• Erzurum10 °C
  • Erzincan14 °C
  • Ağrı11 °C
  • Ankara20 °C
  • İstanbul21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şener'den İnce'yi üzecek açıklama! Erdoğan ABD'ye gitti ancak...
01 Haziran 2018 Cuma 12:26

Şener'den İnce'yi üzecek açıklama! Erdoğan ABD'ye gitti ancak...

CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener, Ak Parti'nin hem kuruluş aşamasında hem de sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gittiğini, ancak kimlerle görüştüğüne dair bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Erzurum Seçimleri - Şener, Konya'dan aday gösterilmesiyle ilgili de "CHP, karar organları da Konya'ya uygun bulmuşlar. Dolayısıyla karar verici ben değilim" diye konuştu.

Ak Parti'nin kurucularından, başbakan eski yardımcısı Abdüllatif Şener, CHP'den milletvekili adayı olduğu Konya'da seçim çalışmalarına başladı. Abdüllatif Şener, soruları yanıtladı.

İNCE'NİN İDDİASIYLA İLGİLİ KONUŞTU: Şener, partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ak Parti'nin kuruluş aşamasında Fethullah Gülen'den icazet aldığı iddiasıyla ilgili de konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ak Parti'nin kuruluşu aşamasında ve sonrasında ABD'ye gittiğini söyleyen Şener, şu ifadeleri kullandı:

ABDULLAH GÜL VE TURAN ÇÖMEZ VARDI: ''Sayın Erdoğan, Ak Parti kurulduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştir. Kuruluş safhasında gitmiştir; ama bu gidişi sırasında veya ABD'de bulunduğu sırada kimlerle görüşmüştür bu bilgiye sahip değilim. Çünkü bu programda yanında başta Abdullah Gül olmak üzere, Turan Çömez olmak üzere bazı isimler vardı. Bu isimlerde öyle bir ziyaretle ilgili bilgi vermedi. Ben de merak edip sormadım.

 

BİRİLERİ İDDİADA BULUNUYORSA... Bu konuların bugün tartışılıyor olması, seçim atmosferindendir ve bunu da doğal olarak karşılamak lazım. Biri bir iddiada bulunuyorsa, diğeri de o iddia gerçek değilse, onun öyle olmadığını söylemesi lazım. Sayın Erdoğan'ın sürekli aynı isimlerle gittiğini söyleyemem. Daha sonra iktidar döneminde, belki de Türkiye Cumhuriyet döneminde ABD'ye en fazla giden başbakan ve cumhurbaşkanıdır. 'Bu gidişlerinde aynı isimlerle mi giderdi' derseniz, buna katılmam, her programında farklı isimler olurdu. Ama hiçbirinde ben olmadım.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim