• Erzurum8 °C
  • Erzincan13 °C
  • Ağrı10 °C
  • Ankara19 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Süleyman Özışık yazdı Erdoğan sürprizler hazırladı
05 Eylül 2018 Çarşamba 11:09

Süleyman Özışık yazdı Erdoğan sürprizler hazırladı

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını ekim ya da kasım ayında açıklayabileceğini yazdı. Özışık, Erdoğan'ın neden acele hareket ettiğini bugünkü köşe yazısında aktardı.

Erzurum Seçimleri-  2019 yerel seçimlerine yaklaşık 7 ay kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan belediyeleri kaybetmemek için şimdiden kolları sıvadı. Bir önceki yazısında Erdoğan'ın tüm il ve ilçelerde halkın nabzını tutabilecek anketler yaptırdığını duyuran Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugünkü köşe yazısında yeni ayrıntılar aktardı.

ADAYLAR YAKINDA AÇIKLANABİLİR
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin hazırladığı raporu Erdoğan'a sunmaya hazırlandığını ifade eden Özışık, gelen bilgilerin başkan adaylarının seçime iki ay kala değil ekim ya da kasım ayında açıklanabileceğini yazdı.

ERDOĞAN SEÇMENİ DAHA FAZLA KIZDIRMAK İSTEMİYOR
"Peki bu acele neden?" diye soran yazar, yanıtını "AK Parti seçmeni, yerel yönetimlerden yana bir hayli dertli. Hizmetinden memnun olmadığı ve istemediği başkanın bir daha aday gösterilmeyeceğini bir an önce duymak istiyor.  Erdoğan da giderek şiddetlenen bu aciliyet duygusunu görüp ona göre hareket etmek istiyor. Kısacası seçmenini daha fazla kızdırmak istemiyor. Zira AK parti seçmeni kızdığında yapacağı şeylerin küçük bir kısmını 24 Haziran seçimlerinde milletvekillerine tattırdı" sözleriyle açıkladı.

SEÇMEN NASIL BİR BAŞKAN İSTİYOR?
Aylardır sahada dolaştığını ve seçmenin düşüncesini öğrenmeye çalıştığını belirten Özışık, bu sürede gördüğü tabloyu şu sözlerle anlattı:

"Seçmen, ismiyle marka olmuş, zenginliğiyle tanınmış şaibeli isimler istemiyor. Aksine sıradan, temiz ve mütevazı yaşamıyla dikkat çeken isimlerin aday gösterilmesini istiyor. 
Yetenekleri kadar, sadakatiyle de ön plana çıkan adaylar istiyor. Farklı isimler değil, fark oluşturacak isimlerin koltuğa oturmasını istiyor.
Heveslerine boyun eğen, karanlık beceriler konusunda usta olan isimlerin aday gösterilmesi, AK Parti açısından bir kıyamete neden olabilir. Bu nedenle AK Parti 16 yılın sonunda, kapasitesinin çok ötesinde bir imtihana tabi tutulacak. 

ÇEŞİTLİ SÜRPRİZLER HAZIRLADIĞINA ADIM GİBİ EMİNİM
Bugüne kadar imtihanı veremeyen mevcut belediye başkanları bırakın yeniden aday gösterilmeyi, bir daha bu partinin kapısından bile geçemeyecekler. 
Erdoğan'ın bu isimler için çeşitli sürprizler hazırladığına adım gibi eminim! Zannım odur ki bu isimler sadece makamını kaybetmekle kalmayacaklar.
Devamını getirmeye gerek yok zira lafın tamamı deliye söylenir!

 

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim