• Erzurum12 °C
  • Erzincan12 °C
  • Ağrı9 °C
  • Ankara16 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rehabilitasyon Merkezlerinin Aziziye İlgisi
20 Temmuz 2018 Cuma 09:39

Rehabilitasyon Merkezlerinin Aziziye İlgisi

Varlığı ve ihtiyacı her geçen gün hissedilen özel rehabilitasyon merkezlerinin sayısı Erzurum genelinde olduğu gibi Aziziye ilçesinde de artış gösteriyor.

Erzurum Seçimleri- Varlığı ve ihtiyacı her geçen gün hissedilen özel rehabilitasyon merkezlerinin sayıyı Erzurum genelinde olduğu gibi Aziziye ilçesinde de artış gösteriyor. İlçede sayıları artan merkezlerde engelli vatandaşlar eğitim alırken aynı zamanda istihdama da katkıda bulunuluyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın ziyaret ettiği Umut Işığı Rehabilitasyon Merkezi, özgür öğrenme güçlüğü çeken engellilerden otizmliler, fiziksel ve zihinsel engellilere de hizmet veriyor. Başkan Orhan rehabilitasyon merkezlerinin sayılarının artmasını ve bu anlamda ortaya çıkacak ihtiyaçlara yerel yönetimler olarak gerekli desteği sağlayacaklarının sözünü verdi.

Rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin topluma entegrasyonunun daha da hız kazanacağına dikkat çeken Başkan Orhan, "Günümüz koşullarında engellilerin daha iyi koşullarda eğitimlerinin sağlanması topluma kazandırılması konusunda rehabilitasyon merkezlerinin artırılmasında zaruret vardır. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu merkezlerin taleplerinin karşılanması konusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İÇİN GERİSAYIM

Geçtiğimiz günlerde ilçeye çok amaçlı engelsiz yaşam merkezinin kazandırılacağının müjdesi veren Başkan Orhan, yaşam merkezi projesi kapsamında yer alan kapalı semt pazarı sayesinde yaz ve kış aylarında rahatlıkla pazar alışverişlerinin yapılabileceğini ve pazar esnafının da açık havadan kaynaklı sorunlar yaşamayacağını aktardı.

 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim