeni Acun Ilıcalı’yı Erzurum’a gönderdiği bilinen ve aday olması halinde BB Erzurumspor için neler yapılması konusunda fikir edinmesini isteyen Ilıcalı’nın adaylığının Genel Merkez de nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu oldu. Ayrıca AK Parti’nin ağır topları arasında ismi zikredilen eski vekillerden Cengiz Yavilioğlu’nun da adaylık için yeşil ışık beklediği kulislerde konuşuldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim