• Erzurum11 °C
  • Erzincan18 °C
  • Ağrı12 °C
  • Ankara19 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRT'deki Kur'an yarışmasında sonuçlar belli oldu
22 Haziran 2017 Perşembe 09:34

TRT'deki Kur'an yarışmasında sonuçlar belli oldu

TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması final gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırladı. Erdoğan, dereceye girenlere ödüllerini dağıttı.

Erzurum Seçimleri- TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması final gecesiyle ekrana veda etti. Kadir Gecesi'nde son bulan yarışmanın final gecesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'ye sahip çıkarak eleştiriler için "Kulak asmaya gerek yok" ifadesini kullandı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez yarıştırmayı eleştirmiş, "Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir" demişti.

Mustafa Cihat'ın sunumuyla ekrana gelen TRT 1'deki Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması dün final gecesiyle son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sürpriz yaparak katıldığı ödül gecesinde 8 jüri yarışmaya katılan 8 yarışmacıyı oyladı.

ELEŞTİRİLERE ERDOĞAN'DAN CEVAP

TRT 1'deki programa yönelik eleştirilere de isim vermeden cevap veren Erdoğan, alışılmışın dışında bir programla Kur'an'ın ekrana geldiğini söyleyerek şöyle konuştu:

 
 
 
"Birileri kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir. Kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız. Bu yarışmanın içinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur." 

GÖRMEZ NE SÖYLEMİŞTİ?

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarışmayı eleştirmişti. Görmez şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim