• Erzurum1 °C
  • Erzincan7 °C
  • Ağrı3 °C
  • Ankara12 °C
  • İstanbul12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şimdi sıkı durun! Erdoğan 7 Temmuz'da...
20 Haziran 2017 Salı 11:36

Şimdi sıkı durun! Erdoğan 7 Temmuz'da...

Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Temmuz'da yapacağı bomba FETÖ hamlesini açıkladı.

Erzurum Seçimleri- Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı'ya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Temmuz'da FETÖ'nün siyas ayağını bitirmek üzere düğmeye basacak. Bu operasyon sadece AK Parti'yi değil diğer partileri de kapsayacak ve çok sayıda milletvekili soruşturma kapsamına alınacak.

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına Erdoğan 7 Temmuz'da noktayı koyacak mı? Sözcü yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinde gündeme bomba gibi düşecek bir kulis aktardı. Sözü daha fazla uzatmıyor ve iddiasını Beştepe'ye yakın bir haber kaynağına dayandıran Ataklı'nın yazısına yer veriyoruz:

"7 TEMMUZ'A DİKKAT ET. O GÜN ÇOK ÖNEMLİ"

"Ankara'daki "saraya yakın" haber kaynağım aradı yine. "7 Temmuz'a dikkat et. O gün çok önemli" dedi. İster istemez heyecanlandım. Hürriyet'in hükümet bülteni yazarı 15 Haziran'ı işaret etmiş ve "FETÖ'cüler kendi aralarında 15 Haziran'da önemli bir gelişme olacağını konuşuyorlar" diye yazmıştı. Hemen sordum tabii "15 Haziran'da beklenen darbe gelmedi, şimdi 7 Temmuz mu çıktı?"

 

Kaynağım "Yok" dedi "Sandığın gibi değil. Bu kez darbe karşı darbe gibi bir şey olacak, ama Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş bu planı bozmuş da olabilir" diye ekledi. Daha fazla meraklandırmaması için "Şunu başından anlatsanız" dedim.

Anlattı. AKP Genel Başkanı Erdoğan Adalet Yürüyüşü'ne çok öfkeliymiş. Bunu biliyoruz zaten. Yaptığı konuşmalar ortada. "Hukuk dışı" dedi. "Yürüyorsanız nezaketimizdendir" dedi. Sonunda "Sizin de kapınızı çalabilirler" dedi. Gerçi muhalefet ne yapsa Erdoğan öfkeleniyor ama bu kez durum farklı.

ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİSİ BU YÜZDENMİŞ

Çünkü Kılıçdaroğlu öyle bir şey yaptı ki, Erdoğan buna karşı nasıl bir önlem alacağına bir türlü karar veremiyormuş. Danışmanlarıyla yaptığı toplantılarda "Müdahale etsek tepki büyüyebilir bu kez önlemek zorlaşır, müdahale etmesek İstanbul'a çok büyük kalabalıkla girebilirler bu da bizi zora sokabilir" diyen Erdoğan "Bana bize zarar vermeyecek bir çözüm bulun" diye hepsini azarlamış.

ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ

Ancak Erdoğan'ın öfkesinin tek nedeni bu değilmiş. Erdoğan 7 Temmuz için planladığı operasyonun tehlikeye girdiğini düşünüyormuş. Peki, 7 Temmuz'da ne olacakmış? Şimdi sıkı durun;.Erdoğan 7 Temmuz'da FETO'nün siyasi ayağının üzerine gitmek üzere düğmeye basmış.
Bu operasyon sadece AKP ile sınırlı olmayacak diğer partileri de kapsayacakmış. Operasyonda çok sayıda milletvekili FETÖ soruşturmaları kapsamına alınacakmış.

NEDEN 7 TEMMUZ?

Neden 7 Temmuz? AKP 15 Temmuz'da can verenleri anmak ve o günü bir demokrasi şöleni gibi kutlamak için yoğun hazırlık yapıyor. 15 Temmuz'u resmi tatil ilan eden saray 7-15 Temmuz'un "Darbeye karşı milli direniş" haftası olarak kutlanması talimatı vermiş.
Bu kapsamda AKP'nin de içinde bulunduğu "siyasi ayak" operasyonuna başlama karan alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş nedeniyle "telaşa" kapılmış.

ERDOĞAN SON KARARINI HENÜZ VERMEMİŞ

Nedeni basit; muhtemelen CHP içinden de bazı milletvekilleri hakkında "FETÖ'cü" soruşturması başlatılacak. Ancak FETÖ soruşturmasıyla yürüyüşün aynı ana denk gelmesi "yanlış anlama olur mu?" kuşkusu yaratmış. Danışmanları ise Erdoğan'a "Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün FETÖ'ye destek olduğu algısını yayalım, toplumda yeterli desteği bulursak CHP operasyonunu da başlatalım" önerisinde bulunmuşlar. Erdoğan ise son kararını henüz vermemiş.

Can Ataklı'nın yazısının tamamı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim