• Erzurum11 °C
  • Erzincan15 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara21 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soylu: Türkiye'de sadece 5 kişi terör örgütüne katıldı
11 Haziran 2017 Pazar 09:20

Soylu: Türkiye'de sadece 5 kişi terör örgütüne katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mayıs ayında terörle yaptığımız mücadelede bizim tespitlerimize göre, sadece Türkiye'de 5 kişi terör örgütüne katıldı.

Erzurum Seçimleri- Soylu, Muş'taki iftar programının ardından Hasköy ilçesine geçerek,  burada teravih namazı kıldı.

Daha sonra ilçe merkezinde vatandaşlarla çay içerek, sohbet eden  Soylu, yaptığı açıklamada, bu ülkenin ilerlemesini durdurmak, kardeşliğini  bozmak, büyümesini engellemek ve huzurunu ortadan kaldırmak isteyenlere halkın  her zaman demokrasiyle cevap verdiğini bildirdi.


Soylu, en son 16 Nisan'da Hasköy halkının bu toprakların üzerinde oyun  oynamak isteyenlere karşı, "Bu oyununuzu artık başınıza yıkıyoruz." anlayışını  ortaya koyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:"Coğrafyaya huzur ve barış getireceğiz"

"Burada birliğimizin, kardeşliğimizin, geleceğimizin bayrağını  diktiniz. Bu ülkenin yarınlarına ve geleceğine sımsıkı sarıldınız. Elbetteki 15  yıldır iktidarda ülkemizin güçlü olmasını, ayakları üzerinde durmasını, yarınlara  ümitle bakmasını, alt yapısının güçlü olmasını, demokrasinin, kalkınmasının hızlı  gelişmesini istedik. Ne zaman milletimize gidildi milletimiz bunu kabul etti."

"Bir taraftan Türkiye'nin ayağına çelme takarak, bu ilerlemeyi  durdurmak istediler. PKK, DEAŞ ve en son ülkenin musibeti haline gelen FETÖ ile  bizi çevremizdeki ateş çemberine alarak gençlerimiz iş bulmasın, insanlarımız  huzurlu olmasınlar diye türlü türlü oyunlar oynadılar ama bizi istikametimizden  çeviremediler." diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz istikametimize dim dik gidiyoruz. Bu emaneti bize kimin verdiğini  biliyoruz. Biz kimin topraklarında olduğumuzu biliyoruz. Mevlana'nın, Selahattin  Eyyubi'nin, İdris-i Bitlisi'nin topraklarındayız. Bu topraklardaki en büyük  gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu biliyoruz. Zengin, güçlü ve kardeş  bir Türkiye olacak, etrafımızdaki coğrafyayı karıştırmak isteselerde biz o  coğrafyaya huzur, barış ve kardeşlik getireceğiz."

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu anlatan Bakan Soylu, "Biz güçlü  bir ülkeyiz. Bunu söylediğimde Amerika'daki o melun bunun üzerine bizi ahmaklıkla  suçlamış. Söylediğim şu, son 300 yılın en güçlü Türkiyesiyiz Allah'a hamdolsun."  dedi.

Soylu, çalışma bakanlığı döneminde kente SGK ve İş-Kur binası  kazandırdıklarını anımsatarak, Hasköy ilçesine kaymakamlık ve belediye başkanlığı  binasının en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi.

"Evlatlarımız mağaraları buluyor"

Vatadaşların emrine 24 saat amade olduklarını ve ülkenin kalkınması  için çalıştıklarını aktaran Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Biz gayret gösteriyoruz, mücadele ediyoruz ama herşeyi yapan  Allah'tır, biz buna inanıyoruz. Terör konusunda da önemli adımlar atıyoruz hep  birlikte. Cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın talimatları açıktır, hükümetimizin  programı bellidir. Şimdi Kato Dağı'nda 107. mağarayı buldu evlatlarımız. Onlar  oraya mühimmat silah taşıyorlardı. Oradan Erzurum'a, Kars'a kadar mühimmatı sevk  ediyorlardı. Bir taraftan terörle mücadelemiz devam ederken diğer taraftan 23  ilde cazibe merkezleri oluşturduk. Özel sektör yaklaşık bir katrilyona yakın  yatırımla 10 bin kişiye Muş'ta istihdam sağlayacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine "milletimizin  hizmetkarı olacaksınız" talimatı verdiğini ve bunu en iyi şekilde yerine  getirmeye çalıştıklarını ifade eden Soylu, geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği  Mardin'de otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını, bunun memnuniyet  verici olduğunu bildirdi.

"Mayıs ayında sadece 5 kişi terör örgütüne katıldı"

Ülkeyi karıştırmak isteyenlerin bulunduğunu belirten Bakan Soylu, iş  bulmak için çabalayan gençlerin ve yatırım yapmak isteyenlerin önünün kesildiğine  işaret ederek, "Sadece fabrikalar, organize sanayi bölgeleri değil, turizm de  bölgenin en önemli yatırım alanlarından biri olacak. Burada gençlerimiz,  çocuklarımızın umutları var. Kimi hemşire, kimi doktor, kimi öğretmen, kimi  avukat, mühendis, polis, asker olmak istiyor. Devleti yönetenler olarak  görevimiz, onları hayalleri ve idealleriyle buluşturmaktır. Mayıs ayında terörle  yaptığımız mücadelede bizim tespitlerimize göre, sadece Türkiye'de 5 kişi terör  örgütüne katıldı. Bu rakamın binlerin üzerinde olduğu bir dönemden, 2017'nin ilk  beş ayında toplam 45 kişi. Aramızdaki anlayışın, birliğin, beraberliğin ve  birbirimizle olan muhabbetin sonucudur. Bunu azalttığımız an çocuklarımız iş  buluyor, paralarımızın bereketi artıyor. Ortadan kaldırdığımız an buraya  fabrikalar geliyor, buralar cazibe merkezi oluyor. Biz nasıl bir coğrafyada  yaşadığımızı biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Önümüzdeki dönemde hep birlikte yeni Türkiye'nin başlangıcını  gerçekleştireceklerini kaydeden Soylu, yeni sistemle ülke olarak  4 yılda elde  ettikleri mesafeyi 2 yılda alacaklarını vurguladı.

Yeni sisteme karşı çıkanların en büyük çekincelerinin de bu olduğunu  anlatan Bakan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin kendi uçağını, arabasını, uydusunu yapmasını  istemiyorlar. İnsansız hava araçlarını İsrail'den alıyorduk. Bozuluyordu,  yapmıyorlardı. Şimdi kendimiz yapıyoruz. ATAK helikopterlerini, gemilerimizi,  motorlarımızı bizim evlatlarımız yapıyor. Türkiye hangi istikamette gittiğini çok  iyi biliyor. Gözümüz de kulağımız da sizlerdedir. Hepimizin eksikleri var,  bunları istişareyle, milletimize olan sorumluluğumuzla gidereceğimize inanıyoruz.  Ana muhalefet partisi genel başkanı diyor ki bu işaretten vazgeçin. Ben de ona  buradan bir şey diyorum. Kılıçdaroğlu, kendi dilin ve gönlünle konuş. Başkasının  diliyle, gönlüyle, bu toprakların dışında bize bir şekilde dayatılmaya  çalışanların diliyle konuşma. Bu toprakların hamurunda tek millet, tek bayrak,  tek vatan ve tek devlet var."

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasının ardından kentten ayrıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim