• Erzurum20 °C
  • Erzincan22 °C
  • Ağrı21 °C
  • Ankara15 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Referandum protestoları yine devam etti
19 Nisan 2017 Çarşamba 06:46

Referandum protestoları yine devam etti

16 Nisan'daki şaibeli referandum sonuçlarını protesto etmek isteyen vatandaşlar dün ve önceki gün olduğu gibi bugün de sokaklara akın etti.

Erzurum Seçimleri- Referandumda birçok sandıkta sahte oy kullanıldığı iddiaları ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kanuna aykırı olarak mühürsüz oy zarfları ve pusulalarını geçerli saymasına tepkiler artarak devam etti. Bu doğrultuda günlerdir sokaklara akın ederek protesto gösterileri yapan vatandaşlar bugün de meydana çıktı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile çıktıkları meydanda, hile karıştığını öne sürdükleri referandumun iptal edilmesini istiyor

BEŞİKTAŞ KARTAL MEYDANI’NDA TOPLANDILAR

Beşiktaş Kartal Meydanı’nda saat 19.30’da toplananan bir grup, sloganlar atarak ara sokaklarda yürüdü. Balkonlara çıkan bazı kişiler, grubun geçişi sırasında tencere ve tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi.

basliksiz-1
 

Foto: Beşiktaş’ta akşam saatlerinde protestolar sırasında böyle görüntüler vardı

 

 

basliksiz-1
 

 

POLİS TAKSİM MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Hayır biz kazandık, İstanbul bizim’, ‘Her yer hayır her yer direniş’  sloganları ataran grup Taksim’e yürümek istedi. Sinanpaş Köprüsü sokak girişinde polis eylemcileri durdurarak Taksime çıkmalarına engel oldu. Yaklaşık 2 saat süren eylem polisin uyarısının ardından sona erdi.

basliksiz-1
 

 

KADINLAR KADIKÖY’DE TOPLANDI

Bir grup kadın, saat 19.30.’da, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası binası önünde toplandı.

basliksiz-1
 

Kadınlar pankart açarak, “Kadıköy uyuma ‘Hayır’ına sahip çık’, ‘Hayır kabul etmiyoruz’, ‘Susmayacaklar, kadınlar artık susmayacaklar’, ‘Hayır bitmedi mücadeleye devam’, ‘Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor’, ‘Kadınlar birlikte, birlikte güçlü’ sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. Ara sokaklarda yürüyen kadınlara, balkonlara çıkan bazı kişiler tencere ve tavalar ile ses çıkartarak destek verdi.

basliksiz-1
 

Kadıköy Çarşı girişine kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Bir polis helikopterinin kadınların yürüyüşünü takip ettiği görüldü. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

basliksiz-1
 
kadikoy
 

Kadıköy

BAKIRKÖY ÖZGÜRLÜK MEYDANI’NDA TOPLANDILAR

Bakır Özgürlük Meydanı’nda saat 19.30’da toplanan bir grup slogan atarak ara sokaklarda yürüyüşe geçti. ‘Başkanlığa hayır’, ‘Biz bitti demeden bu seçim bitmez’, ‘Her yer hayır her yer direniş’ ‘Susma haykır başkanlığa hayır’ sloganları atan eylemciler arasındaki bazı kişilerin, tencere tava ile ses çıkardıkları görüldü. Yaklaşık 2 saat süren eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

Bakırköy
 

Bakırköy

basliksiz-1
 

İZMİRLİLER MEYDANA ÇIKTI

16 Nisan gecesinden bu yana referandumdaki şaibeleri ve Yüksek Seçim Kurulu’nu protesto eden İzmirliler, bu akşam Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Binlerce vatandaş YSK’yı istifaya çağırdı ve referandumun iptal edilmesini istedi.

Foto: SÖZCÜ
 

Foto: SÖZCÜ

Referandumda birçok sandıkta sahte oy kullanıldığı iddiaları ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kanuna aykırı olarak mühürsüz oy zarfları ve pusulalarını geçerli saymasına tepkiler artarak devam ediyor. Bu doğrultuda günlerdir sokaklara akın ederek protesto gösterileri yapan İzmirliler bugün de meydana çıktı. Sosyal medya ve cep telefonlarının Whats App paylaşımları ile haberleşerek organize olan vatandaşlar saat 19:00’da Konak’taki Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak tepkilerini ortaya koydu. Protesto eylemine çok sayıda demokratik kitle örgütü de destek verdi.

Foto: SÖZCÜ
 

Foto: SÖZCÜ

REFERANDUMUN İPTALİNİ İSTEDİLER
“Başka Gelecek Hareketi” adı altında birleşen İzmirliler, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve “Boyun Eğme” yazılı flamalar ile çıktıkları meydanda, hile karıştığını öne sürdükleri referandumun iptal edilmesini istedi.

basliksiz-1
 

YSK’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Meydanı dolduran binlerce vatandaş saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı söyledi. Halk, “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganları attı. Vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları dövizlerdeki yazılar ve dile getirdikleri sloganlar Yüksek Seçim Kurulu’nu istifaya çağırdı.

basliksiz-1
 

İZMİR ‘HAYIR’INA SAHİP ÇIKIYOR

Konuşmacılar, “İzmir hayırına sahip çıkmak için toplandı. Şaibeli seçime dur demek için demokrasi nöbetlerine ve protesto eylemlerimize devam edeceğiz” dediler. Çok sayıda TOMA ve Çevik Kuvvet ekibinin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, konuşmacılar alandaki emniyet görevlilerini de selamladı. Eylem konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

Foto: SÖZCÜ
 

Foto: SÖZCÜ

ANKARA ”HAYIR BİTMEDİ, TESLİM OLMAK YOK”

DİSK, KESK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası, Kızılay'da “Hayır” eylemi yaptı. Sakarya caddesinde toplanan grup, “Hayır Henüz Bitmedi Karanlığa Teslim Olmayacağız” pankartı açtı. Alanda toplananlar şu açıklamayı yaptı:

”Seçim günü mühürsüz pusula ve zarfların geçerli sayılması seçim bölgelerinde müşahitlere ve tarafsız gözlemcilere yönelik baskılarla, kimse bizden bu seçimi meşru görmemizi beklemesin. 16 Nisan referandumu Türkiye demokrasi tarihinde meşruiyet sorunu yaşayan bir seçim olarak yerini alacaktır. Siyasi iktidar 16 Nisan referandumunun sonuçlarına dayanarak bu ülkeyi yönetemez. Referandumu iptal edilmelidir. OHAL kaldırılmalı, demokratik ve katılımcı toplumun genelinin katıldığı sivil demokratik bir anayasa hazırlanmalıdır”.

 

basliksiz-1
 

 

İZMİR

izmir
 
izmir
 
basliksiz-1
 

AVCILAR’DA ALKIŞLI PROTESTO

Avcılar’da toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, henüz resmi sonuçları açıklanmayan referandum sonuçlarını protesto etti.

Saat 19.00’da trafiğe kapalı Marmara Caddesi’nde bir araya gelen grup, ‘Hayır bitmedi mücadeleye devam’, ‘Hayır bitmedi daha yeni başlıyor’, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’, sloganları atarak düdük çaldı.

Polisin sıkı önlem aldığı eylem sırasında grup, slogan atarak Belediye Havuz Meydanı’na kadar yürüdü. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

TEKİRDAĞ VE ÇORLU’DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Tekirdağ ve Çorlu İlçesi’nde toplanan gruplar referandum sonuçlarını protesto ederken, polis ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Tekirdağ’da CHP üyeleri, gençlik kolları ve bazı üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrı üzerine Üç Kemaller Parkı’nda toplandı. Gruptakiler, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Daha bitmedi yeni başlıyor’ sloganları attılar. Bir süre sonra yürüyüş yapmak isteyen gruba polis izin vermeyerek, dağılmalarını istedi. Gruptan bazıları dağılmamakta ısrar edince çevik kuvvet polisleri harekete geçti. Bu sırada bazı partililer grubu dağılmaları konusunda ikna edince polis müdahale etmedi. Yapılan kısa bir açıklamanın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

basliksiz-1
 

Çorlu İlçesi’nin Hürriyet Mahallesi Emlak Konutları mevkiinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ise ellerindeki hayır yazan pankart ve dövizlerle YSK ve referandum sonuçlarını protesto etti. Sloganlar atan grup olaysız şekilde dağıldı.

basliksiz-1
 

MARMARİS: ATI ÇALAN ÜSKÜDAR’I GEÇEMEDİ

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, CHP İlçe Teşkilatı’nın girişimiyle bir araya gelen sivil toplum örgütleri 16 Nisan Halk Oylaması sonuçlarına ve YSK’nın kararına tepki göstermek amacıyla eylem yaptı.

basliksiz-1
 

CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıyla Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen yaklaşık 800 kişilik grup YSK’yı protesto etti. ‘Hayır biz kazandık’ pankartı açan grup, “Atı çalan Üsküdar’ı geçemedi”, Yasal Soygun Kurulu”, “Gayrimeşru anayasa yemiyoruz”, “YSK darbesine hayır” sloganları attı. Eyleme CHP’nin yanı sıra Vatan Partisi, Demokrat Parti, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Veli-Der, Kıyıları Koruma ve Gözetleme Derneği, Marmaris Halk Harekâtı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Eğitim-Sen, Bir İnsan Derneği, Vardiya Bizde Platformu, Marmaris Belediyesi Kent Meclisi Kadınlar Grubu, Türkiye Emekli ve Malulen Astsubaylar Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Marmaris Hayvan Hakları Koruyucuları Derneği destek verdi.

basliksiz-1
 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı’nı okuyan grup adına basın açıklamasını yapan CHP Marmaris İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Yücel, helikopter kazasında şehit olan 12 asker için başsağlığı dilerken, “Yolsuzlukların alkışlandığı, hırsızların utanmadan güldüğü o balkonlardan yükselen cılız sesler, değil bizi, kendi balkonlarımızdan çaldığımız tencere-tava sesini bile artık bastıramaz. Şimdi daha yüksek sesle bu mücadeleyi, bu birikimi, bu inancı korumanın tam zamanıdır. Bu referandumun galibi biz olduk. Çıkan sonuçları halkımız görüyor ve desteğini veriyor. Bundan sonra sokaklarda ve sosyal medyada yılmadan, bıkmadan ve her türlü engellemelere rağmen mücadelemiz devam edecektir” dedi.

basliksiz-1
 

Marmaris CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, “Gece-gündüz devletin hiçbir imkânına sahip olmadan yüreğini ortaya koyarak mücadele veren tüm yurttaşlarımızın hakkını çalanlara itirazımız var. Referandum süresince nasıl çoban ateşini Marmaris’ten yaktıysak bundan sonra da her türlü engellemelere rağmen itiraz eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştu.Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem, olaysız şekilde son buldu.

basliksiz-1
 

AYDIN

Referandum sonuçlarını ve YSK kararını protesto etmek amacıyla yürümek isteyen CHP’lilere polis izin vermedi. Yaşanan gerginlik basın açıklamasının yapılmasıyla sona erdi.

basliksiz-1
 

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanlığı 16 Nisan Halk Oylaması’nın sonuçlarını ve YSK’nın verdiği karara tepki göstermek için Kent Meydanı’nda bir araya geldi.  CHP İl Başkanı Bayram İnci önderliğinde yürümek isteyen partilileri polis engel oldu.

p1
 

CHP Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki ile polis arasında gerginlik yaşanırken, polis gruba dağılmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ancak buna rağmen yürümek isteyen partililere polis barikat kurarak engel oldu.

p2
 

Polis yetkilileri sadece basın açıklamasına izin verileceğini bildirdi.

p3
 

Bunun üzerine grup adına açıklamayı okuyan CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki, “Eşit ve adil olmayan şartlarda biz bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte bizleri ‘Hayır’da buluşturan memleket gençliğine büyük mücadele verdik. Hiçbir arkadaşımızın boynu bükülmesin. Gözleri yere bakmasın. Duruşumuz gibi boynumuzda dimdik dursun. Biz bu cumhuriyetin parçası olduğu meclise hepsinden öte yaşadıklarımıza ve yaşayacaklarımıza sahip çıktık. En başından beri bu memleketin birikimine inandık. Kanmadık, aldanmadık, vazgeçmedik ve en önemlisi yanılmadık. Mücadelemiz bitmedi daha yeni başladı” dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

MANİSA

Referandumda mühürsüz oyları geçerli olarak sayan Yüksek Seçim Kurulu’na tepki göstermek amacıyla CHP Manisa İl Gençlik Kolları, akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda eylem yaptı. CHP’li gençlerin yaptığı eyleme CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Halil Tokul, ilçe başkanları ve çeşitli sivil toplum örgütleri de katılarak destek verdi. Ellerinde “Mühür yoksa meşruluk yok”, “Hayır kazandı YSK çaldı”, “Demokrasi için ayaktayız” yazılı dövizler bulunan gençler “Hayır bitmedi mücadeleye devam”, “Gün gelecek YSK halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup adına açıklamayı yapan CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay, “3 ay boyunca her karışına adım attığımız Manisa’da inanarak, cesaretle ‘Hayır’ı örgütledik. Biz 16 Nisan gecesi burada memleketimize ve geleceğimize sahip çıktık. Kentimizden ‘Hayır’ kararının çıkması sürpriz değil, bir emektir. Bugün, sahip çıktığımız oylarımız çalınmak istenmektedir. Bizim nezdimizde bu seçimin hiçbir meşrutiyeti yoktur. Meşru olan bizim kararlılığımızdır. Bizim kararımızdır. Meşru olan Manisa’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Artvin’den, Diyarbakır ve Mersin’den yani memleketin yarısından hep birlikte haykırdığımız hayırdır. Referandum iptal edilene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

CHP’Lİ GENÇLER HER AKŞAM EYLEM YAPACAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nda Manisa’da geniş kapsamlı bir ‘Hayır’ yürüyüşü yapacaklarını dile getiren CHP’li Durbay, 23 Nisan tarihine kadar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda YSK’yı protesto etmek için saat 19.30’da eylem yapacaklarını dile getirdi.

c1
 

Eylemde konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, referandumun meşruiyetini kaybettiğini ve bu nedenle referandumun bir an önce iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Açıklamaların ardından yaklaşık 15 dakika boyunca sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

AJANSLAR

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim